Temse breidt dienstverlening uit vanaf 18 mei

 


    

Ook het Lokaal Bestuur Temse wil zijn dienstverlening stapsgewijs normaliseren.

 

Vanaf maandag 18 mei bieden wij een maximaal mogelijke dienstverlening aan, terwijl dat voorheen beperkt was tot enkel dringende zaken.

Vanaf volgende week kan je - nog wel ENKEL OP AFSPRAAK - tijdens de openingsuren terecht bij onze administratieve diensten en worden ook minder dringende bezoeken opnieuw mogelijk. Het kan gebeuren dat een bepaald product nog niet kan of mag aangeboden worden.

 

Om de veiligheid en de gezondheid van iedereen te garanderen gelden er wel enkele voorzorgsmaatregelen, die duidelijk worden aangegeven in pictogrammen.

Als je langskomt, zorgen we ervoor dat we de dienstverlening veilig kunnen afhandelen.

De medewerkers aan de loketten zitten achter plexiglas om zichzelf en de bezoekers te beschermen. Hygiënemaatregelen naleven en voldoende afstand bewaren zijn hierbij zeer belangrijk.

 

Maak een afspraak

Wens je langs te komen bij één van onze diensten? Maak dan vooraf telefonisch een afspraak. Enkel wanneer je een afspraak hebt, zal je na het aanmelden effectief binnengelaten worden.

Om iedereen snel en op een veilige manier verder te helpen, vragen we je het uur van de afspraak te respecteren en je tijdig aan te melden.

 

Sociaal Huis

De dienstverlening wordt volledig terug opgestart met uitzondering van het energieloket.

Het aantal huisbezoeken blijft beperkt.

 

Sleutelzorg

De thuiszorgdiensten (zorg, poets en klusdienst): staan zoals de voorbije weken klaar met een enthousiast team van zorgkundigen, poetsmedewerkers, klusjesman en wijkverantwoordelijken om iedereen de gepaste zorg te verlenen.

De buitenschoolse kinderopvang en de onthaalouders blijven op de diverse locaties instaan voor een veilige voor- en naschoolse opvang.

 

AC De Zaat

Alle producten van de onthaalbalie (blauwe zakken, gft-labels…) zijn opnieuw verkrijgbaar. Enkel inruiling en terugbetaling van grijze vuilniszakken kan voorlopig nog niet.

De dienst Burgerzaken is voor alle producten opnieuw operationeel.

Milieudienst, Ruimtelijke Ordening en dienst Huisvesting hervatten eveneens hun werking.

De vrijetijdsdiensten Sport en Jeugd stemmen hun aanbod af op de nationale veiligheidsmaatregelen. De Sportdienst werkt momenteel aan een plan voor een gecontroleerd gebruik van sportcentrum Fernand Schuerman. De Jeugddienst opent opnieuw de deuren van de speel-o-theek, maar onder een andere regeling: zij werkt enkel met reservaties en afhaling. Zelf komen kiezen, kan dus voorlopig niet. Het JOC vergeet evenmin de blokkende studenten; zij kunnen binnenkort terecht in een rustige omgeving om de examens voor te bereiden.

De ticketverkoop voor culturele voorstellingen van het Cultuurcentrum zal vanaf 29 augustus weer mogelijk zijn.

De Bibliotheek blijft een afhaalpunt voorzien. Items uit de Bibcollectie die je online hebt besteld, kan je blijven afhalen. Alle praktische informatie kan je raadplegen op de website van de Bib.

 

Toeristisch Infokantoor

Mits het in acht nemen van de veiligheidsvoorschriften, kan men ook opnieuw terecht in het Toeristisch Infokantoor op de Markt om ideeën op te doen voor een vakantie in het binnenland.

 

Vrijdagmarkt

Samen met de dienst Lokale Economie worden momenteel voorbereidingen getroffen voor de veilige heropstart van de wekelijkse markt met ingang van vrijdag 22 mei.

 

Boodschappendienst

Medewerkers van het Lokaal Bestuur blijven verder hun schouders zetten onder het project van de Boodschappendienst, alsook onder het project ‘Herbruikbare mondkapjes naaien’.