Van 9 tot 11 april werd in Praag het 3rd EUROPEAN  FESTIVAL  OF ACCORDEONORCHESSTRAS georganiseerd.

In het totaal namen hier 30 orkesten deel uit 15 verschillende landen, men kon kiezen uit 3 verschillende reeksen.

Desselina schreef in voor reeks 2 nl. CLASSICAL MUSIC - SENIOR ORCHESTRAS in deze reeks waren 9 orkesten ingeschreven.

De dirigent kreeg de opdracht om 25 min. muziek te kiezen uit een reeks van 6 opgelegde werken, Marc Janssen koos voor DE BALLET - SUITE van Hans Brehme  waaruit zij de March en de Tarantella vertolkten daarna, speelden zij MELODIA EN LA MINOR van Astor Piazolla.

Na de uitvoering kreeg Desselina een spontaan applaus van de Jury en de dirigent een gemeend schouderklopje van deze heren met BRAVO BELGIUM daarna volgde een minuten lang applaus van de vele buitenlandse toehoorders.

 

Na enkele uren werden de 9 deelnemers met hun gevolg uitgenodigd in het prachtige OLYMPIK - Hotel waar Desselina logeerde om de proclamatie bij te wonen.

De Jury :      - LADISLAV  HORAK

- DAMIR  BUZLETA

- DOC. VLADIMIR CUCHRAN

kenden Desselina een onverhoopte 2DE PLAATS TOE MET ALS PREDIKAAT  EXCELLENT.

 

Desselina eindigde met 89 procent op 2 punten van het winnend Noors orkest.

De jury schreef in het juryverslag dat Desselina uitvoerde met ''PRACHTIGE BALANZEN IN HET ORKEST'' , '' TEMPO'S WERDEN STRAK AANGEHOUDEN ''; ''ZEER MUZIKALE UITVOERING'' en een '' PRIMA CONDUCTOR ''.

Desselina kreeg de eer om het GALACONCERT mee te spelen met 3 andere orkesten, ook de voorzitter van de Jury: LADISLAV HORAK trad hier op als solist en liet iedereen genieten van zijn subliem en nooit gehoord accordeonspel.

Dit GALACONCERT had plaats in de prachtige en nokvolle Sts Simon und Judaskirche in Praag.

 

Dit zijn belevenissen die de muzikanten van Desselina nooit meer vergeten, en zij hebben kunnen ervaren dat met klassieke, echte, eerlijke accordeonmuziek te spelen er echt plezier, genot, deugd, erkenning, waardering, bewondeing en verwondering te beleven valt.

 

Zij zijn vast besloten dat zij aan deze weg blijven verder timmeren en hierdoor dragen zij er toe bij dat men ook met een accordeonorkest ''MUZIEK '' kan maken.

Moe, fier, voldaan en trots werd er op de terugweg in de bus gezongen toen we op Belgisch grond gebied kwamen ''WE  ZIJN  GOED  BEZIG OOK AL .......................