In onze groepspraktijk kan u terecht voor alle kinesitherapiebehandelingen en osteopathiebehandelingen.  Door de jaren heen hebben wij ons vooral geprofileerd als sport- en revalidatietherapeuten.

 

Sportkiné, taping, kinesiotape
2015.03.12

Sinds 1985 staan wij bijna elke week aan de zijlijn bij provinciale voetbalclubs.  We zijn zo vertrouwd met de klassieke voetballetsels dat we ze zeer snel herkennen en de gepaste handelingen/behandelingen kunnen uitvoeren.  Daardoor kunnen de spelers vaak veel sneller dan verwacht terug het veld op.

Door zelf jarenlang op de hoogste volleybalniveaus te spelen is natuurlijk onze ervaring op het volleybalveld nog van een andere orde.  We zijn volledig vertrouwd met de acute letsels, maar ook met de gevolgen van een volleybalcarrière op latere leeftijd. Dit maakt het ons gemakkelijker om spelers te begeleiden.

Eén van de belangrijkste onderdelen van de sportkinesitherapie in het algemeen is nog steeds taping.  Al meer dan 20 jaar worden er in onze praktijk en in de sportcabines wekelijks tientallen tapes aangelegd. De klassieke gewrichtstape wordt door ons in een handomdraai perfect aangelegd.  Sinds het WK voetbal in Zuid-Korea (2002) hebben we ons ook toegelegd op het correct aanbrengen van kinesiotape. Deze spiertape versnelt - indien correct aangelegd - het genezingsproces op een spectaculaire manier.

 

Revalidatietherapie
2015.03.12

Onze praktijkgebouwen zijn volledig uitgerust voor zowat alle revalidaties.  Patiënten die moeilijk terecht kunnen in een privépraktijk (zoals hemi- en paraplegiepatiënten) kunnen dankzij toestellen zoals kinetec, standing table, flow-press en hydrojet volwaardige behandelingen in onze praktijk krijgen. Vanzelfsprekend zijn we dan ook volledig uitgerust voor nagenoeg alle postoperatieve revalidaties.