Ruim 100 pagina's Antwerps nieuws

  Cultuur in Antwerpen
Theater
• Beste paginaweergave in Google Chrome •Werkt een link hiernaast niet?
Zit dan niet te sakkeren, maar
klik even hier!


Aankondigingen van uw Antwerpse vertoningen op deze pagina zijn gratis, maar we moeten ze wel tijdig hebben: 8 werkdagen is onze deadline.
Kijk hier hoe.
Theaterhuizen, -gezelschappen en/of -makers die zich te goed voelen en ons niets laten weten, komen er niet in. We schrijven geen affiches her en der over. Daar voelen wij ons te goed voor.


 

Gezondheidsperikelen
Vanwege de gezondheidsperikelen die onze theatermedewerker nogal lelijk parten speelden tijdens het afgelopen seizoen, viel er op deze pagina niet veel nieuws te rapen en bleven de theaterliefhebbers een beetje in de kou staan. Het is zijn (en onze) hoop er met de aanvang van het nieuwe seizoen met vernieuwde moed stilletjesaan opnieuw tegenaan te kunnen gaan. Tot dan!

Drama/Maatschappij Historisch Humor/Komedie/Satire

---

---

Nu even niet
Coup de Foudre
Ge-Tic-T
Lovestory/Smartlap/Tragedie Muziektheater/Revue Poppentheater/Poesje

---

SHOUT!!!

---

Thriller Diversen/Theaternieuws Kindertheater

---

Beste Nederlanders

Ongelooflijk maar waar!
Kindertheater (-12) vindt u op onze Kinderpagina.

>>> Opera | >>> Kindertheater (-12)


Meer cultuur op:
Cultuur DiversCultuur ExpoCultuur FolkoreCultuur LiterairCultuur MonumentenCultuur Muziek
***
Openbaar vervoer in Antwerpen Parkeren in AntwerpenOfficieel stratenplanNu even niet / Nu even wel.
(foto © PEG)

    Nu even niet / Nu even wel
Nu even niet / Nu even wel is een schitterende komedie van de hand van Maria Goos, die, zoals steeds, de kleine kantjes van mensen op een meesterlijke manier kan belichten.
Zowat 20 jaar al, sinds hun studententijd, komen vier vrienden iedere maand samen in hetzelfde restaurant. Ze genieten volop van eten en drinken en amuseren zich kostelijk als ze het samen hebben over niet-al-te-diepzinnige onderwerpen zoals herinneringen aan vroeger, vriendschap, seks… De afspraak luidt: die avond geen gezeur! Als echter onverwacht één van hen met onthutsend nieuws komt dreigen de avonden nooit meer als voorheen te worden…
Na de mannen komen vier vrouwen in hetzelfde restaurant samen om te eten. Ieder van hen heeft op haar manier een band met één van de vrienden. In tegenstelling tot de vrijblijvende pret tijdens de mannenavonden gaat het er die avond poeslief maar ongenadig hard aan toe. De manier waarop de vrouwen met het verleden proberen af te rekenen is hilarisch en tegelijkertijd zeer confronterend.
Praktisch
Vanaf 8 november tot 13 december iedere vrijdag en zaterdag telkens om 20.30 uur in Theater PEG, Vliegenstraat 32, Antwerpen.
Reserveren via www.peg.be/bestellen.

KC/pm 6.10.14

Uw activiteit gratis in
Den Brabo?
Kijk hier hoe!De cast van Coup de Foudre: de meid (Karin Jacobs, de barones (Gerdy Swennen), de baron (Ronald Van Rillaer) en de butler (Frank De Kaey). Chef Viki Geunes verzorgt de hapjes.
(foto © KC - Den Brabo)

