Brasem lokvoer  

Hieronder enkele lokvoer recepten voor de brasemvisserij (ingezonden recepten).
Kent u ook nog een goed brasem lokvoer, laat het ons dan weten
Brasem recepten 1-70 Brasem recepten 71-140
Brasem recepten 141-210 Brasem recepten 281 en volgende
Recept 211
Recept 212

300 gr. biomix (mondial f)
200 gr. tropic (mondial f)
200 gr. polenta
300 gr. chapelure
50 gr. brasempoeder (T-orange )

Ingezonden door Van der Heijden uit Roosendaal (NL)

1 kg. biomix
250 gr. vijvergeel
15 koffielepels nulens brasem

Ingezonden door Stijn Haesen uit Geel
Recept 213
Recept 214

kanaal of rivier
3 kg dender special (donker)
500 gr gemalen volièrezaad
250 gr peperkoek
50 gr kaneel
300 gr bruine suiker

Ingezonden door De Lange uit Ninove

200 gr biomix (mondial f)
200 gr bingo (mondial f)
100 gr black bream (mondial f)
1 dop scoopex

Ingezonden door J. Schoenmakers uit Emmen (NL)
Recept 215
Recept 216

2 kg turbo (vde)
1 kg koekjesmeel
200 gr brasem (vde)
1 koffielepel atrack 2
goed mengen en in 3 tijden nat maken en dan door de zift.

Ingezonden door Mario Van Londerseele uit Herzele

1 kg Justus
1 kg Venkelmix
500 gr Venkel
75 gr X21
+ in de zomer
100 gram gemalen hennep
1 dessertlepel speculaaskruiden

Ingezonden door M. Jansen uit Zwartemeer (NL)
Recept 217
Recept 218

500 gr gele gevaar
500 gr turnawts brasemke
50 gr cocosmeel
50 gr cophra melasse
+ snuifje caramel
of 5 druppels brasemkiller

Ingezonden door Dimi uit Hoevenen

feederrecept
500 gr arca golden rod mix
250 gr arca dynamic
250 gr chapalure

Ingezonden door N. Emons uit Maastricht (NL)
Recept 219
Recept 220

1 kg bingo
750 gr sprint
250 gr bio-mix

Ingezonden door Van Ceulen Steven uit Hoogstraten

1 kg vers de vase (aankoop)
Neem wat droge leem, en maak de vers goed los.
Vervolgens doe je 1/2 kilo in 6 liter vochtige leem, afhankelijk van de ondergrond maak je deze nog vochtiger.
De andere halve kilo besproei je en doe er bijna 3/4 liter vochtige leem over. Regelmatig nijp je een klein bolletje en dat gooi je 1 à 2 meter voor je pen.

Ingezonden door Maarten uit Heultje
Recept 221
Recept 222

1 deel Geers lokaas (VDE)
1 kg leem
1 deel brasem (Nullens)
+ een geurproduct
juist voor de wedstrijd suiker toevoegen

Ingezonden door Mark Moeijaert uit Mollem

1 kg bingo
250 gr brasem (nullens)
1 theelepel attrack
500 gr biomix
1 kg koekjesmeel fijn
+ eventueel ttx

Ingezonden door Jorn uit Mol
Recept 223
Recept 224

500 gram biomix
250 gram guido nullens brasem
250 gram bingo

Ingezonden door Dave Vorsselmans uit Sint-Lenaarts

1 kg biomix
500 gr carp master
1 kg melasse
2 scheuten liquid brasem
1 soeplepel atrack
300 gr verbrijzelde mais

Ingezonden door Brecht uit Brugge
Recept 225
Recept 226

250 gr biomix
250 gr tropic
250 gr koekjesmeel
150 gr eigeelmeel

Ingezonden door Maurice uit Mechelen

2 kg vijvergeel
1/2 kg zwarte biomix
2 eetlepels bruine suiker
1 kg bingo

Ingezonden door Pagnaer Jakob uit Hasselt
Recept 227
Recept 228

1 kg collant
1/2 kg witte chapelure
1/4 kg bloemsuiker

Ingezonden door Desnouck Raoul uit Nieuwpoort

1 kg Z & K Brassen
150 gram Eicake
20 gram Z & K Brassen-Supermix

Ingezonden door Reinald Joosten uit Aurich (Duitsland)
Recept 229
Recept 230

1 kg rod mix
1 handdrijvend siervis stoick (fishlix)
2 zakjes bruine pudding
een scheutje karamelsaus
een scheutje kaneelsiroop
een scheutje olie
100 gr bloem
100 gr broodkruimels

