FEEST v/d Vlaamse Gemeenschap Temse afgelast

 


(Foto is van vorigjaar 2019)

Het Feest v/d Vlaamse Gemeenschap (FVG) van 3 juli 2020 niet zal doorgaan omwille van de veiligheid in het kader van de Corona-crisis. Dat heeft het Overlegcomité Vlaamse Verenigingen (OVV) van Temse deze week beslist om tijdig duidelijkheid te scheppen voor iedereen die betrokken is bij de organisatie (verenigingen, sprekers, muzikanten, partners, …). Het bestuur kijkt of een alternatief programma mogelijk is.

Het OVV (bestaande uit Amedee Verbruggenkring, Davidsfonds Temse en Vos Temse) organiseert jaarlijks het FVG in samenwerking met de gemeente. Deze feestviering is het hoogtepunt van haar werking. Jan Peumans had toegezegd als hoofdspreker tijdens de feestelijke opening, de Vlaamse coverband De SCHil was gecontracteerd voor het optreden op de markt.

Gezondheid gaat boven alles. Het is niet mogelijk om -rekening houden met de verschillende veiligheidsmaatregelen- een kleine 100 man te ontvangen in het gemeentehuis. De markt is ook te klein om een 200-tal feestvierders in een veilige omgeving te laten vieren. Daarom werd er niet getwijfeld

Alle partners werden op de hoogte gebracht en hebben begrip voor de situatie.

“Het FVG kan dus niet doorgaan in de huidige vorm. Toch zullen wij dit feest niet ongemerkt voorbij laten gaan. In de komende weken wordt bekeken op welke manier wij de Vlaamse 11-juli boodschap kunnen doorgeven via een alternatieve programmering”, aldus Tony Peirsman (coördinator OVV Temse).

Om dezelfde reden, gaan ook de beiaardconcerten niet door.