Ruim 100 pagina's Antwerps nieuws

 

 Beurzen
Werkt een link hiernaast niet?
Zit dan niet te sakkeren, maar
klik even hier!

 

Op deze pagina:
Boekenfestijn | Minerant 2014

Van postzegel tot vliegdekschip
U kunt uw Antwerps beursgebeuren hier ook en gratis aankondigen.
Lees hier hoe.


Ruim een miljoen nieuwe boeken wachten voor de 25e keer op een nieuw baasje…
(foto's mt)

    Boekenfestijn
Voor 25e keer in Antwerp Expo
Het Boekenfestijn viert alweer zijn 25e editie in de Antwerp Expo. Voor iedereen die van een boek houdt of geďnteresseerd is in hobby-artikelen, loont het de moeite om van donderdag 22 tot zondag 25 mei langs te komen. Elk jaar halen tienduizenden bezoekers hier hun boeken-, hobby- en cadeauvoordeel. Even rondsnuffelen kost niets; de toegang is namelijk gratis.
Keuze te over
Op rijen tafels liggen weer een miljoen gunstig geprijsde nieuwe boeken en hobby-artikelen uitgestald. Alles is per categorie terug te vinden; Nederlandse en Engelse romans, strips, sprookjes en jeugdboeken, maar ook boeken over koken, reizen, kunst, geschiedenis, natuur, computers, films en muziek. Op het Boekenfestijn is tevens heel veel voor hobby en creatieve activiteiten aanwezig: zoals decoratie-artikelen, hobbyboeken, kleurboeken, stickers, schrijfgerei, puzzels, spellen en nog veel meer.
Vriendelijk voor de portemonnee
Vorig jaar verwoordde een bezoeker het zo mooi: "Met andere en meer boeken en hobby-artikelen thuiskomen dan gepland, dat overkomt mij nagenoeg altijd op het Boekenfestijn. Je hebt in je hoofd waar je naar op zoek bent, maar terwijl je aan het zoeken bent, stoot je op zoveel andere interessante dingen dat je plots met heel veel meer in je hand staat. Zelfs voor een paar tientjes kom je hier met stapels boeken en cadeaus thuis".
Mis deze 25e editie niet!
Om dit jubileum te vieren zijn er verschillende speciale acties tijdens de beurs. Mis deze niet en kom dus langs in de Antwerp Expo donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 mei van 10 tot 21 uur of zondag 25 mei tot 18 uur.
Parkeren (blauwe zone!) is er moeilijk, maar Antwerp Expo aan de Jan Van Rijswijcklaan is op loopafstand van het openbaar vervoer (www.delijn.be). De toegang is alle dagen gratis.
>>> Voor meer informatie kijk op www.boekenfestijn.com.

KC/pm 15.4.14

Beurzen - Cultuur Literair

Sfeerbeeld van vorige Minerant — ook voor de jeugd!
(foto mt)

    Minerant 2014
Beurs voor mineralen, edelstenen, fossielen en schelpen
De Mineralogische Kring Antwerpen organiseert zaterdag 10 en zondag 11 mei voor de 39e maal de jaarlijkse beurs voor mineralen, edelstenen, fossielen en schelpen 'Minerant' in Antwerp Expo aan de Jan Van Rijswijcklaan 191 in Antwerpen.
Kristallografie
Alle gesteenten op aarde zijn opgebouwd uit mineralen. Veelal zijn dit kleine weinig opvallende korrels. Als er echter holten of spleten in het gesteente voorkomen, kunnen de kristallen uitgroeien tot aantrekkelijke kleurrijke vormen en dáár is de mineralenverzamelaar naar op zoek. Iedereen kent wel amethyst en pyriet, maar in de natuur komen er meer dan 4.000 verschillende mineralen voor. Tijdens Minerant stellen de exposanten mineralen, edelstenen, fossielen en schelpen afkomstig uit alle hoeken van de wereld tentoon. Op de ruim 400 lopende meter tafels vinden we ook boeken, microscopen, gereedschap, enz.
2014 is door Unesco uitgeroepen tot het 'Internationaal jaar van de kristallografie'. In dit kader wordt tijdens Minerant een tentoonstelling opgesteld met als thema 'Mineralen en kristalmodellen'. Mooi gekristalliseerde mineralen worden getoond in combinatie met kristalmodellen die aansluiten bij de morfologie van de getoonde exemplaren en verder aangevuld met historische instrumenten, modellen en oude boeken uit een privéverzameling. Permanent wordt ook een demonstratie gegeven 'Zélf kristallen groeien'.
In een pikdonkere ruimte schijnbaar zonder enige verlichting de mineralen in alle kleuren van de regenboog zien oplichten ? Iedereen is er van onder de indruk! Op de tentoonstelling 'Fluorescentie' wordt het verschijnsel uitgelegd en gedemonstreerd met verschillende UV-belichtingen die voor dezelfde mineralen andere kleuren laten verschijnen.
Waardevol of waardeloos
Echte edelsteen of waardeloos glas? Dat is een vraag voor de edelstenenwerkgroep. Zij beschikken over de nodige apparatuur om uw edelstenen op echtheid te controleren.
Er zal dus weer veel te doen zijn op Minerant, dus: zeker weer niet te missen! Voor álle leeftijden.
Programma
—Tentoonstelling 'Mineralen en kristalmodellen'
— Demonstratie zélf kristallen groeien
— Tentoonstelling 'Fluorescentie, spektakel in het donker'
— Identificatie edelstenen, aanwezigheidslottrekking,…
— Gratis mineralen voor beginnende verzamelaars
Praktisch
Minerant 2014, zaterdag 10 en zondag 11 mei van 10 tot 18 uur in zaal 3 van Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, Antwerpen.
Toegang: € 4, -12 jaar gratis
 Zeer weinig parkeergelegenheid (blauwe zone!); parkerern op wandelafstand kan op de Desguinlei (over de PIVA); trams 2 (Hoboken-Merksem) en 6 (Olympiade-Luchtbal) stoppen voor de deur - www.delijn.be.
>>> Info: www.minerant.org - e-mail

KC/pm 8.4.14

Beurzen - Cultuur Divers

Van postzegel tot vliegdekschip
U kunt uw Antwerps beursgebeuren hier ook en gratis aankondigen. Lees hier hoe.

 Naar inhoud


Reageer


Vraagje?
Mail ons!


Help!


Het weer
in Antwerpen


Officieel stratenplan
Groot-Antwerpen


Zoek snel in


Geactiveerd door FreeFind

Zoek snel op het net
Google© 1995 TOT 2013 DEN BRABO: WEBBEHEERDER KOEN BRABO
Anti-Spam
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Free counter and web stats