Marchese Augustin "De Sint" Bernoulli (Sir Alec?)

Speler: Thomas
Spel: 7th Sea
Spelleider: David
Thomas
Gezellen:
Dominic  (Eric)
Don Xavier  (Wim)
Lucinda  (Dirk)
Ludovic d'Arcy  (David)
Padre Torva  (Hans)
Tom Griffith  (Raf)
Wolfgang Brandt  (Michaël)
Alejandro  (Eric)
Achtergrond
Anecdotes
Citaten[
Top] [Achtergrond] [Anecdotes] [Citaten]

Achtergrond en Geschiedenis

Wie is Sir Alec? Zover iedereen weet, is hij dood. Vermist. Maar, sommigen zeggen dat hij een meester der vermommingen is en het is mogelijk dat hij dichter is dan je zou vermoeden. In feite, nadat Sir Alec van Avalon verdween, werd de groep vervoegd door een Montaignees edelman (Saint-Honoré de Pompidou), vervolgens door een Avalonees handelaar (enkel gekend als de Sint), daarna een Castilliaans matroos (Sancho), en nu is de groep schijnbaar in het verheven gezelschap van één van de zonen van Guiseppe Bernoulli, één van de Vodacce prinsen.

Maar dan... wie weet?

In ieder geval, de man is bij zijn companen simpelweg gekend als "De Sint".


[Top] [Achtergrond] [Anecdotes] [Citaten]

Anecdotes

I. Na vele avonturen slagen Lucinda (Dirk) en haar vrienden erin om het schip te heroveren dat ze verloor toen ze nog bij de Sea Dogs was. Maar de groep was niet zo blij te vernemen dat de naam van het schip "de Witte Dolfijn" was, een naam die nu niet bepaald angst in de harten van hun vijanden zou zaaien. Lucinda weigerde halsstarrig het schip te herdopen, want - zo verzekerde ze - er was goed geluk verbonden met die naam.

Maar niet getreurd. De Sint (Thomas) heeft overal een antwoord op. Hij nam een verborstel, schilderde een kleine "v" tussen "de" en "Witte", en schilderde daarboven "Gemene" - op die manier het schip min of meer herdopend in "de Gemene Witte Dolfijn."

II. Eric is erg analytisch. Waar wij allemaal piraten en musketiers zien, ziet hij statistische waarschijnlijkheden. Op een nacht was hij (weer eens) theorie├źn aan het ophangen over hoe in dit spel praktisch alle vaardigheden ("skills" en "knacks" zoals ze in 7th Sea heten) waardeloos zijn omdat het de "traits" zijn die de sterkte van een personage bepalen.

Thomas is het totale tegendeel. Voor hem zijn regels totaal irrelevant en is het verhaal al wat telt.

Toen was er een gevecht aan boord van een schip.[Top] [Achtergrond] [Anecdotes] [Citaten]

Citaten

I. "Maar wie is die Sir Alec waar jullie het steeds over hebben?"
Iedere keer de spelers (weer eens) vergeten dat hun personages niet weten dat Sir Alec een meester in de vermomming is en naar Thomas' vermomd personage refereren als Sir Alec.

II. "Ik rol een Sincerity check."

Na het vertellen van de zoveelste gruwelijke leugen (Sincerity = Oprechtheid).[Top] [Achtergrond] [Anecdotes] [Citaten]

v5.00 © 2002-2005 by David Boucherie (david.boucherie@telenet.be)