    Coup de Foudre
Kamertheater krijgt nieuwe betekenis
In 2005 organiseerde Ronald Van Rillaer 'Antwerpen Culinair', een exquise diner bereid door topchefs als Viki Geunes en Roger Van Damme ten voordele van 'Kom Op Tegen Kanker'. De opbrengst bedroeg 10.000 euro. Voor 2014 plande Ronald een nieuwe actie voor hetzelfde doel en kwam hij uit bij een unieke doe-ervaring. Hij schreef een theaterstuk over een 'baronees' gezin in de twintiger jaren van de vorige eeuw. Opmerkelijk wordt een locatie van de opvoeringen: geheel in overeenstemming met het thema wordt het stuk twaalf keer gespeeld in een herenhuis op de statige Jan Van Rijswijcklaan. De toeschouwers wandelen van de ene naar de volgende van in totaal vier kamers om er evenveel visies op het leven van de baron en zijn gezin mee te maken. De opbrengst gaat naar Kom Op Tegen Kanker.
'Coup de Foudre' heet het stuk, en het biedt een biik in het privé-leven van baron Robert Rambeau, getrouwd met Marie-Angèle de Pertiné, dochter van een grootindustrieel die voor het Waregemse bekend is als textielbaron. De maximum 100 toeschouwers maken een tijdssprong naar 1925, een bewogen tijd waarin heel veel gebeurde, want de ene vernieuwing volgde al snel op de vorige.
Hoe zat het met het liefdesspel in die tijd? Was er romantiek? En hoe werd dat dan bekeken? U krijgt de visie van de baron, de barones, de butler en, ten slotte, de meid. Het publiek wandelt daarvoor van kamer naar kamer en krijgt de vier versies in diverse volgorde te horen. Er wordt wat lekkers geschonken en er is voor elk een amuse of iets zoets te degusteren.
Ronald Van Rillaer neemt de rol van de baron voor eigen rekening. Gerdy Swennen speelt zijn vrouw, de barones. Frank De Kaey is de butler en Karin Jacobs de meid. Uiteraard speelt deze uitstekende cast deze scènes uit een huwelijksleven in deze unieke omgeving ook in epoque kledij. Voor het deelnemende publiek wordt dit een zeer anarte, maar ook onvergetelijke ervaring.
De reeks van twaalf voorstellingen start donderdag 23 januari. De toegangsprijs bedraagt € 25 per persoon. Reservatie, ook voor groepen, is enkel mogelijk via e-mail of met het reservatieformulier op de webstek www.look.smile.be.
Praktisch
Coup de Foudre, een grappige kijk op het leven van een maçonieke baron uit 1925. Een theaterstuk van Ronald Van Rillaer, met Ronald Van Rillaer, Gerdy Swennen, Frank De Kaey en Karin Jacobs, van 23 januari tot 15 februari (speellijst in onze Theateragenda), telkens om 20 uur, Jan Van Rijswijcklaan 54, Antwerpen. Ten voordele van Kom Op Tegen Kanker.

KC/pm 10.1.14

Uw activiteit gratis in
Den Brabo?
Kijk hier hoe!
    SHOUT!!!
1960-1970. Het decennium waarin alles op z'n kop werd gezet. Door middel van covers van o.a. Dusty Springfield, Petula Clark, Sandie Shaw, Dionne Warwick, Shirley Bassey, Lulu wordt het verhaal verteld van vijf jonge vrouwen die de enorme veranderingen ondergaan van die tijd en die de traditionele waarden van de oudere generatie op hun grondvesten doen daveren. Ze schrijven brieven naar de hartsrubriek van het magazine SHOUT hoe ze moeten omgaan met al die nieuwe ervaringen. Mannen, de pil, vrouwenemancipatie, de juiste haarstijl, de laatste mode, de vrije liefde: alles passeert de revue in deze wervelende concertmusical met de meest bekende vrouwensongs uit de sixties. Een feelgood voorstelling om werkelijk uit de bol te gaan.
Praktisch
SHOUT!!! Door De Speling, van 20 tot 29 juni 2014 (speellijst in onze Theateragenda) in Theater Het Klokhuis, Parochiaanstraat 4A, Antwerpen. Toegang € 15. Reserveren kan via www.vlaamsfruit.be & www.infocultuur.be.
>>> www.de-speling.be

KC/pm 22.8.13

Uw activiteit gratis in
Den Brabo?
Kijk hier hoe!
    Ge-Tic-T
Een hilarische komedie van Laurent Baffie, over zes mensen die elk hun eigen tik hebben. Een lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette, een kan niet nalaten alles te tellen, een heeft smetvrees, een ander controleert alles, er is er een die niet over lijnen durft lopen en of dit niet genoeg is, is er nog eentje bij die alles twee keer zegt. Allen hebben ze een afspraak bij de beroemde therapeut Dubois, maar wanneer deze niet komt opdagen vanwege een vertraging van zijn vliegtuig, zijn de zes figuren op mekaar aangewezen om de wachttijd nuttig door te brengen. Dit resulteert in hilarische toestanden, met een wel erg verrassende ontknoping.
Niet voor niets heeft deze komedie jaren in de Parijse theaters gelopen en is het momenteel een van de meest gespeelde komedies. Gegarandeerd 2 uur lachen met ongelooflijk oiginele en komische situaties.
Met Stef Boermans, Werner Mollet, Gert Botty, Ilse van Mellaert, Marie Christina Leon, Valérie Eyckmans en Elske de Bodt; regie Ronny Verheyen.
Praktisch
Ge-Tic-T door De Speling, van 20 tot 30 maart 2014 (speellijst in onze Theateragenda) in de Kleine Fakkel, Hoogstraat 12, Antwerpen. Toegang: € 12. Reserveren kan via e-mail.
>>> www.de-speling.be

