Brasem lokvoer  

Hieronder enkele voeder recepten voor de brasemvisserij (ingezonden recepten).
Kent u ook nog een goed brasem lokvoer, laat het ons dan weten.
Brasem recepten 71-140 Brasem recepten 141-210
Brasem recepten 211-280 Brasem recepten 280 en volgende
Recept 1
Recept 2

1 pak Wielco feeder
1 pak Wielco brasem

Simpel samenvoegen en in 3 stappen klaarmaken, dan door een 3 mm zift drukken.

Ingezonden door J.P. Van der Straate

1 pak Wielco brasem
350 gram koekjes meel
400 gram maïsmeel
100 gram M. Van Den Eynde vanille

Ingezonden door Marc Van Moorter
Recept 3
Recept 4

100 gram eicake
1 eetlepel curcuma
100 gram broodmeel
200 gram gele paneermeel
100 gram arachide puur
100 gram koekjesmeel
50 gram breme (karamel)
100 gram maismeel
150 gram polenta grof
35 gram havermout
100 gram collant
100 gram sojameel

Ingezonden door Ludwig Appeltants

300 gram gele paneermeel
300 gram witte paneermeel
100 gram pindameel
100 gram collant
100 gram sojameel
100 gram babycorn
150 gram havermout
100 gram eicake
1 eetlepel curcuma
50 gram koriander
200 gram koekjesmeel
100 gram polenta

Ingezonden door Ludwig Appeltants
Recept 5
Recept 6

1 kg brasem special
750 gram Fish-Mix bream
2 koffielepels epo-punch

Dit geheel in 2 keer bevochtigen en je hebt een superbrasemvoeder.

Ingezonden door De Goudvoorn

 

200 gr. paneermeel
100 gr. beschuitmeel
100 gr. broodmeel
150 gr. koekjesmeel (zoet)
200 gr. polenta (fijn)
150 gr. cocos (wit)
100 gr. copra melasse
100 gr. speculooskoekjes (gemalen)
100 gr. arachide (gegrilde)
100 gr. gekarameliseerde nootjesmengeling als van de ijsventer, mengen met de 100gr beschuit en fijnmalen.

NB. Gebruik VERSE ingrediënten en bevochtig het voer 2 uur voor de wedstrijd in minimum 3 stappen, flink zeven, een weinig levend aas toevoegen en voeren maar!

Ingezonden door Dirk Maes
Recept 7
Recept 8

1 deel Lasebo
1/2 deel E.V.Z.
1/4 deel Babycorn of TTX

Als additief kun je caramel of aardbeien gebruiken, niet meer dan 80 gram op 1 kilo droog voer.

De Babycorn of TTX de avond van tevoren met heet water
bevochtigen.

Ingezonden door Theo Dekkers

1/3 biomix van Mondial
1/3 tropic ook van Mondial
1/3 sprint ook van Mondial
+ 1-2 soeplepels caramel van Van Den Eynde.

Alles goed bevochtigen en dan zeer goed zeven.

Ingezonden door Tom Janssens

Recept 9
Recept 10

1 kg. bloedmeel
2 kg. biomix
1 kg. superlunch

Goed zeven en je hebt het beste voer.

Ingezonden door Frank Maquet
2 kg. biomix
1 kg. sprint
1 kg. vijver geel
1 kg. chapelure


Ingezonden door Wilfried Orban
Recept 11
Recept 12

1 kg. biomix
250 gr. chapelure wit
250 gr. chapelure bruin
250 gr. koekjes
250 gr. polenta
250 gr. brasem (roos) Lemmens Diest

Ingezonden door Willems Rudi (Sint-Truiden)

500 gr biomix
500 gr mondial brasem cage feeder
300 gr yellow wonder (Hemelsoet)
250 oranje galette
1/2 pakje rose arom (Hemelsoet)

Ingezonden door Jan Vanluyten (Glabbeek)

Recept 13
Recept 14

1kg tropic
1kg bio mix
1kg sprint
+ een additief bv.: strawberry, vanille, ...

Ingezonden door Nicolas uit Dilbeek

6 delen chapelure
2 delen maismeel
2 delen copra melasse
3 delen koekjesmeel
1/2 TTX
1/2 mais volume
het klaarmaken de avond er voor in drie tijden.