Ingezonden door Van Limbergen Kenny uit Paal

Voor diepe vijvers
copra mellasse
maiskiemkoek
paneermeel
vloeibare liquid braem
aardappelvlokken
zeer goed mixen

Ingezonden door Peter uit Tielen
Recept 231
Recept 232

400 gr bio mix
300 gr sprint
200 gr koekjesmeel
150 gr rietsuiker
50 gr kaneel

Ingezonden door Praet Donny uit Steendorp

2 kg vijvergeel
1 kg biomix
2 kg bingo
100 gr pieren

Ingezonden door Jakob Pagnaer uit Hasselt
Recept 233
Recept 234

1 kg biomix (Mondial-F)
2 kg brasem (Guido Nullens)
± 1 kg natte leemaarde
300 à 400 gr bruine suiker (cassonade)

Ingezonden door De Milde Glenn uit Oostende

2 kg leem
30 ml chocoladesaus
1 kg biomix
1/2 liter gesneden pieren
200 gr big fish (VDE)
50 gr melkpoeder
200 gr suiker
200 gr carassio

Ingezonden door Kurt uit Ledegem
Recept 235
Recept 236

2 kg Record zilver (V/D Eynde)
1 kg Big Fisch (V/D Eynde)
500 gr TTX weken in heet water hierbij een zakje Brasem (V/D Eynde) laten afkoelen en het voer mee aanmaken.
Ver de vase, casters en geknipte pieren bij voegen.

Ingezonden door Harry Geurts uit Sittard (NL)

500 gr biomix
300 gr tropic
300 gr sprint
300 gr koekjesmeel
300 gr etang vijver
100 gr zoetstof canderelle
(alles van mondial-f)

Ingezonden door Kevin Van der Vliet uit Mechelen
Recept 237
Recept 238

Meng om het even welk kant en klaar brasemvoertje en voeder een 3-tal ballen.
Neem nu een ruime hoeveelheid pieren (best de zogenaamde springers of zebra's) en knip deze in stukjes.
Voeg natte leem en water toe tot je kleine balletjes kan vormen en smijt er éénje om het kwartier.

Ingezonden door Mario Van Landschoot uit Adegem

1 pak bingo
1 pak sprint
leem met bruine suiker (250gr)
(leem toevoegen juist voor het voederen)

Ingezonden door Bastiaens Danny uit Geel
Recept 239
Recept 240

2,5 kg Golden Rod weekendpack (Ivan Weerts)
500 gr. ttx fijn
500 gr. biscuit of koekjesmeel
250 gr. Vandeneynde Brasem

Ingezonden door Van Der Eecken Ronny uit Bredene

legkorrels
varkensmeel
touche

Ingezonden door Lenaerts Benny uit Retie
Recept 241
Recept 242

Feeder recept:
1 kg. Gele Gevaar
1 kg. Bream Terror

Ingezonden door Gooitzen Hager uit Kollum (NL)

500 gr. feeder 3000
500 gr. leem
200 gr. paneermeel
3 eetlepels rosearom

Ingezonden door Pieter Tielen uit Bree
Recept 243
Recept 244

750 gr. bio-mix zwart
300 gr.tropic
samen bevochtigen en daarna 300 gr. chapelure en een tasje coprah melasse toevoegen. Herbevochtigen, evalueren, en eventueel nogmaals door de zift.

Ingezonden door Maarten uit Heultje

2 kg. bio-mix (mondial-f) geel
1 kg. bingo ( mondial-f)
1 kg. sprint ( mondial-f)
1 kg. geroosterde kemp
2 kg. eivoeder rood
250 gr. amanda (mondial-f)
4 koffielepels attrack nr.3
4 koffielepels super sweetner
goed mengen in een grote ton of emmer en dan neem je 1 kg. of naargelang het toegelaten gewicht om de wedstrijd mee tee vissen.

