Inleiding
Spelpersonages
Omgevingen

Multi-Genre

Inleiding

GURPS (Generic Universal Roleplaying System) is misschien wel het meest flexibele rollenspel ooit gemaakt. Met enkel de Basisset kan je avonturieren in elke wereld die je je maar kan voorstellen. Regels zijn voorzien voor alle types wapens, van knuppels tot lasers... voor magiërs en magie, met meer dan 100 spreuken... voor psionische krachten.

Niet langer is het nodig om van spelsysteem te veranderen als je van campagne wil veranderen! GURPS geeft je één verzameling van duidelijke, makkelijk te begrijpen regels om elke achtergrond te bestrijken.


[Top] [Inleiding] [Spelpersonages] [Omgevingen]

Spelpersonages

Er zijn geen "classes" of "levels". In de plaats daarvan kan je precies dat personage creëren dat jij wil spelen... je favoriete fictieve held, of je eigen originele ontwerp.

Kies uit tientallen "Advantages" en "Disadvantages", en meer dan 130 "Skills". Pas je personage aan je voorkeuren aan met persoonlijke "Quirks", en je bent klaar om te spelen.


[Top] [Inleiding] [Spelpersonages] [Omgevingen]

Omgevingen

Door de aard van dit spel zijn er talloze variaties. Ik vernoem hier enkel die die ik effectief in mijn bezit heb.

CYBERPUNK - Living on the edge

Cyberpunk is het genre van man en machine - een dystopische fusie van de visies van George Orwell en Timothy Leary. Het presenteert uitdagingen ver voorbij die van de standaard "plunder de dungeon" thema's - in een cyberpunk wereld, overleven kan het ultieme succesverhaal zijn!

ESPIONAGE - Life in the shadows

In de wereld van de spion is niets wat het lijkt. Je beste vrienden zijn je vijanden; elke intrige heeft een verborgen bedoeling; feiten zijn vreemder dan geruchten; en niemand is te vertrouwen. Ieder die de dodelijke wereld van spionage binnen stapt moet in bezit zijn van het scherpste verstand, de beste uitrusting, en de meest complete informatie. Enkel de waarlijk dapperen en sluwen zullen lang genoeg leven om hun volgende missie te kunnen ontvangen.

TIME TRAVEL - Anything can happen!

De complete gids voor dimensie-hoppend avontuur. Spelers kunnen al hun campagnes aan elkaar binden... avonturen belevend doorheen tijd, of in parallelle universa, om elke denkbare wereld te bezoeken.


[Top] [Inleiding] [Spelpersonages] [Omgevingen]

v5.00 © 2002-2005 David Boucherie (david.boucherie@telenet.be)