Ingezonden door Breammaster uit Ieper
Recept 15
Recept 16

3 delen broodmeel
1 deel beschuiten
1 deel pv1
1 deel polenta
1 deel koekjes meel
1 deel copra melasse
2 delen gemalen hennep
50 gram rothamer kruiden van Van den Eynde toevoegen per kilo voer en je voer in drie tijden bevochtigen en dan goed door de zeef vrijven.

Ingezonden door Queldry Kristof uit Poperinge

300g sprint
300g koekjesmeel
50g cous-cous

Ingezonden door Dyck Joachim uit Nijlen

Recept 17
Recept 18

1 deel notenmeel
1 deel copra mellasse (poeder)
1 deel cocosvlokken
lichtjes bevochtigen en
overdekken met 2 delen gewelde polenta. Daarop de droge basis bestaande uit
1 deel fish mix beet A 1 deel bingo 1 deel babycorn en 2 delen fijne chapelure, daags (wedstrijddag) nadien nat maken+scheutje indian spice.

Ingezonden door Dirk Scheynen uit St-Lenaarts Brecht
300 gr. chapelure
200 gr. cocosmeel
10 gr. italiaanse polenta
500 gr. bio-mix
100 gr. sprint

goed mengen en eventueel toevoeging van macaronie en/of gehakte pieren.

Ingezonden door Pieter Bombaert uit Tollembeek

Recept 19
Recept 20

500 gr sprint
200 gr bio mix
200 gr bingo
100 gr gemalen koreander
150 gr top secret brasem
3 koffielepels fennigrec
samenstelling in 3 maal bevochtigen

Ingezonden door De Belder Freddy uit Sint Katelijne Waver

2 kg Biomix
1 kg BRX
1 kg Sprint
500 gr Polenta
500 gr Honingkoek
5% Corriander
1 pakje Vanille V.D.E.
onweerstaanbaar voor brasem (vijver)

Ingezonden door Knaepen Kevin uit Tongeren
Recept 21
Recept 22

1.5 kg Bio-Mix
500 gr Koekjesmeel
500 gr Copra Melasse
500 gr BC Collant
eerst in drie maal bevochtigen
dan 15 min. laten staan en dan pas zeven en lokstof zoals bv. Latco toevoegen en daarna casters en geknipte pieren toevoegen.

Ingezonden door Behets Luc uit Hoegaarden

500 ml. chapelure
500 ml. broodmeel
500 ml. droog koekmeel
500 ml. kokosmeel
350 ml. maïsmeel zoet
300 ml. t.t.x.collant van Sensas
200 ml. cakemeel stijgende werking
200 ml. millet rood
200 ml. gemalen hennep droog
eventueel geur en smaakstoffen als vanille of caramel toevoegen.
in de winter zaden Rotaugen van Marcel Van Den Eynde toevoegen.

Ingezonden door Ruud Westerterp uit Zeist (Holland)
Recept 23
Recept 24

2 kg. speciaal river (Mondial-f)
1 kg. superbig (Mondial-f)
1 kg. bio mix (Mondial-f)
500 gr. ttx mais gekookt (Mondial-f)
+ bijvoederen met natte leem of amandelpoeder (Mondial-f)
zeer goed recept heb er al eerste prijs mee gewonnen!!

Ingezonden door Thomas Dillen uit Oelegem

1 kg Guido Boussard Geers donker
300 gr Absolut Geers
250 gr zilver brasem Van den Eynde
125 gr manna Mondiale toevoegen.

in 2002 vele wedstrijden gewonnen met dit zelf samengesteld voeder.

Ingezonden door Vanderlinden Thierry uit Oudenaarde
Recept 25
Recept 26
2 kg biomix van Mondial-f
1/2 kg chaplure

en in de zomer kan je er een goede scheut bruine suiker bij voegen na het nat maken.

Ingezonden door Vander Beken Yves uit Oudenaarde

Vivoko brasem geel 700 gram
TTX fijn 250 gram
Copra Melasse 250 gram
additief anijs 100 gram

Ingezonden door Viper uit Aalst

Recept 27
Recept 28
2 kilo Bio Mix
1 Kilo Vijver Geel
1 Kilo Super Big fijn Geel
1 Kilo chapelure

De avond voordien bevochtigen en goed zeven.