KC/pm 22.8.13

Uw activiteit gratis in
Den Brabo?
Kijk hier hoe!Het programma van de Antwerpse hotels bestaat vooral uit slapen en opstaan.
(foto © KC - Den Brabo)

    Beste Nederlanders,
en natuurlijk alle toeristen in het algemeen. Wij hebben er absoluut geen enkel bezwaar tegen dat jullie onze mooie stad met jullie visite vereren. Jullie bezoeken graag onze markten (de zondagse Vogelenmarkt bijvoorbeeld) en jullie laten je met plezier verwennen in onze horeca. Het is goed voor onze economie en onze welvaart. Een brok Antwerpse cultuur versmaden jullie ook niet: zo mogen ondermeer de talrijke musea, de monumentale kerken en andere historische bouwwerken, de Zoo, Aquatopia en talrijke kunstgaleries en theaters jullie in groten getale begroeten. Daar is, zoals gezegd, absoluut geen enkel bezwaar tegen en jullie zijn met z'n allen hartelijk welgekomen.
Nu, over die theaters wil ik het even hebben. Stel dat je in Antwerpen bent en naar een theaterstuk gaat kijken. Stel dat het een erg saaie vertoning is. Zo saai dat je erbij in slaap valt. Laat ons met z'n allen hopen dat het je niet overkomt, maar het zou kunnen gebeuren. Echter, het maakt van dat theater nog geen hotel, geen Hotel Theater dus. Nu is er in Antwerpen wel een hotel dat Theater Hotel heet. Dat bevindt zich temidden van allerlei theaterzalen, maar dat maakt van dat hotel natuurlijk nog geen theater.
Als je, zoals jullie op de illustratie hiernaast kunnen zien, de programmatie van dat (of een ander) hotel zoeken, zullen jullie allicht teleurgesteld worden. Het is mij bekend dat de betere toeristenhotels in bijvoorbeeld Spanje met grote regelmaat 's avonds allerlei shows programmeren, tot vermaak van hun gasten. De Antwerpse hotels echter doen zoiets niet (en de Nederlandse, bij mijn weten, overigens ook niet). Het programma van het doorsnee Antwerpse hotel, onafgezien hoevel sterren het ook mag hebben, is vrijwel overal en altijd hetzelfde. Je kunt er 's avonds aan de hotelbar (indien er een is) een drankje nuttigen of de minibar op je kamer aanspreken; daarna ga je allicht slapen en van een vredige nachtrust genieten. 's Ochtends ontwaak je monter en kan je er vervolgens van een meestal uitgebreid ontbijt smullen. Sommige (betere) hotels beschikken over een fitnessruimte en soms zelfs een zwembad waarvan de gasten gebruik kunnen maken. Maar daarmee houdt het meestal ook op. Shows zijn er helaas niet. En het enige Antwerpse hotel met een heuse theaterzaal, het Zeemanshuis, gaat momenteel onder de slopershamer.
Het heeft dus weinig of zelfs helemaal geen zin om op het internet (of elders) naar de programmatie van een Antwerps hotel te zoeken, zelfs niet als die slaapgelegenheid Theater Hotel heet. Er is namelijk geen (theater)programmatie. Maar wanneer jullie op de knop hieronder klikken, vinden jullie wel een uitgebreide Antwerpse Theateragenda.

Koen Brabo, hoofdredacteur 16.3.13

Uw activiteit gratis in
Den Brabo?
Kijk hier hoe!

 Naar inhoud


Reageer


Vraagje?
Mail ons!


Help!


Het weer
in Antwerpen


Officieel stratenplan
Groot-Antwerpen


Zoek snel in


Geactiveerd door FreeFind

Zoek snel op het net
Google© 1995 TOT 2014 DEN BRABO: WEBBEHEERDER KOEN BRABO
Anti-Spam
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Free counter and web stats