W.O.R. 2017 - verslag door De Foutlopers...

Die ballon met CPZ aan het begin, die heeft ons Foutlopers toch wel knap op het verkeerde been gezet! Hoe je als spoorzoeker bij een verkeerde kapel kan gaan lopen zoeken en daar aan het einde van de gegeven Azimut kostbare minuten kwijtraakt met het beklimmen van een zuil die precies voldoet aan het thema van het filmpje over de zintuigen die we als huistaak gekregen hadden...

Het zat niet helemaal mee dit keer, en nu moeten we weer een heel jaar wachten voor we revanche kunnen nemen! Maar dat we volgend jaar weer van de partij zijn is zeker! ;-)

De Woudlopers OriŽntatie Run, hťt evenement waar we het hele jaar naar uitkijken, zit er weer op!
Ik ga maar niet meer proberen helemaal uit te leggen hoe het werkt, er is geen beginnen aan! De korte versie is dit: zes uur spoorzoeken, waarin we 17 km afgelegd hebben. Wij als Foutlopers stevig door lopend, ons team De Vlugge Voetjes hardlopend. Zij hadden 20 km afgelegd, dus zo groot is dat verschil nog niet eens. Ook De Vlugge Voetjes hebben niet de hele route kunnen doen, daar is voor ons zes uur gewoon echt tekort voor!

De meeste punten zijn met kaart en kompas goed te vinden, maar De Woudlopers zouden De Woudlopers niet zijn als ze er de nodige instinkers tussen zouden plaatsen of gewoon opdrachten waarvan je denkt, waar halen ze het in vredesnaam vandaan...

Fotorolletjesdoosjes aan bomen gespijkerd met ketchup, mayonaise etc erin, en dan mag je met een satťprikker gaan proeven wat het juiste doosje is en welk nummer die boom heeft, want de opdracht is 'waar Abraham de mosterd haalt'. En er hangen er niet twee of drie, nee, volgens mij hebben we er minstens acht geproefd!

Door onze fout aan het begin was het bos ook al volledig verlaten toen wij bij de volgende opdrachten aankwamen, dus ook geen kans om even te kijken waar de rest wel of niet uit het bos kwam stuiven. We waren volledig op onszelf aangewezen.

We krijgen een eerste paalnummer. Wat is dat voor paal, lantaarnpaal, verkeerspaal, ik tel alle palen langs het pad tot het juiste nummer in zestig. Daar niets. Blijkt iets verderop gewoon echt een oriŽnteringspaaltje te staan met het nummer er gewoon op. Na al die jaren deelname kun je soms ook gewoon te achterdochtig worden.

Op een gegeven moment ook een put met Jezus, vuurtoren, knikkers, stenen en een brug die niet eens mee mocht doen. Eerst knikkers met stenen vermenigvuldigen. Die hadden ze in een oude binnenband gestopt. En die handen waren al zo koud. Maria hebben we niet eens gezien! Ook Fout dus ...

En wonder oh wonder, we zijn niet eens onderaan geŽindigd ;-) !
De Woudlopers bedankt, jullie zijn fantastisch!