home werking kalender geloofsdoos bezinning liedjes
schattenjacht jeca vormelingen catechisten bijeenkomsten vieringen
visie bavodag ouders meter & peter brieven contact

 

 

 ENGAGEMENT

 Keuzelijst

 Namenlijst

 Alfabetische lijst

 Verslagjes en foto's

 

 

 

 

 


 

.: ENGAGEMENT: VERSLAGJES EN FOTO'S :.

Hier vind je verslagjes en foto's van voorbije engagementen (catechesejaar 2019-2020)

Tot onze spijt, kunnen we door de corona-pandemie dit catechesejaar geen engagementen organiseren.


Klik op de foto om hem te vergroten.

Soep voor Welzijnszorg
Zaterdag 14 december

Deze actie startte reeds de avond voordien: met z’n allen soepgroenten wassen, snijden, soep koken, op smaak brengen.... onder begeleiding van catechisten Marleen en Chris en vrijwilligerster Monique.
Op zaterdagmorgen werd de soep aangeboden op de markt. De vormelingen vertelden aan voorbijgangers waar de actie voor staat. En ze overtuigden heel veel mensen om soep te komen drinken, of een doos mee te nemen naar huis. De gulle bijdragen die in de inzamelbox werden gedeponeerd, gaan via Welzijnszorg naar de armen in onze samenleving. We zamelden maar liefst €184,94 in!
Een welgemeende dankjewel aan Hanelyn, Nikodem, Elise, Emely en Zita voor de enthousiaste medewerking!

Wereldwinkel
Zaterdag 14 december

Onder begeleiding van catechiste Annemie, gingen Isaura, Robin, Ziggy en Tibo aan de slag in de Wereldwinkel van Wachtebeke. Lut Scheire  gaf een mooie getuigenis over haar jarenlange inzet in deze wereldwinkel, vanuit haar christelijke motivatie. Om 10 uur kwamen er nog 2 jonge medewerkers helpen (Mirte Driege en Orphé De Jonghe), vanuit hun engagement vorig catechesejaar zijn ze nu ‘echte medewerkers’ geworden!
En dan sijpelden de eerste klanten binnen! Al vlug heeft Lut de kinderen aan het werk gezet : sommigen mochten geschenkmanden vullen, anderen hielpen de klanten bij hun keuze en iedereen heeft ook wel aan de kassa geholpen.
Allemaal waren ze enthousiast! Ze werden ook getrakteerd op een lekker en eerlijk sapje.
Ik vermoed dat we volgend jaar nieuwe vrijwilligers zullen bij hebben in de wereldwinkel van Wachtebeke!!!Kindernevendienst
Zondag 15 december

Simon, Niels en Daan, drie enthousiaste jongens hielpen begeleidster Joke om meer dan 20 kindjes in de nevendienst te vertellen over de campagne van Welzijnszorg - Samen tegen armoede.Misdienaars
Zondag 15 december

Xente en Sebe konden na een korte introductie door catechiste Sarina en ‘ervaren’ misdienaar Tobit meteen aan de slag als volwaardige misdienaars op sleeptouw genomen door misdienaars Babette en Colette.

Kerststallentocht
Vrijdag 21 december

Deze jongens en meisjes staken de handen uit de mouwen om Herman bij te staan. Herman is de coördinator van de kerststallentocht en hij was uiteraard heel erg blij met de extra hulp om de zaal klaar te zetten, voor te lezen bij één van de kerststallen tijdens de tocht en in de herberg nadien te helpen met uitdelen van koffiekoeken en chocomelk. En last but not least hielpen ze enthousiast mee met de afwas, zodat alles in een mum van tijd opgeruimd was!

 

Bloemschikken
Vrijdag 17 januari


Zes enthousiaste jongens en meisjes hielpen mee met het bloemschikken in de kerk! De bloemetjes vonden een mooi plaatsje vooraan op en aan het altaar tijdens een jeugdige gezinsviering waarin de eerste communicantjes hun naam opgaven voor de eerste communie en twee van hen werden gedoopt!

 

 

 

 

k