Nationale kampioenen deel 2

 

 


Rapid Hockeyclub

Twee ploegen van Rapid Hockey werden kampioen in hun reeks.

De U14 Jongens begonnen aan het seizoen met een nieuw samengestelde ploeg.
Zij groeiden echter uit tot een echte vriendengroep, zowel op het veld als ernaast.
Zij werden van in het begin goed begeleid door coach Christophe Sax, die dit nieuwbakken team goed scherp wist te houden en te motiveren.

Ook na een coachwissel halverwege het seizoen legden zij dezelfde ijver en vechtlust aan de dag. De jongens vochten tot de laatste minuut en kroonden zich tot kampioen in hun reeks.

Ook de meisjes U9 werden kampioen. Zij verloren amper een wedstrijd, dankzij hun inzet en de “goesting” om er samen voor te gaan. Dat dit een ploegje is met mogelijkheden en een sportieve toekomst, werd al snel duidelijk bij coach Stien Hoskens, die hen met veel vriendschap en toewijding naar de kampioenstitel loodste.

U14 Jongens
Emiel Adriaenssens
Ediz Adsalmis
Felix Ascoop
Jan Junior De Backer
Matteo De Clippele
Lucas De Pauw
Marnix De Smet
Yarne De Smet
Charles Pollyn
Cedric Van Broeckhoven
Franz Van Duyse
Charly Vercauteren
Timo Verougstraete
Thomas Vranckx

Dieter Wauters
Manager Kelly Van Hove

U9 Meisjes
Henriëtte De Backer
Lydie Dom
Pauline Everaert
Hannelore Gottenbos
Edith Hellemans
Marie Kenis
Julie Vranckx
Coach Stien Hoskens
Manager Filip Hellemans


Vrijduiken
Inge Verbruggen

Vrijduiken – of freediven – is duiken onder water zonder perslucht. Duiken met ingehouden adem dus. Vrijduiken is niet alleen een fysieke sport, het vraagt ook een goede mentale conditie. Inge Verbruggen leerde het vrijduiken kennen op een duikvakantie in Egypte, 6 jaar geleden.

Sindsdien brak zij 24 keer een nationaal record. Op dit moment staan 5 nationale records op haar naam.

Dit jaar nam Inge deel aan de Dahad Spring competitie in de Blue Hole in het Egyptische Dahab. Daar stelde zij nationale records scherper in de disciplines:

  • Constant Weight met monovin: 55 m op 28 mei en 57 m op 31 mei

  • Free Immersion: 57 m

In september schreef Inge zich voor het eerst in voor het WK Vrijduiken in Nice. Daar stelde zij 2 nationale records scherper:

  • Constant Weight met monovin: 58 m

  • Free Immersion: 58 m

Begin november trok Inge terug naar Dahab om deel te nemen aan de Egyptian Freediving Championship. Daar vestigde zij 4 nationale records en behaalde ze een zilveren medaille. Haar resultaten

3 november: Constant Weight met bifins: 55 m
5 november: Constant Weight met monovin: 61 m
7 november: Constant Weight met bifins: 58 m
9 november : Constant Weight met bifins: 61 m

  


Judo
Karel Foubert

Karel Foubert is een 20-jarige judoka die op 2 november Belgisch kampioen Judo werd bij de Seniors in de gewichtsklasse tot 81 kilogram. Hij traint op nationaal niveau bij de Vlaamse Judo Federatie en neemt deel aan internationale judowedstrijden.

Dit jaar behaalde hij 3 maal brons in de European Cups in Tsjechië, Roemenë en Litouwen. Door medailles te behalen werd Karel geselecteerd voor het EK in Finland en voor het WK in Marrakech.

Tussendoor werd hij ook nog Belgisch kampioen bij de Juniors.

Bij topsport is het vaak vallen en opstaan. In het geval van Karel en het judo mag je dit ook letterlijk nemen. Van deze judotopper zullen we in de toekomst zeker nog veel horen.

  


 Schaken
Astrid Barbier

Astrid Barbier zet haar succescarrière van bij de jeugd in het schaken verder bij de volwassenen. Dit jaar werd zij vice-Belgisch kampioene bij de dames in het klassieke schaakspel. Daarnaast kroonde zij zich 2 maal tot Belgisch kampioene, in de disciplines Rapid en Blitz.

Met de Belgische Damesploeg - waar zij reeds meerdere jaren deel van uitmaakt, verdedigde zij in oktober de Belgische eer op het Europees landentornooi in Batumi (Georgië).

De laatste jaren heeft Astrid zich ontpopt als een ambassadrice ter bevordering van het schaken bij jonge meisjes en dames. Zo organiseerde zij voor het eerst in ons land een schaakkamp voor kinderen, over de taalgemeenschappen heen en met een evenredige vertegenwoordiging van jongens en meisjes.

Het verbaast ons niet dat het schaken ook terug te vinden is in haar studie. Met haar masterproef “Invloed van schaken op kinderen en personen met een neurobiologische stoornis” heeft zij met grote onderscheiding haar diploma van Master in de Agogiek behaald.