::::    Jubileum concert Desselina    ::::

::::    Accordeana    ::::

Op 11 februari 2007 om 14.30u speelt Desselina haar JUBILEUM concert in Het "CC HET GETOUW" Molenhoekstraat te Mol.
Desselina zal een zeer gevariëerd programma brengen, werken die uitsluitend gecomponeerd of bewerkt zijn voor het hedendaags akkordeonorkest.

Als gastorkest speelt ACCORDEANA uit Helmond (NL) o.l.v. Ronald Van Overbruggen (docent aan het Brabands concervatorium in Tilburg),
dit orkest bestaat uit beroepsmusici die afgestudeerd zijn aan Nederlandse Concervatoria.
Zij genieten in binnen en buitenland een enorme bekendheid.

Kortom: EEN ACCORDEONCONCERT OP NIVEAU !!

Kaarten zij niet in voorverkoop, inkom wordt betaald (7€) aan de kassa vanaf 14u.

::::    Historiek van Accordeana     ::::

Arie Willems besloot in 1951, samen met een aantal goede vrienden, om een accordeonensemble op te richten onder de naam: R.K. Eerste Helmondse Accordeon Ensemble Accordeana.

De doelstelling was en is: het spelen van goede en originele accordeonmuziek en daarmee het instrument de plaats te geven die het verdient in de muziekwereld.

In 2001 vierde Accordeana haar 50 jarig bestaan en bij die gelegenheid werd een jubileumboek en mooie CD met de titel 'APPASSIONATO' uitgegeven, opgenomen in een professionele studio.

In haar meer dan 50-jarig bestaan heeft Accordeana een groot repertoire opgebouwd van zowel originele literatuur (Fritz Dobler, Rudolf Würthner, Hugo Herrmann, Adolf Götz, e.a.) als van goede bewerkingen van klassieke werken (o.a. Johann Sebastian Bach, Gioacchino Rossini, Franz von Suppé, Julius Fucik en Wolfgang Amadeus Mozart).

Dit alles heeft ertoe bijgedragen dat de namen Accordeana, Helmond en Arie Willems tot ver buiten de regio een begrip zijn geworden voor de velen die het accordeon een warm hart toedragen.Arie Willems overleed op 7 juli 2004.
Tot het laatste moment was hij de bezielende kracht achter Accordeana en heeft hij professionaliteit en vriendschap op een perfecte manier weten te combineren.
Samen met echtgenote Elly, die door vele Accordeana leden als hun "tweede moeder" wordt beschouwd, heeft Arie Willems Accordeana naar internationale bekendheid geleid door perfecte uitvoeringen van hoogwaardige en originele accordeonmuziek.
Bovendien maakte hij van Accordeana een groep muzikanten die met elkaar een heel hecht "Accordeana gevoel" en vriendschap delen.
De laatste jaren was Arie Willems fysiek niet meer in staat om te dirigeren en daarom werd in 2004 besloten het dirigentschap uit eigen Accordeana gelederen in te vullen.

Ronald van Overbruggen fungeerde al als tweede dirigent onder Arie Willems en nam in 2004 het stokje over als "eerste dirigent" van Accordeana.
Hij wordt bijgestaan door Henri Lievens als tweede dirigent. Beiden zijn oud-leerlingen van Arie Willems.

Ronald is als docent verbonden aan het Kunstencentrum Helmond en aan het Conservatorium in Tilburg.
Henri fungeerde tot medio 2005 als muziekdocent aan de Veldhovense Muziekschool (inmiddels met pré-pensioen) en is actief als dirigent van twee kerkkoren en organist in diverse kerken in Valkenswaard en omstreken.

Meer informatie over Accordeana, foto's, muziekfragmenten van de CD's en nog veel meer kunt u vinden op onze website: www.accordeana.nl