Ingezonden door Gertjan Maes uit Hamme

700 gr Brasem Geers
80-100 gr tx Van den Eynde
4 koffielepels fenniqrec

en wat bloemsuiker toevoegen na het voeder nat gemaakt te hebben met water.

voor de rest moet de visser het zelf doen! Voeder is niet alles, de techniek is belangrijker!

Ingezonden door Tony uit Asse
Recept 29
Recept 30

2 kg marcel van den eynde zilver brasem
500 gr polenta
2 eetlepels lacto
(opgelet wilt u ook karper vangen voegt u meer polenta toe)

Ingezonden door Bruno Martens uit Ronse

2.5 kg paneermeel
1 kg maismeel zoet
500 gr copra melasse
500 gr stroopwafelmeel
500 gr gemalen hennep
200 gr druivesuiker

Ingezonden door WJK uit Zwolle
Recept 31
Recept 32

6 Zwieback
6 Eiswaffel
3 Lebkuchen oder Spekulatius
2 Coprah Melasse
3 BC Collant

Ingezonden door Patrick uit Duitsland

500 gr. notenmeel
350 gr. broodmeel
200 gr. polenta van v.d. Velde
50 gr. havermout!! niet meer!!
ongeveer 50 ml. geweekte hennep.

meng dit goed door elkaar!!!
en doe de daarna water bij, tot je een goed mooi bolletje krijgt, maar let op het moet niet te nat wezen! veel visplezier!!!

Ingezonden door Patrick uit Harderwijk
Recept 33
Recept 34

1 kg biomix
1 kg sprint
1 kg special concours
200 gr notenmeel
500 gr babycorn
100 gr 17 kruiden

Ingezonden door Marcel Vleminx uit Merksem

1kg Biomix (Mondial)
1kg Bingo (Mondial)
1kg Special wedstrijd (Mondial)
1 dopje Splendid toevoegen
+/- 5 minuten voor aanvang van visserij, voeder nat maken in 3 tijden.

Ingezonden door Pol uit Ternat
Recept 35
Recept 36

1 kg chapelure
600 g maïsmeel
250 g lijnzaadmeel opgelost in water zo dat het lijnzaadmeel uitzet
200 g caramel van den eynde
400 g broodmeel
meng dit onder elkaar voeg water toe indien nodig.

Ingezonden door De Visser uit Lommel

500 gram broodmeel
250 gram polenta
100 gram cocos
100 gram noten donker
50 gram gemalen venkel
50 gram gemalen peperkpoek
aan maken met warme melasse

Ingezonden door Botje Geurts uit Panningen
Recept 37
Recept 38

3 kilo team concours fish-mix
1.5 kilo bream terror fish-mix
150 gr geroosterde ttx
150 gr couscous
de ttx en couscous enkele uren voor de wedstrijd goed laten bevochtigen in warm water.

Ingezonden door Rochtus Rudi uit Willebroek
Ik ben pas zo'n 1,5 jaar bezig met de Feeder hengel. En heb in die tijd diverse recepten geprobeerd, maar het voer uit Turnhout van "Fish Mix" slaat werkelijk alles.

1 deel Gele Gevaar
1 deel Bream Terror
1 of 1/2 deel Team Concours.
100 gram Brasem Punch (rood)
1 koffie schepje Eetlust verwekker (Brasem)

Ingezonden door Ridhwan Ohorella uit Waalwijk
Recept 39
Recept 40
1 kilo Beet Boutersem van Marcel v.d. Eynde
1 kilo Feedermix
125 gram per kilo droogvoer gemalen en gekookte hennep
50 gram Brasem Additief van Marcel v.d. Eynde

Laat de hennep eerst 24 uur weken en dan 20 minuten koken. Vervolgens uit laten lekken en met het kookvocht het voer aanmaken.

In de wintermaanden eventueel 100 gram zout of 100 gram bloedmeel (per kilo droogvoer) toevoegen.

Een succesvoer voor een geslaagde visdag.

Ingezonden door Arno Plaisier uit Schiedam

1 kg bio mix
0.5 kg sprint
0.5 kg tropic
0.5 kg super carassio
+ additiven

Ingezonden door Bjorn Van Wesemael uit Wetteren

Recept 41
Recept 42

1 kg bio-mix
200 gr duivenmest
500 gr sprint
200 gr vloeibare melasse
250 gr Tropic
450 gr ropic
maden laten weken in vanillepoeder en dit gedurende het vissen herhalen!

