HEIRNIS CLASSIC 2019

Cyclo en VTT tochten en begeleide KIDS tocht in samenwerking met "BORN" en Cycling Vlaanderen op 20 april 2019

CYCLING VLAANDEREN

Fietsen in Vlaanderen, dat is Cycling Vlaanderen. Voor competitierenners én recreanten. Wij zijn de officieel erkende en gesubsidieerde sportfederatie voor het wielrennen in Vlaanderen. En misschien ken je ons nog onder de oude benaming 'Wielerbond Vlaanderen'. Wij zijn veel meer dan een 'bond', wij zijn een moderne transparante federatie.

Esso Best of Belgium Cycle Tour

De Esso Best of Belgium Cycle Tour is een fietsinitiatief van Cycling Vlaanderen en de Belgian Cycling, ondersteund door Esso. Het doel is zoveel mogelijk punten te verzamelen door deel te nemen aan de fietstochten die opgenomen zijn in de zomerkalender van Cycling Vlaanderen. De deelnemers met de meeste punten in de verschillende klassementen winnen prachtige fietsprijzen, met als hoofdprijs een Ridley Fenix racefiets ter waarde van 3000 euro!


BORN - Cycling Vlaanderen CLASSICS

Wat mag je verwachten als deelnemer? Mooie parcours voor elk wat wils, kwalitatieve organisaties en een leuke après bike! Dat is de succesformule achter de Cycling Vlaanderen Classics. Elke deelnemer kan onderweg proeven van Born-producten en ontvangt op het einde van de tocht een bidon van Born en Cycling Vlaanderen. De Cycling Vlaanderen Classics tellen mee voor 5 punten in het Esso Best of Belgium Cycle Tour-klassement. Esso voorziet bovendien een aantal mooie prijzen voor de leden van Cycling Vlaanderen die frequent deelnemen aan de Cycling Vlaanderen Classics. Ga er dus voor!

KIDS - Oost Vlaanderen VTT

De Flanders Kids Tour bestaat uit een reeks kwalitatieve, recreatieve fietstochten voor kinderen tussen 6 en 15 jaar. De afstand varieert van 15 tot 30 km, op de weg of in het veld. Cycling Vlaanderen en de Vlaamse Wielerschool willen met dit initiatief kinderen en jongeren laten kennismaken met de wielersport zonder competitieverplichting of zonder dat ze zich moeten binden aan een club. Eens ze de smaak te pakken hebben, kunnen de kinderen desgewenst doorstromen naar de competitiesport, al is dat absoluut geen must! Promotie van de wielersport staat voorop. Voor de uitwerking en organisatie van de tochten werken Cycling Vlaanderen en de Vlaamse Wielerschool samen met de organisatoren van recreatieve fietstochten in de Vlaamse provincies. Zij voorzien bij de organisatie van hun tocht ook een kidstocht. Cycling Vlaanderen, de Vlaamse Wielerschool, en in Oost-Vlaanderen de “Cycling Kids” zorgen voor de kindvriendelijke begeleiding.

lees verder

Drie verschillende afstanden :115, 75, 35 op de baan over een glooiend parcours vanuit Gentbrugge via Merelbeke naar de buurt van Gavere, Wortegem-Petegem, Kruishoutem. Voor de grote afstand 115 km kan men starten om 07.30 uur tot 10.00 uur, voor de 75 en 35 Km kan men inschrijven tot 14.00 uur. Voor alle afstanden zijn er verschillende bevoorradingen voorzien.

Vier verschillende afstanden :53, 45, 35, 27 mountainbikeroutes in de buurt van Gentbrugge, Destelbergen, Heusden, Laarne. De KIDS rit van 20 Km gaat van Gentbrugge naar Heusden en terug.
Een licht glooiend parcours voor iedere sportieveling mogelijk. Voor alle afstanden kan men inschrijven van 08.00 uur tot 14.00 uur, de KIDS hebben hun eigen inschrijving vanaf 12.30 uur. Voor alle mountainbikers is er een meer dan behoorlijke bevoorrading voorzien in Heusden. Douches zijn voorzien in de Sporthal Driebeek in de directe omgeving.