Doc Nomad

Speler: Raf
Spel: Streetmare
Spelleider: David
Thomas
Gezellen:
Dino  (Dirk)
Donk  (David)
Harry  (Thomas)
Logan  (Eric)
Russki  (Wim)
Achtergrond
Anecdotes[
Top] [Achtergrond] [Anecdotes]

Achtergrond en Geschiedenis

Doc Nomad was een doctor in de geneeskunde. Hij was toegewijd aan z'n job, maar gefrustreerd dood de regels van de grote corporaties die stelden wie medische hulp kan krijgen en wie niet. Doc Nomad wou daar niks mee te maken hebben en weigerde voor de corporaties te werken. Daardoor werd hij niet rijk, maar hij had een schoon geweten. Zijn vrije tijd spendeerde hij in de gym en bouwde aan zijn perfecte spieren en grote kracht.

En op een dag werd hij gewist. Hij kon niet meer binnen in de gym en niemand had hem daar ooit gezien. Zijn lidkaart gaf hem geen toegang meer. De sloten van zijn auto reageerden niet meer op z'n stem en bleven op slot. Zijn praktijk bestond niet meer. Het was nu een winkel waarvan de eigenaar beweerde dat het daar al jaren was. Hij had geen geld en zijn bankrekening leek niet meer te bestaan. Hij was alles kwijt.

Hoewel hij dat niet echt wilde, kwam Doc Nomad in Downtown terecht; dat is waar al wie alles kwijt is vroeg of laat terechtkomt. En nadat zijn idealen en zijn Eed van Hypocrates hem een paar keer bijna het leven had gekost, pikte hij zelf ook een wapen op. Hij koos een buitengewoon wapen, hopend dat het genoeg schrik zou aanjagen zodat hij het niet dikwijls echt zou moeten afvuren. Het was een Browning .55 pistool. Een wapen met zulke sterke terugslag dat het een heel sterk man vroeg om zelfs maar kans te hebben iets ermee te raken. Maar Doc Nomad was een sterk man.

Toen hij anderen ontmoette wiens leven ook was gewist, trok hij met hen op, hopend een antwoord op z'n vragen te vinden. De mensen waar hij nu mee samenwerkte hadden wat minder last van een geweten dan Doc Nomad, maar het was beter dan alleen te zijn in de Downtown jungle. En van tijd tot tijd moest hij zelfs zijn pistool gebruiken, steeds met verwoestend effect. Het werd zo erg dat het hem een straatnaam opleverde: de Gek met de .55...

Van de hele groep is Doc Nomad de enige die tenslotte is kunnen ontsnappen aan het crimineel milieu. Hij ontmoette de dochter van een corporatie CEO, die in Downtown uitging (ze was een beetje een rebel en sensatiezoekster), redde haar leven, and dat was het begin van een romance. Hij huwde haar later en is nu zelf een hooggeplaatst corporatie manager (wat, volgens zijn oude Downtown vrienden, niets meer is dan een crimineel van een hogere klasse, en ze bewonderen hem daarom).


[Top] [Achtergrond] [Anecdotes]

Anecdotes

I. Het probleem met Doc Nomads .55 Browning pistool is dat het een enorme terugslag heeft. You moest wel zo sterk zijn als Doc Nomad om zelfs maar te kunnen hopen iets te raken waar je effectief ook op mikte, en dan nog, hij miste vaak genoeg. Maar wat hij ook raakte, het was totaal aan diggelen, en dat bezorgde hem en z'n pistool toch enige beruchtheid. Bijvoorbeeld, op een nacht hadden ze zich verscholen in een doodlopend steegje, en een gepantserde wagen van de corporatie veiligheid kwam langsrijden, met een schijnwerper in de stegen schijnend, naar hen op zoek.[Top] [Achtergrond] [Anecdotes]

v5.00 © 2002-2005 by David Boucherie (david.boucherie@telenet.be)