Ingezonden door Tom uit Nieuwerkerken

3 kg Bio Mix
1.5 kg Copra Melasse
500 gr pro brasem

water toevoegen en goed mengen, vervolgens zeven, en dan diepgevroren maden toevoegen!!
Succes gegarandeerd.

Ingezonden door Yannick uit Hoegaarden
Recept 43
Recept 44

1 kg ijswafelmeel
1 kg stroopwafelmeel
1 kg polenta
1 kgbabycorn
1 kg eiercakemeel

Ingezonden door Feedervisser uit Maastricht

neem standaard feedervoer!
per kilo voer 2 zakjes duivis BACON dipsaus mengen en zeven.
gegarandeerd vis!

Ingezonden door Bert uit Koog aan de Zaan
Recept 45
Recept 46

2 zakjes BRX
1 zakje Maïskoek
1 zak Brasem naturel
1 pot Maïs
Als ik ga vissen op brasem voeder ik de avond er voor en dan de volgende ochtend ga ik lekker hengelen. Gooi het lokvoeder zowat in het diepste punt van de visplaats, en je zult succesvol vissen.
Doe dat allemaal bijéén en doe er wat van je aas waar je mee vist bij, maak bollen van een diameter van ca. 7 cm. Nog veel vis plezier.

Ingezonden door Fortvisser uit Kessel

350 gr chapelure
200 gr pompoenmeel
100 gr polenta
150 gr coprah melasse
150 gr gemalen havermout
1 zakje v/d eynde brasem
3 soeplepels curcuma
eventueel levend aas aan toe te voegen.

Ingezonden door Vandewalle Berland uit Lauwe

Recept 47
Recept 48

1 kg absolute Geers Lokaas
50 gram Carpix
5 liter wormen (mestpieren)

Ingezonden door Stefan Bakker uit Lelystad

250 gr broodmeel
250 gr maïsmeel
250 gr peperkoekmeel

Ingezonden door Thomas uit Lichtervelde
Recept 49
Recept 50

500 gr Bio Mix (Mondial)
500 gr Bruine Chapelure
350 gr Tropic (Mondial)
350 gr Sprint (Mondial)
1 zakje brasem (Van Den Eynde)
1/2 zakje strawberry (Van Den Eynde)
bevochtigen met 1 liter lauw suikerwater.

Ingezonden door Anthony uit Gentbrugge

2 kg biomix
1 zakje sensas (brasem)
1 kg rooie koekjesmeel
1 zak crack
perfect voeder voor brasem
(aanbevolen door regionaal kampioen)

Ingezonden door Passemiers Stijn uit Hamme
Recept 51
Recept 52

2 kg biomix
0.5 kg sprint
0.5 kg tropic
4 koffielepels mélasse
mengen en zeven met liquid brasem
vangen gegarandeerd!!

Ingezonden door Michael Van Pottelberghe uit Hamme

500 gr biomix
200 gr sprint
200 gr vijvergeel
200 gr chapelure
200 gr koekjesmeel
150 gr babycorn
200 gr polenta
150 gr maïsmeel
dit geheel 2 maal goed zeven en daarna heb je topvoeder

Ingezonden door Wouter Verheyen uit Sint-Lenaats
Recept 53
Recept 54

2 kg biomix
1 kg sprint
1 kg brasem nullens
1 hand eiercake geel
1 hand eiercake rood
+additieven
+ttx

Ingezonden door Bjorn Van Broekhoven uit Hechtel

200 gr golden rod mix (arca)
200 gr big pro mix brasem (arca)
200 gr world champion mix junior team (arca)
150 gr vijver-etang (bifa)
100 gr grijs (bifa) brengt snel vis op de voeder plek
50 gr paneermeel
100 gr brasem-breme (bifa)
een paar keer goed ziften.

Ingezonden door Bram Geerts uit Sint-Lenaarts
Recept 55
Recept 56

500 gr bruin paneermeel
400 gr polenta
300 gr koekjesmeel
200 gr babycorn
100 gr copra melasse
50 gr gele millet
In 2 tijden bevochtigen en dan door een zift van 3 mm drukken.

