Temse dankt en huldigt zijn vrijwilligers

 


  

De gemeente Temse zag in de Week van de Vrijwilliger de ideale gelegenheid om haar vrijwilligers letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes te zetten. Zij ontvingen thuis een uitnodiging, op groeipapier met prachtige zomerbloemen, voor een gezellige vrijwilligersborrel op vrijdag 6 maart in JOC De Nartist.

Burgemeester Luc De Ryck verwelkomde ruim 200 vrijwilligers en loofde hen nadrukkelijk voor hun tomeloze en bijzonder gewaardeerde inzet. Zij zijn immers een hoeksteen van het gemeenschapsleven, het kloppend hart van heel wat verenigingen, onmisbaar bij talloze activiteiten en evenementen van het gemeentebestuur.

Temse heeft sinds deze legislatuur een schepen en een ambtenaar voor het Vrijwilligersbeleid. Schepen Tineke Van Britsom was tijdelijk verontschuldigd. Haar rechterhand, Ann Lagaert, werd door de burgemeester geïnterviewd. Ann gaf toelichting bij haar ‘leven en werk’ en illustreerde haar opdracht met markante voorbeelden.

Daarna konden de vrijwilligers gezellig keuvelen en ervaringen uitwisselen, terwijl ze genoten van een hapje en een drankje, een nieuw vruchtbaar vrijwilligersjaar tegemoet!