The Graphic Adventure
door Wendy and Richard Pini

Het Verhaal

Sinds het voor het eerst verscheen in 1978 komt het Elfquest verhaal met de regelmaat van drie episodes per jaar uit. Gedurende die tijd hebben de avonturen van Snijer en zijn Wolfrijders een steeds groeiend aantal lezers gekend.

Het verhaal begon wanneer de mensen de Borg, de thuis van Snijer en z'n elfen, platbrandden. De Borg, gemaakt van reuzebomen die met magie vervormd werden om leefruimtes te voorzien, was de thuis van verscheidene generaties van elfen. Nu ze geen plaats meer hadden om te wonen, waren de elfen gedwongen op zoek te gaan naar een nieuwe thuis. Hun zoektocht leidde hen door de grotten van de trollen en over de woestijn naar Zorgeloos, waar ze tot hun verrassing ontdekten dat er nog andere elfen bestonden. Tijdens hun verblijf aldaar ontmoette Snijer zijn liefde, Leetah de Genezer, en de elfen kwamen andermaal de mensen tegen.

De zoektocht van de Wolfrijders naar een thuis weg van de mensen werd nu ook een queeste naar hun oorsprong. Opeenvolgende reistochten doorheen hun wereld op zoek naar nog meer elfen leidde tot ontmoetingen met de vlindervleugelige bewaarders, vriendelijke mensen, havik- en elandrijdende elfen, en vele andere wonderen.
v5.00 © 2002-2005 by David Boucherie (david.boucherie@telenet.be)