Russki

Speler: Wim
Spel: Streetmare
Spelleider: David
Thomas
Gezellen:
Dino  (Dirk)
Doc Nomad  (Raf)
Donk  (David)
Harry  (Thomas)
Logan  (Eric)
Achtergrond
Anecdotes
Citaten[
Top] [Achtergrond] [Anecdotes] [Citaten]

Achtergrond en Geschiedenis

Al wat Russki nodigt heeft om gelukkig te zijn is iets om mee te rijden of te vliegen. Zeggen dat hij een uitstekend chauffeur en piloot is zou een vreselijk understatement zijn. De man is mirakuleus. Ooit vloog hij een jet die de helft van een vleugel miste door het ruim van een enorm vrachtschip, reed hij met een zware vrachtwagen dwars door een gebouw, en ontsnapte aan een hinderlaag door met zijn motor een muur op te rijden.

Hij heeft wel een klein karakterfoutje. Hij is een meedogenloos moordenaar. Gaat om met verkeerde vrienden, zeker?

Hoe Het Begon

Russki was een testpiloot. Hij testte alles dat kon rijden, vliegen, of varen. Het was zijn enige interesse.

Tot hij op een dag werd gewist. Zijn werknemer kende hem niet en zou hem zeker niet laten rijden, vliegen, of varen met wat dan ook. Zijn apartement werd bewoond door iemand anders. Zijn bankrekening leek niet te bestaan. En hij werd gek. Volledig psychotisch.

Zoals alle menselijk afval kwam hij tenslotte in Downtown terecht, maar hij anderen ontmoette met hetzelfde vreemde probleem. Samen trachtten ze een oplossing te vinden voor het mysterie. In de klussen die ze aannamen om te overleven in de vijandige wereld van Downtown, was er meestal wel nood aan iemand om de vluchtauto te rijden of een heli-auto te landen op smalle plaatsjes of om een doelwit op een motor te achtervolgen. En natuurlijk was Russki hiervoor de geschikte persoon.

Maar niet enkel dat. Russki nam ook wapens ter hand, en vond plezier in hun gebruik. Hij schoot op alles en iedereen (wel, niet op zijn vrienden en vennoten, nog niet, of tenminste, niet op hen allemaal, en zelfs dan nog niet eens heel dikwijls), en vertoonde een absoluut gebrek aan scrupules. Hij werd goed bevriend met Donk (me) die dan wel een eigen erecode had (hoewel nog niemand doorheeft hoe die dan wel in elkaar moet zitten) maar die voor de rest al even dodelijk en meedogenloos is. Nu werken ze beiden voor de misdaadbaron Harry Caleb (Thomas) en worden enkel op klussen gezet die echt gedaan moeten worden, ongeacht de gevolgen.


[Top] [Achtergrond] [Anecdotes] [Citaten]

Anecdotes

I. Herinner dat in we in Streetmare een groep redelijk meedogenloze criminelen spelen, vechtend om te overleven in "Downtown", de ergste buurt in de grootste stad van de planeet, waar iedereen die niet past in de wereld van de grote corporaties vroeg of laat terecht komt. In deze stedelijke jungle is iedereen bereid om alles te doen om te overleven.

Dus... we waren, weeral eens, op de vlucht voor moordenaars van één of andere corporatie, en we hadden nood, weeral eens, aan nieuwe vermommingen. De plastische chirurgie beu zijnd, besloot Russki (Wim) om deze keer gewoon zijn haar wit te verven. In die tijd waren we allemaal al miljonair (vraag best niet waar al dat geld vandaan kwam) dus hadden we een kleurshampoofabriek kunnen kopen, maar nee, Russki zou er een winkel voor overvallen.

Hij trok dus een panty over zijn kop, liep een winkel binnen, en eiste een fles kleurshampoo van de oude man achter de toog. De oude man gaf Russki de fles onmiddellijk maar Russki schoot hem toch maar neer toen hij realiseerde dat onze vijanden over de diefstal zouden horen wanneer de oude man het aangaf aan de politie. Met de getuige uit de weg trok Russki zijn panty weg en verfde zijn haar daar ter plaatse. Toen hij net klaar was kwam de vrouw van de winkelier de winkel in om te kijken wat al dat lawaai was. Schoot Russki haar ook neer? Nee. Hij liep weg. Niet alleen een spoor achterlatend voor onze vijanden, maar ook een getuige van de moord en van zijn nieuwe vermomming.

Tracht het niet te snappen. Dat is de verwrongen geest van een psychopaat.[Top] [Achtergrond] [Anecdotes] [Citaten]

Citaten

I. "Ik rijd!"[Top] [Achtergrond] [Anecdotes] [Citaten]

v5.00 © 2002-2005 by David Boucherie (david.boucherie@telenet.be)