Inleiding

Science Fiction (gebaseerd op de TV serie)

Inleiding

Het was het prille begin van het Derde Tijdperk van de Mensheid, tien jaar na de Aarde-Minbari Oorlog. Het Babylon Project was een vormgegeven droom. Z'n doel - het voorkomen van een nieuwe oorlog door een plaats te creëren waar mensen en buitenaardsen hun geschillen vreedzaam konden oplossen. Het is een haven, een thuis weg van thuis voor diplomaten, opportunisten, ondernemers, en zwervers.

Mensen en buitenaardsen ingepakt in tweemiljoen vijfhonderdduizend ton tollend metaal, heel alleen in de nacht. Het is bij tijden een gevaarlijke plaats, maar het is onze laatste, beste hoop op vrede. Dit is het verhaal van de laatste der Babylon stations.

Het is het jaar 2258. De naam van de plaats is Babylon 5.

Met het ruimtestation dat het lot van een hele melkweg veranderde in de hoofdrol laat dit rollenspel de spelers de rol aannemen van personages in het Babylon 5 station en reizen naar de vele sterren en planeten gezien in het prijswinnende televisiefeuilleton. Van laaggevallen schuilers en smokkelaars tot moedige Aardmacht Officieren en leden van de Minbari krijgerkaste, een hele melkweg klaar om te verkennen!

Dit spel gebruikt het D20 Systeem.


[Top] [Inleiding]

v5.00 © 2002-2005 David Boucherie (david.boucherie@telenet.be)