Teddy Dwerg Rammen
Teddy Dwerg Voedsters
Teddy Widder Rammen
Teddy Widder Voedsters
Teddy Dwerg Baby's
Teddy Widder Baby's
De 10 geboden
Voorwaarden
Fokbeleid
Mijn huisvesting
Dinnekes Teddy's links
Contacteer mij!

Home
Mijn voedsters lopen ongeveer allemaal dagelijks samen los in de tuin.  Dit vormt geen enkel probleem aangezien de tuin toch groot is qua oppervlakte.   Tevens zijn er verschillende schuilmogelijkheden voorzien.  Ook kunnen zij, indien gewenst, in het tuinhuis (via een kattenluik).  Diegene die zwanger zijn of net bevallen zijn en die last hebben van hun hormonen (en vechten) gaan afwisselend los op het terras.  De rammen gaan in afgesloten rennen (zowel onder als boven).  Momenteel heb ik acht rennen.  Maar aangezien ik het niet eerlijk vind tov de voedstertjes mogen de rammen ieder op zijn beurt terwijl ik s avonds mijn laatste ronde doe los op de gazon.  Zo lopen de rammen niet alleen los in de rennen maar kunnen ze ook ongeveer 1x per week over de hele tuin beschikken gedurende een uurtje.
Voor mij geldt maar n regel: een konijn opsluiten in een hok, is hetzelfde als een mens zn hele leven opsluiten in een WC.

s Avonds gaat iedereen terug naar zijn hok.  Ieder konijntje heeft zijn/haar eigen hok met grote afmetingen.  De kleintjes en opgroeiende voedstertjes verblijven per twee.  Dit tot zolang het lukt.  Van zodra ik 1 pluk haar in het hok zie gaan ze uit elkaar.  De rammetjes verblijven vanaf 12 weken alleen (hoe zielig ik het ook vind),...  Tevens worden de hokken beschermt door vliegengaas zodat de vliegen en muggen niet meer in de hokken kunnen.  Hopelijk kunnen we zo het risico op myxomatose wat minderen.

Mijn prachtige Shine met haar zonnebril.  Dit is de foto waarmee ik de fotowedstrijd van de maand mei van de teddykaninchen-Club-Europa hebt gewonnen.  Daar ben ik enorm blij mee natuurlijk!!!
1.20 m x 60 cm

1.20 m x 70 cm

1.15 m x 60 cm

1.40 m x 70 cm

Dit zijn een paar rennetjes voor de rammen.  Deze zijn gevuld met een bloembak, kartonnen doos, dennenappels en stronken en takjes. 
Zoals je kan zien, zodra de zon schijnt komen de parasols boven.  Een konijn kan namelijk beter tegen de koude dan de warmte en schaduw moet steeds voorzien zijn!  Rond de rennen en op de hokken komen afrikaantjes (stinkertjes) te staan.  Dit zou naar het schijnt de vliegen weghouden.

Mijn dochter Lenka met haar favoriete bezigheid
Mijn lieve Kiko !!!  Een beetje aan het genieten in de schaduw onder de trampoline.  Een pracht van een teddy met een heel lief karakter.


Lieve Daimey met de pompoen,...
HUISVESTING & FOTO'S

Dit is het totaal plaatje van mijn flats.  Hier is hard aangewerkt, met dank aan mijn man voor de ondervloer te leggen zodat het stro niet overal op de gazon valt en ik niet de gazon constant vertrappel door de hokken uit te kuisen.  Verder heeft hij ook elk hok voorzien van een afdak, zodat de regen buiten blijft en heeft hij al een deel van de hokken voorzien van gaas en de drinkflessen op een andere manier bevestigd!  Danku!!!  Het onderste hok (te smal naar mijn zin)op de eerste foto wordt enkel als steun gebruikt voor de twee bovenste.
Verder heb ik achteraan in de tuin nog drie rennen met hok aan vast (1m40 op 50 cm), 1 ren met hok boven en ook ren onder 1m50 op 1m) en nog twee gesloten rennen van ongeveer 2m op 2m met een hok in op poten waar de dieren constant in gehuisvest zijn (meestal per twee).
Op algemene aanvraag, zo ziet mijn been er sinds juni 2009 uit,... een tattoo (ik die altijd tegen tattoos ben geweest,...)