Made in Belgium by Boelwerf voorgesteld 

Vijfentwintig jaar na de teloorgang van Boelwerf Temse presenteerden erfgoedvereniging Op Stoapel  en het Rijksarchief te Antwerpen-Beveren het boek 'Made in Belgium by Boelwerf’.
Dit overzichtswerk legt de focus op het eindproduct van 165 jaar scheepsbouwactiviteit in Temse.
De ruggengraat is een bouwlijst met alle schepen en watergebonden constructies en hun belangrijkste kenmerken.
Het boek is rijkelijk geïllustreerd met zorgvuldig gekozen foto’s uit de archieven van Op Stoapel, het Rijksarchief te Antwerpen-Beveren en de gemeente Temse.
Leuke weetjes en historische info vervolledigen deze unieke publicatie.

De scheepsbouw heeft veel betekend in de industriële geschiedenis van onze regio. Het pijnlijke faillissement in 1994 ligt nog vers in het geheugen van velen, maar dat mag ons niet beletten oog te hebben voor al het moois wat hier gerealiseerd is. 
Dankzij de inspanningen van Op Stoapel, nu al meer dan 10 jaar, wordt de Boelwerf niet vergeten. Dit monumentale anker-in-de-tijd gaat als waardevol erfgoed steevast een nieuwe toekomst tegemoet dankzij een ploeg van gepasioneerde bestuursleden en de vele leden van Op Stoapel die voor de nodige zuurstof zorgen.

De pers  voorstelling had plaats in ac De Zaat.
De publieke voorstelling vond plaats op de nieuwjaarsreceptie van Op Stoapel in wijnbar De Correctie.


Na het welkomswoord van de burgemeester gaf
Lieven Muësen, voorzitter van Op Stoapel en redacteur van het boek, toelichting bij het boek. Tevens kondigde hij zijn ontslag aan als voorzitter. Na meer dan 10 jaar de vereniging geleid te hebben is het tijd om het roer over te geven. Dit boek is een mooi slotakkoord van jarenlang engagement, aldus Lieven Muësen.
Eddy Van Grevelinge, samensteller van de bouwlijst in het boek, stond stil bij  bij het onderzoek hiernaar.
Hij wordt de nieuwe voorzitter van Op Stoapel.. 
Tenslotte stelde Rijksarchivaris Johan Dambruyne namens het Rijksarchief te Antwerpen-Beveren het belang van de samenwerking tussen erfgoedorganisaties en archiefinstellingen vast.
Het boek telt 208 bladzijden en kost 35 euro.
Het is te bestellen via www.opstoapel.org.