::::    Winterconcert Desselina    ::::

::::    brassband Campine    ::::

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerd Desselina ook dit jaar weer een winterconcert. Dit concert vindt plaats in het cultureel centrum 't Getouw te Mol. Er zijn geen tickets in voorverkoop, iedereen is welkom.

Dit jaar is het niet enkel een concert van Desselina: we hebben brassband Campina uitgenodigd!

::::    Historiek van brassband Canmpine     ::::

logo brassband Campine Brass band Campine werd opgericht in het najaar van 1992. Stichter en dirigent Eddy Avonds wilde een band die de Kempen op de kaart van de brassbandmuziek plaatste. Campine heeft duidelijk die doelstelling verwezenlijkt.

De thuisbasis van brass band Campine is Tielen, een dorp dat in de Kempen en ver daarbuiten een muziekdorp heet te zijn door zijn rijke culturele leven en tevens de geboorteplaats van de wereldberoemde orgelvirtuoos Flor Peeters.
Vandaar ook de naam "Campine", de Engelse en Franse vertaling van "de Kempen".

Reeds één jaar later na zijn oprichting behaalde brass band Campine verscheidene eerste en tweede prijzen op vele nationale wedstrijden. Echter in september 1995 moest Eddy wegens gezondheidsredenen een punt zetten achter zijn lange en roemrijke dirigeercarrière. Na deze pijnlijke beslissing werd daarna een beroep gedaan op Frans Violet als nieuwe dirigent. Door zijn ruime ervaring en dynamisme als succesrijk dirigent bij brass band Willebroek, bezorgde hij Campine verscheidene kampioenstitels op nationale en internationale wedstrijden waaronder te Brighton (Engeland) in 1999 en tijdens de nationale brass band wedstrijden in het Conservatorium te Brussel.
Echter in 2002 mocht brass band Campine, Eddy Avonds terug verwelkomen als dirigent, samen met Ivo Van Gils als mededirigent en algemeen coördinator.

Buiten het wedstrijdgebeuren, wat heel zeker kwaliteitsbevorderend werkt, wil brass band Campine toch de nadruk leggen op het concerteren. Het repertorium biedt heel ruime mogelijkheden om een zeer aantrekkelijk en avondvullend programma samen te stellen. Zo richt BB Campine, telkens in het begin van het jaar, een optreden in met allemaal bekende en swingende hits uit vervlogen tijden. Deze"Pops for Brass" is zeker een aanrader voor een gezellig avondje uit. Solistische werken bieden daarenboven een uitstekende mogelijkheid om kennis te maken met het prachtige medium "brass band".

brassband Campine