Stud Farm "De Censhoeve"

 

   Home
   Hengsten
   Merries
   Veulens
   Jaarlingen
   Gastenboek
   Nieuws
   Foto's

 Filmpjes

   Contact
   Gastenboek
   Links

Welkom op de website van Stoeterij " De Censhoeve"

Onze stoeterij is juist gelegen uit het centrum van Avelgem aan de voet van de Kluisberg met mooi zicht op Heestert en Ingooigem.

Om een mooi beeld te geven van wat onze stoeterij allemaal inhoudt, zullen we beginnen bij het prille begin. Met dit onderwerp geven we ook een beetje geschiedenis weer van Avelgem.

Welkom op de vernieuwde website van De Censhoeve.

De Censhoeve is genoemd naar de vroegere landbouwer en eigenaar Boer Cens, zijn echte naam was Jérome Decock hij was gehuwd met  Margriette. Boer Cens was de enige boer die zijn land te Avelgem omploegde met een ploeg getrokken door een os.

Later mochten wij een paar paardjes er onderdak geven op de hoeve van boer Cens. Van het één kwam het ander, en na korte tijd zijn wij eigenaar geworden en begonnen te fokken.

In de winter zitten de merries op stal en in de zomer zitten ze samen met de veulens in de grote weide. 's Winters krijgen ze bieten en wortelen. In de zomer word de weide gemaaid om hooi op te slaan voor de winter met hulp van Andy Rohaert en landbouwer Marc Festjens. Ook onze dank aan de familie Eric Rommens, Jan Depraertere, Dirk Delft en Patrick Dejonge. Dit zijn de mannen van het eerste uur die geholpen hebben bij de afsluiting van de weide.

Om onze hoeve wat op te fleuren zijn wij op zoek naar een aantal pony's en stellen we er ook een paar te koop. Dit en nog veel meer vind je in de sectie Nieuws.

We doen er alles aan om het voor onze paardjes zo gezellig mogelijk te maken. We plaatsen boxen, extra schuren en zorgen voor een optimale en gezonde levensstijl.

Ook al onze paardjes moeten worden bekapt, dit laten we over aan onze hoefsmid te Avelgem, Frank Piepers. Speciaal willen wij ook nog een woordje van dank uitspreken aan de ouders van mijn vrouwtje Marleen, zonder hen zou dit niet mogelijk zijn geweest.

We wensen jullie veel plezier op onze site. Wanneer u interesse hebt om ons eens een bezoekje te brengen, dan kan dat ten alle tijde. U bent steeds welkom.

Onze contactgegevens zijn terug te vinden op de site onder Contact in de inhoudsopgave.

Met vriendelijke groeten,

Losfeld Ronny & Marleen

 

 

Translate Web page

WAARSCHUWING!

Deze pagina wordt niet letterlijk vertaald.

Door de vertaling kunnen onzuiverheden of een totaal ander soort tekst ontstaan!

Brontaal : Nederlands