Dino

Speler: Dirk
Spel: Streetmare
Spelleider: David
Thomas
Gezellen:
Doc Nomad  (Raf)
Donk  (David)
Harry  (Thomas)
Logan  (Eric)
Russki  (Wim)
Achtergrond
Anecdotes[
Top] [Achtergrond] [Anecdotes]

Achtergrond en Geschiedenis

Dino - uiteraard is Dino niet zijn echte naam, het is zijn Matrix bijnaam (de Matrix is de naam van het wereldomvattend computernetwerk) - was een jonge, brave, computertechnicus. Hij had een laag niveau baantje bij een grote corporatie. Niet dat hij niet getalenteerd was, integendeel, maar hij was gewoon niet erg ambitieus. Hij deed z'n job, kreeg z'n loon, ging naar huis om wat computerspelletjes te spelen, en dat was het leven voor hem. Hij was tevreden.

Tot hij op een dag werd gewist. Zijn toegangsbadge werkte niet meer en hij raakte niet op z'n kantoor. Het veiligheidspersoneel kon geen werknemer vinden met zijn gegevens en arresteerden hem bijna toen bleek dat ook zijn burgerlijke identiteitskaart niet meer werkte. Hij vluchtte. Hij kon aan geen geld meer raken want zijn bankrekening leek niet te bestaan. Zijn apartement bestond ook niet. Dus met als enige bezit zijn deckboard - een soort computer terminal gebruikt om rechtstreeks aan de Matrix te connecteren - had hij nergens om heen te gaan.

En wanneer mensen nergens hebben om heen te gaan in New City, komen ze in Downtown terecht. Zo ook Dino. Al wat hij had om te verkopen was zijn computerexpertise, en tot zijn verrassing was daar inderdaad een markt voor. Maar de klusjes die hij kreeg waren niet bepaald legaal. Eén van de soorten klussen die hij moest klaren (naast datadiefstal en dergelijke) was "ghosting." Dat is door middel van computerinbraak en -manipulatie een fysisch team onwettige toegang verlenen in een beveiligde locatie. Het is op één van deze klussen dat hij de rest van de groep ontmoette, het was het fysisch team dat hij binnen moest zien te krijgen in een bunker. Hij kwam te weten dat sommigen van hen hetzelfde mysterieuze probleem hadden als hem - te zijn uitgewist - en na die klus bleven ze samenwerken.


[Top] [Achtergrond] [Anecdotes]

Anecdotes

I. Dino was verantwoordelijk om de groep in en uit een beveiligd gebouw te krijgen. Wanneer het team, tot de tanden bewapende hevige vechtersbazen, zijnde Donk (me), Russki (Wim), Doc Nomad (Raf), en Logan (Eric) waren diep in het gebouw binnengedrongen wanneer Dino zijn deckboard doorbrandde en de alarmen afgingen. Het team werd in een hoek gedreven en uitgeschakeld met gasbommen.

Dino, die zo goed als nooit van achter zijn computer kwam, was het enige lid van het team nog op vrije voeten. Natuurlijk was er niets dat hij kon doen. Hij deed het toch. Gewapend met enkel een licht pistool (met geluidsdemper) en zonder bescherming (enkel een T-shirt met een smiley en een honkbalpetje) wandelde hij het gebouw binnen, schakelde alle weerstand uit, bevrijdde het team, en wandelde weer naar buiten. Geen schrammetje. Natuurlijk waren Donk, Russki, Doc Nomad en Logan erg dankbaar, maar ze zullen nooit aan iemand toegeven dat ze moesten worden gered door een lichtbewapende en onervaren computer "nerd".[Top] [Achtergrond] [Anecdotes]

v5.00 © 2002-2005 by David Boucherie (david.boucherie@telenet.be)