Voedingsadvies

Als diëtiste verstrek ik individueel dieet- en voedingsadvies op maat.

Naast de aanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad houd ik ook rekening met uw persoonlijke situatie en wensen. Ik geef wetenschappelijk onderbouwd advies en ondersteun en begeleid u bij het aanpassen van uw voedings- en leefgewoonten. Samen zoeken we naar een oplossing om tot een gezond eetpatroon te komen.

jos het debiele ei

Eerste consultatie

Tijdens de eerste consultatie maken we kennis en verzamel ik enkele algemene gegevens. We bespreken de reden van uw komst en motivatie.

Om de lichaamssamenstelling te analyseren voer ik enkele lichaamsmetingen uit. Ik bepaal het gewicht, de lengte, de vetmassa, indien gewenst de middelomtrek en de spiermassa. Daarna verzamel ik enkele voedingsgegevens. Hiervoor onderzoek ik aan de hand van gerichte vragen het huidige voedingspatroon.

Samen gaan we dan op zoek naar aanpassingen om tot een gezond eetpatroon te komen. We stellen enkele werkpunten op die voor u haalbaar zijn.

Deze eerste consultatie duurt ongeveer 1 uur.

jos het debiele ei

Tweede consultatie

Tijdens de tweede consultatie overlopen we het opgestelde voedingsplan. We bespreken de werkpunten en aanpassingen die opgesteld werden. We bespreken moeilijkheden en problemen. Indien er nog vragen of onduidelijkheden zijn worden deze opgelost.

Ik geef tips mee hoe u kan variëren binnen het opgestelde voedingsschema die u helpen om de veranderingen vol te houden.

De lichaamsmetingen worden herhaald om ook deze te evalueren.

De tweede consultatie duurt ongeveer een half uur tot een uur.

jos het debiele ei

Opvolgconsultatie

In de volgende consultaties wordt steeds de voorbije periode besproken en worden opnieuw lichaamsmetingen uitgevoerd om de evolutie in gewicht en vetmassa bij te houden.

U krijgt praktische tips en adviezen rond recepten, etiketten lezen, tips bij winkelbezoeken, restaurantbezoeken, vakantie, feestdagen,…

Ik begeleid en ondersteun u verder om tot een blijvende gedragsverandering en een gezonde levensstijl te komen. Bij problemen of verlies van motivatie gaan we samen op zoek hoe we dit het beste oplossen en passen we uw voedingsplan aan.

Opvolgconsultaties duren een kwartier tot 30 minuten. Het aantal opvolgconsultaties beslist u volledig zelf.

Lien Jacobs - Spikkelenberg 6 2580 Putte - T: 0472/54.34.65 - E: dietiste.lien@gmail.com - RIZIV: 5-61775-49-601