WK hengelen 2005

Op 9+10 juli werd in Lappeenranta (Finland) het 52e wereldkampioenschap klassiek hengelen (individiueel en voor landenteams) betwist. Onze landgenoot Guido Nullens werd er individueel wereldkampioen voor de Fransman Stephane Pottelet en de de Engelsen Will Raison en Alan Scotthorne. De eerste dag behaalde Nullens een 2 in zijn sector (met 975 gram) en de tweede dag won hij zijn sector (met 1205 gram). Engeland werd wereldkampioen voor landenteams, België eindigde daarin op de verdienstelijke 2e plaats!

Het podium met Stephane Pottelet (zilver) Guido Nullens (goud) en Will Raison (brons)

De overige deelnemende Belgen waren Hans Slegers (19e plaats), Eric Di Venti (34e plaats), Luc Vercammen (44e plaats) en Pierre Deschepper (51e plaats). De volledige individuele uitslag kan u hier bekijken!

Engeland werd dus wereldkampioen bij de landenteams, met 3 man individueel bij de eerste 10 in het eindklassement toonden ze als team nog maar eens hun klasse door wereldkampioen te worden! Het zilver was voor onze landgenoten, die na de eerste dag nog aan de leiding stonden, maar met een paar mindere resultaten op de 2e dag uiteindelijk nog geklopt werden door de Engelsen. Brons was er voor Hongarije, dat de laatste jaren niet meer van het podium weg te denken is. De volledige uitslag van de landenteams kan u hier bekijken!

Een sfeerbeeld van het WK parcours 2005 in Finland