Indien jullie een konijntje willen reserveren, kan dat.  Als er geen vrij zijn op het moment kan ik jullie altijd op de wachtlijst zetten met eventueel jullie verlangens i.v.m. geslacht, kleur,…  Van zodra er een nestje beschikbaar is, krijgt u dan eerste, tweede,... keus al naargelang de plaats op de wachtlijst.  Heeft u inmiddels al een ander konijntje gevonden, geen probleem, maar laat het even weten aub.
Toch wil ik er jullie even op wijzen dat deze lieve knuffels levende wezens zijn en aandacht en onderhoud vergen. Aan de vacht dient zeker ook de nodige aandacht te worden besteed.  Konijntjes zijn groepsdieren en voelen zich het best met twee.  Een konijntje kan ook worden alleen gehouden maar rekent dan wel op jouw aandacht en gezelschap.


Als er konijntjes gereserveerd kunnen worden vermeld ik VRIJ bij de foto’s van de kleintjes.  Wil je graag een konijntje reserveren dat vrij is, stuur gerust een mailtje,...
Dan plaats ik bij de foto van jouw gekozen konijntje "GERESERVEERD VOOR "(met eventueel je naam).

IK VRAAG GEEN VOORSCHOT OP DE KONIJNTJES. IK GA ERVAN UIT DAT WANNEER JE EEN KONIJNTJE RESERVEERT HET OOK ECHT WILT.  WANNEER ER IEMAND VAN GEDACHT MOEST VERANDEREN HEB IK LIEVER DAT HET GEBEURT WANNEER HET KONIJNTJE BIJ MIJ WOONT DAN DAT HET WEER TE KOOP WORDT GEZET OF NAAR EEN ASIEL WORDT GEDAAN! 
Het enige dat ik dan wel vraag is dat wanneer je van gedacht bent veranderd, het gewoon even laat weten, zodat ik het konijntje eventueel terug te koop kan aanbieden.
Ik behoud steeds het recht een konijntje te annuleren wanneer het is gereserveerd.  Wanneer u bij mij een konijntje koopt mag u er zeker van zijn, dat het konijntje handtam is, gewoon is om geborsteld te worden (ook al is dit nog niet echt nodig), een uitgebreide stamboom meekrijgt tenzij anders met u besproken en een zakje overgangsvoer meekrijgt.
Ook kan u steeds na afhaling van het konijntje bij mij terecht voor verder advies en informatie omtrent het houden en fokken van konijntjes.
De konijntjes blijven minimaal 7 weken bij hun mama.  Dit komt hen enkel ten goede.  Wanneer ze vroeger worden weggenomen, missen ze de goede stoffen van de melk en de liefde en opvoeding (goede manieren) van hun mama.

De kleintjes die geboren zijn kunnen pas definitief gereserveerd worden vanaf de leeftijd van 4 weken.  Zo heb ik meer zekerheid dat ze goed gaan uitgroeien en hoef ik niets te annuleren wanneer er iets mis gaat (1x voorgehad tot mijn grote spijt).  Het blijft natuurlijk wel mogelijk te informeren naar de nestjes ivm kleuren en geslachtjes en een eventuele voorkeur op te geven.  Ook blijft het mogelijk om te komen kijken naar de kleintjes (op afspraak natuurlijk).

PRIJZEN TEDDY DWERG: OP AANVRAAG

PRIJZEN TEDDY WIDDERS: OP AANVRAAG

Bij afhaling van de kleintjes (of eventueel ouderdieren) zijn de konijntjes:
*        handtam
*        gecontroleerd op eventuele afwijkingen van bijvoorbeeld het gebit
*        gewoon om geborsteld te worden en wordt eventueel voorgedaan indien gewenst
*        krijgen ze een zakje overgangsvoeding mee om de darmpjes zachtjes aan te laten wennen aan    de nieuwe voeding
*        krijgen ze hun uitgebreide stamboom mee (tot aan de overgrootouders)
*        kunt u nadien nog steeds op mij rekenen voor verdere informatie of wanneer het borstelen niet lukt zoals het moet, wil ik gerust nog een keer het konijntje volledig uitborstelen of eventueel knippen.

Ik kan nooit volledig garantie geven over bijvoorbeeld of de oortjes volledig gaan hangen en of de beharing volledig doorkomt.  In een nestje bestaat er altijd kans op een terugslag.  Dit valt nog niet met zekerheid te zeggen op 7 ŕ 8 weken.  Ik doe echter mijn uiterste best om mooi geselecteerde konijntje bij elkaar te krijgen zodat deze terugslag tot een minimum beperkt blijft.  Ook probeer ik qua bouw, gewicht en beharing zoveel mogelijk de duitse normen te respecteren voor mijn teddy dwergjes en widders.
Tevens wordt elk konijntje grondig nagezien voor hij mijn stalletje verlaat, ook het gebit wordt gecontroleerd.
Wanneer u het konijntje niet meer kan bijhouden zal ik er alles aan doen om het te helpen herplaatsen of eventueel terug te nemen.  Dit doe ik echter niet zomaar aangezien er vele ziekten onder konijntjes kunnen worden overgezet.  Wanneer er echter iets blijkt mis te zijn in de eerste weken na verhuis, draag ik natuurlijk mijn verantwoordelijkheid, en neem ze open armen terug.

VOORWAARDEN
Teddy Dwerg Voedsters
Teddy Dwerg Rammen
Teddy Widder Rammen
Teddy Widder Voedsters
Teddy Dwerg Baby's
Teddy Widder Baby's
De 10 geboden
Voorwaarden
Fokbeleid
Mijn huisvesting
Dinnekes Teddy's links
Contacteer mij!

Home