0032(0)474/22.81.47 
deperrosguirec@ telenet.bePetitElevage Familial - Kleine Hobby Cattery
Heilige Birmanen / Sacré de Birmanie
British Shorthair&  British Longhair
Scottish  &  Highland Fold

Af en toe Kittens beschikbaar/Chatons à réserver de temps en temps                                         Scottish en Highland Fold 
                                                             

Toen ik in 1986 mijn eerste poes Toulouse gekocht heb, had ik er geen flauw vermoeden van dat ik me later zou gaan toeleggen op het fokken van poezen.
Ik was vast van plan om een katertje te nemen om te laten castreren, maar er was er geen in het nestje, dus nam ik een poesje mee.
Toulouse is 16 jaar geworden, ze was een Heilige Birmaan van het oude type en de stammoeder van een hele reeks prachtige nakomelingen, die nu nog altijd kampioenen voortbrengen.  Ze zou dit jaar 30 jaar zijn!
Mijn huidige Heilige Birmanen bezitten nog altijd de oorspronkelijke lijn van Toulouse in hun Stamboom.Highland Fold  kittens met kleindochter Jytte
Onze Heilige Birmaantjes bij nieuwe baasjes
Onze Heilige Birmanen
De mollige, grappige Scottish Fold is geen menselijk kweekresultaat. Alles aan deze kat is natuurlijk. Haar dikke poten, volle wangen en kogelronde oogjes zijn aangeboren, evenals haar snoezige hangoortjes, waaraan ze haar ongewone uiterlijk te danken heeft. Zoals de tipjes van een fluwelen kapje hangen de tere oortjes over de rondingen van het kopje.
Haar kogelrond kattenkopje met de nauw tegen haar hoofd liggende vouwoortjes en de grote ronde ogen brengt het troetelinstinct in ons teweeg.
De Scottish Fold is een lieve kat met relatief weinig eisen en een hoge aaibaarheidsfactor. Haar karakter heeft geen excentrieke trekjes en ze hoeft geen speciale behandeling.Soms gaat de Scottish Fold zo zitten, alsof ze een klein mensje zou zijn.  Ze zit dan op het einde van haar romp, strekt haar benen naar voren uit, zoals een mens, en haar voorpoten legt ze op haar buik. Daarbij leunt ze graag tegen een zetelleuning of, als ze op de grond zit, tegen een muur of  een hoek van een kast. Men kan ze echter ook gewoon midden in de kamer zittend aantreffen. Deze aanblik is onweerstaanbaar grappig. Andere katten zijn eerder ernstige wezens en kunnen diep  beledigd zijn indien men om hen lacht. Maar niet de Scottish Fold. Ze heeft zin voor humor en is zichtbaar gelukkig als men met haar lacht. Door haar verschijning verspreidt zich al vanzelf het goede humeur. Het bestaan van de Scottish Fold hebben wij alleen aan de natuur te danken. Ze verrijkt onze kattenwereld met een bijzonder accent. Deze originele kat met haar uitzonderlijke oren is een kat voor grappige mensen, want ze zorgt altijd weer voor vrolijkheid in huis. Maar ze is ook een kat voor verdrietige mensen, want met haar meevoelend, liefdevol karakter en haar trouwe blik brengt ze iedere kattenvriend vreugde.
De Highland Fold is Langharig maar heeft dezelfde eigenschappen als de Scottish Fold.Erkend door het Ministerie van Landbouw en Middenstand
       onder het nummer HK20104293
  Club: BCF reconnu par LOOF    Sinds 1986 / Depuis 1986


        Over de Scottish en Highland FoldjesJana De Perros Guirec
Highland  Fold  Chocolate


Free-counter-plus.com
Isolde De Perros Guirec
Heilige Birmaan Seal Point
Ella De Perros Guirec
Brits Korthaar Blue


Olympia
Scottish Fold  Lilac Cream
Ruby De Perros Guirec 
Heilige Birmaan Chocolate Point

Onze  Brits Korthaar
Scottish & Highland Fold poezen

Luiz en Louie
Chocolate &  Blue Point
Myra Belle Lilac Point
Osako Lilac Silver Tabby Point 
Cerise Chocolate Point  
Cattery"De Perros Guirec"
Papa: World Ch. Beautiful Pearl Equiano
Mama: Isolde De Perros Guirec  
Cerise De Perros Guirec  5 maanden
Heilige Birmaan Chocolate Point

Geboren op 23 maart 2017  
1 Katertje    (gereserveerd)
1 Katertje    (gereserveerd)
  1 Poesje        (gereserveerd) 
1 Poesje       (gereserveerd)