Inleiding

Science Fiction (ruimtekolonisatie)

Inleiding

De mens heeft de sterren bereikt. Nu moet hij vechten om daar te blijven. Menselijke soldaten bevechten de onverzettelijke Käfers. Politie bevecht smokkelaars, piraten en terroristen op rijke menselijke kolonies. Ontdekkingsreizigers bevechten de niet in kaart gebrachte stelsels van de Grens. Kolonisten bevechten vijandige omgevingen op vreemde werelden. En naties bevechten elkaar om de politieke macht om te bepalen wie het menselijk ras zal leiden in zijn strijd om het universum te temmen.

In 2300 AD draait het rond de Aarde en zijn kolonies 300 jaar na de Derde Wereldoorlog. De Schemeroorlog. In een wereld waarin naties nog steeds met elkaar botsen is de beschaving teruggekropen naar het niveau van voor de oorlog en daar voorbij. De wereld wordt overheersd door het Derde Franse Rijk dat een wankele vrede bewaart tussen zijn jaloerse rivalen. De 100 naties van de Aarde hebben kolonies tussen de sterren. Het eerste contact met buitenaardse wezens vond lang geleden plaats en handel met hen is nu een gewone zaak.

Beschaving is opengebloeid tot op een niveau waarvan vroeger alleen gedroomd kon worden, maar er knagen wormen aan de kern van de bloesem. Eén buitenaards ras, de Käfers, is vastbesloten de mensheid uit te roeien. Anarchisten trachten de Aardse regering te laten vallen. Smokkelaars vervoeren buitenaardse producten naar andere werelden achteloos de ecologische effecten negerend. Piraten azen op handel- en kolonisatieschepen.

Er valt nog veel werk te verzetten als de mensheid zich waar wil maken tussen de sterren en de melkweg nog dieper wenst te verkennen.


[Top] [Inleiding]

v5.00 © 2002-2005 David Boucherie (david.boucherie@telenet.be)