Ingezonden door Verbiest Glenn uit Houthalen

Marcel Van Den Eynde Zilver
Marcel Van Den Eynde Turbo
mengen in de verhouding 3 delen Zilver, 1 deel Turbo, in het voorjaar half deel TTX toevoegen, in het najaar TTX vervangen door Marcel Van Den Eynde Gold. Voorzichtig met bevochtigen, Zilver is een zwaar kleverig voer. Eventueel vloeibaar additief brasem van Sensas toevoegen.

Ingezonden door Waidman uit Smilde (NL)
Recept 57
Recept 58

2 kg XXL (Mondial)
2 kg Super Carassio (Mondial)
500 g eipaneermeel
200 g brasem brons

Ingezonden door Thomas Aerts uit Minderhout

1 kg bio mix
500 g bingo
500 g sprint
1 koffilepel attrak 3
1 koffilepel super sweetner

Ingezonden door Thomas Aerts uit Mindehout
Recept 59
Recept 60

500 gr golden rod mix (Arca)
300 gr power mix brasem (Arca)
150 gr polenta
150 gr paneermeel
150 gr chapelure

Ingezonden door Thomas Aerts uit Minderhout

500 gram biomix (mondial-f)
500 gram sprint (mondial-f)
500 gram biscuitmeel (mondial-f)
1 kg bruine suiker (eerst goed zeven)
250 gram amdandel (mondial-f)

Ingezonden door Bjorn Claes uit Mol
Recept 61
Recept 62

500 gram broodmeel
200 gram collant
200 gram copra melasse
200 gram baby corn
200 polenta
50 gram cocosmeel
50 gram notenmeel
25 gram gemalen venkel
1/2 peperkoek gemalen

Ingezonden door Theo Geurts uit Panningen

500 gr Biomix
200 gr Sprint
200 gr Tropic
100 gr leem (voor op diepe waters)
300 gr koekje meel (gemengd met choco) door de zift
Voeder maar pas nat maken aan het water. Dan door de zift voor het mixen (extra tip) voeder zo zoet mogelijk meken.

Ingezonden door Vander Vliet Kevin uit Mechelen
Recept 63
Recept 64

100 gr koeskoes
50 gr koekjesmeel
100 gr brem tenor
600 gr team spirit
en een koffielepeltje dj brasem eetlust opwekker

Ingezonden door Loze Visserke uit Meer

500 gr Kanaal (Guido Nullens)
500 gr Absolute (Bert Van Gerven)
750 gr TTX fijn
500 gr Bio Mix
1 kg natte leem
+ vanille extract

Ingezonden door Tom Danneels uit Brugge
Recept 65
Recept 66

1 kg la sirene noire (voorn)
500 gr sirene x21
250 gram mix witte chocolade (b.v. van het merk alsa)

Ingezonden door Tim Loosen uit Buken

2 delen fishmix team concours
1 deel fishmix bream team
per kg 150 gr couscous en 150 gr ttx
1 koffielepeltje eetlusopwekker brasem fishmix.
De couscous en de ttx samen "verzuipen" met de eetlustopwekker, dit een uurtje laten absorberen. Met dit papje voor de eerste keer je voer bevochtigen.

Ingezonden door www.fishmix.be
Recept 67
Recept 68

1 kg zuivere broodchapelure
300 gr polentameel
300 gr koekjeschapelure
2 eieren
2 pakjes vanillesuiker
50 gr gekookte kempzaad
30 gr gekookte tarwe
Dit alles goed mengen, voorzichtig nat maken en enkele keren goed ziften. Eventueel wat levend aas toevoegen.

Ingezonden door Appeltans Eddy uit Haacht

300 gr power mix brasem (bifa)
500 gr golden rod mix (arca)
200 gr big bro mix (arca)
150 gr paneermeel
150 gr polenta
1 vingerhoed kempolie
100 gr oude zemelen van sandwich
1 koffielepel attrack2

Ingezonden door Van Ceulen Steven uit Minderhout

Recept 69
Recept 70

100 gr grijs (brasem)
150 gr duivenmest
200 gr paneermeel (arca)
250 gr brasem-breme (bifa)
50 gr gekookt kempzaad
200 gr golden rod mix (arca)
100 gr polenta

Ingezonden door Van Ceulen Steven uit Minderhout

1 kg 3000 super etang bremes
5 liter leem
3 soeplepels sweetix (Sensas)
1 zakje carpix (Sensas)
en vergeet het belangrijkste niet kleine ver of amorce

Ingezonden door Maes Frank uit Gent