Gezin


[Mijn Vrouw Rita] [Mijn Dochter Eva] [Mijn Zoon Jonas]

Mijn Vrouw Rita

De Vroege Jaren

Mijn vrouw is geboren op 15 december 1964 en is dus zo'n 8 maanden ouder dan ik. Ze was een beetje een achterkomertje en een (blijde) verrassing voor haar ouders. Ze heeft twee (veel) oudere broers. Omdat haar vader altijd graag een huis vol dochters had gewild, was hij daar heel blij mee, en werd ze (ook al ontkent ze het zelf) rot verwend.


Jommeke en Flip de papegaai
Als kind was ze een enorme fan van Jommeke. Jommeke strips waren de ideale omkoopmiddelen om haar iets te laten doen wat ze eigenlijk niet wou. Zoals van de hoge springplank springen in het zwembad. Rita zou Rita niet zijn als ze er echter niet in zware onderhandeling over ging, en met maar één Jommeke kwam je niet zo ver.

De favoriete verhaal van haar broer Marc is de "Hansje en Grietje" anecdote. Op een (zomerse vakantie)dag werd Rita ziek. Om haar te troosten kocht haar moeder haar een plaat met het sprookje van Hansje en Grietje. Rita speelde die plaat altijd maar opnieuw en opnieuw en opnieuw en opnieuw en opnieuw en opnieuw en opnieuw, dagen aan stuk. Het maakte haar huisgenoten horendol. Op een gelukkige dag (gelukkig voor haar familie), liet ze de plaat liggen in de tuin, en de hitte van de zon vervormde ze volkomen, en maakte ze onbruikbaar. Iedereen was erg opgelucht en het is nodeloos te zeggen dat de plaat nooit werd vervangen.

Rita zong ook in een kinderkoor: de "Heibinkjes". Haar zuivere mezzo-sopraan stem was zo helder dat je ze makkelijk uit een groep kinderen kon uitpikken. Ze stopte met zingen een paar dagen na haar 18e verjaardag. Ik was zo gelukkig om in het publiek te zitten bij haar laatste publieke optreden.

Zoals ook ik, studeerde ze informatica. Ik in Leuven, zij in Antwerpen. she went to college in Antwerp.

How We Elkaar Ontmoetten

We hebben elkaar ontmoet in de zomer van 1982.


Château d'Insegotte, waar we elkaar ontmoetten
We deden beide mee aan een wedstrijd op de middelbare school, zij in haar school in Turnhout, en ik in de mijne in Izegem. De wedstrijd was georganiseerd door IBM België. Elke school kon drie leerlingen inschrijven. De opdracht was een dossier maken over de toepassing van informatica in de medische wereld. Wij hadden geen informatica richting, zoals bij Rita, dus ons team werd door de directie samengesteld uit de drie meest gekende computerfreaks. Bij Rita werden de drie beste leerlingen gerecruteerd uit de informaticaklas.

We deden dus mee... en wonnen. Samen met nog 10 andere scholen (uit - meen ik me te herinneren - zo'n 150 inzendingen). De eerste prijs was een weekverblijf in een kasteel in Wallonië, waar we in de voormiddag computerlessen kregen, en in de namiddag sport en spel. Daar ontmoetten we elkaar dus voor het eerst.

Hoe We Samen Kwamen

Naar dat (soort) zomerkamp bleven we contact houden per brief. Geen e-mail in deze dagen, kinderen! Rita had romantische gevoelens voor mij (omdat ik toen - en nog steeds - zo ongelooflijk cool ben), maar ik had daar niks van door (omdat ik toen - en nog steeds - zo ongelooflijk stom ben).

Kort voor haar 18e verjaardag, kreeg ik een uitnodiging voor haar verjaardagsfeest helemaal in Turnhout (toch zo'n 150 km van Izegem, en voor een Belg is dat een grote afstand), en werd aangeboden er een paar dagen te logeren. Onder de indruk dat ze de mensen van het kamp waar elkaar ontmoetten had uitgenodigd voor het feest, ging ik erheen. Groot was mijn verrassing toen bleek dat ik de enige aanwezige was die geen familie was.

Uiteindelijk, gedurende mijn verblijf daar, begon het bij me door te dringen dat we misschien meer dan enkel vrienden waren. Natuurlijk had mijn Rita al lang geleden beslist dat ze een koppel zouden vormen . Ik was gewoon de laatste om daar achter te komen (zij wist het, haar moeder wist het, zelfs haar 3 jaar oude nichtje had het door, maar ik niet). Maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad .

Huwelijk en Huwelijksreis

18 december 1987. Ons huwelijk. Ik was op tijd, vergat de ringen niet, het weer was goed, en ik slaagde er in om mijn moeder te ontwijken telkens ze m'n haar wou kammen of mijn strikje recht trekken. Of toch meestal. Het was een perfecte dag.

De volgende dag, veel te vroeg, moesten we een vliegtuig nemen. Bezig geweest met het trouwfeest de avond ervoor en de huwelijksverplichtingen 's nachts, was het echt moeilijk om uit bed te raken. Maar de bestemming, Cyprus, was de moeite waard. We hadden er een fantastische tijd! Behalve dan dat iedereen erop stond om aan de verkeerde kant van de weg te rijden en dat in het hotel op Kerstavond we (in plaats van het lekkere eten dat we tot dan toe hadden gekregen) getracteerd werden op een traditioneel Brits kerstdiner (kalkoen met kastanjes, zo droog dat het wel zand leek), was het een schitterende huwelijksreis.

Daarna, terug naar het normale leven. Rita had haar studies afgemaakt en had een job, en ik moest nog een paar jaar universiteit afmaken.

Een Financiël Analyse

Geloof me, de maand december zet m'n portemonnee onder zware druk:

Ik aanvaard giften. Geldelijke en andere. Maar voornamelijk geldelijke.

Dagelijks Leven

Rita werkte vroeger voor hetzelfde bedrijf als ik. Ze is een analyst-programmeur en was gespecialiseerd in software voor onderhoud en logistiek op een IBM AS/400 systeem. Maar wanneer onze werkgever, de Edan Systems Group, jaren geleden zijn kantoren in Merskplas opdoekte (zeer dicht bij ons huis) en ik ging werken voor het hoofdkantoor in Gent (ver weg van ons huis), gaf ze haar job op en bleef thuis met de kinderen.

Nu is een actief lid van het oudercomité van de school van onze zoon Jonas en heeft verder een voltijdse baan als huisvrouw en moeder, wat ze heel erg goed doet.

Bij wijze van hobby neemt ze keyboard lessen, samen met onze dochter Eva.[Mijn Vrouw Rita] [Mijn Dochter Eva] [Mijn Zoon Jonas]

Mijn Dochter Eva

Daar ze ook een rollenspeelster is, kan je meer over Eva vinden in haar eigen sectie van deze site.[Mijn Vrouw Rita] [Mijn Dochter Eva] [Mijn Zoon Jonas]

Mijn Zoon Jonas

Daar hij ook een rollenspeler is, kan je meer over Jonas vinden in zijn eigen sectie van deze site.[Mijn Vrouw Rita] [Mijn Dochter Eva] [Mijn Zoon Jonas]

v5.00 © 2002-2005 David Boucherie (david.boucherie@telenet.be)