Ingezonden door Pascal uit Dendermonde
Recept 245
Recept 246

400 gr bio mix
300 gr sprint
300 gr bingo
100 gr rood eigeel
125 gr exotic

Ingezonden door Patrick Vandevelde uit Balen

Feedervoer voor het Albertkanaal
1 deel bio-mix zwart
1 deel quick feeder
2 delen black bream
2 delen speciaal kanaal voorn
4 delen vochtige donkere leem

Ingezonden door Philip Van Hemelen uit Westerlo
Recept 247
Recept 248

Feedermix
3 dl. wit paneermeel
2 dl. beschuit
1 dl. stroopwafel
1 dl. baby corn
1 dl. polenta grof
1 dl. pv collant
1 dl. notenmeel donker

Ingezonden door Nicole Emons uit Maastricht (NL)

600 gram biomix mondial-f
500 gram tropic mondial-f
100 gram black bream mondial
200 gram kempzaad mondial
1 soeplepel keukenzout

Ingezonden door Weskuh uit Alken
Recept 249
Recept 250

400 gram vijver geel
400 gram bingo
250 gram suiker
broodmeel
maïs
kemp

Ingezonden door Toon Sobry uit Kessel

500 gr bio mix
500 gr baby corn
50 gr speculoos
250 gr bingo

Ingezonden door Duroi Johnny uit Asper
Recept 251
Recept 252

500 gram maismeel
500 gram kanaal nullens
500 gram paneermeel
250 gram leem

Ingezonden door Robby uit Dilsen-Stokkem

1 kg Bio mix
2 kg Sprint
200 gr Brasem Blanc

Ingezonden door Robby uit Dilsen-Stokkem
Recept 253
Recept 254

1 kg breme etang Rameau
150 gr babyteine Rameau
100 gr amandeine Rameau
100 gr ttx in de zomer

Ingezonden door Salomez Steve uit Ieper

500 gr mondial f super kanaal
500 gr mondial f special feeder
3 tot 5 eetlepels amandel flavour

Ingezonden door Stijn uit Maaseik
Recept 255
Recept 256

4 kg. Supermais (Berendsen)
2 kg. Chapelure (Berendsen)
2 kg. Koek Vet Berendsen
1 kg. Epiciëne geel (Sensas)
1 kg. Anco paneer rood (Berendsen)
1 kg. Suiker
¼ kg. Aardappelvlokken (Berendsen)

Ingezonden door Gerhard Lens uit Steenwijk (NL)

Brasem vijver:
1 kg sensas 3000 explosive
500 gr sensas papavermeel gegrild gemalen
200 gr sensas double vanille
300 gr sensas baby corn pellets
500 gram broodmeel

Ingezonden door Wesley Erna uit Alken
Recept 257
Recept 258

500 gr polenta
300 gr bc colant
300 gr koekesmeel
500 gr biscuit
500 gr paneermeel
500 gr tropic
2 koffielepels kristal suiker

Ingezonden door Van den Bergh Pascal uit Merelbeke

een goed wedstrijdvoer
2 delen bio mix
2 delen sprint
1 deel concours
per kg droog voer 75 gr koreander
voer aan maken met rode bieten sap

Ingezonden door Willem uit Brecht
Recept 259
Recept 260

500 gr geel gevaar
500 gr terror
400 gr koekjesmeel
500 gr team concour

Ingezonden door Frank uit Turnhout

600 gr terror
600 gr concour
500 gr koekjesmeel
600 gr geel gevaar
400 gr vm4 collant

Ingezonden door Frank uit Turnhout
Recept 261
Recept 262

1 kg Hap Snap
150 gr Brassensmous
100 gr Breme
100 gr Bruine suiker
300 gr Collant

Ingezonden door Peeters Nico uit Retie

2 dl broodmeel
2 dl paneermeel
2 dl TTX fijn (Sensas)
2 dl koekjes (Wielco)
1 dl collant (V/D Eynde)
1 dl arachide gegrild (Sensas)
3 theelepels vanille (V/D Eynde)
het voer aanmaken met water
waarin opgelost 2 eetlepels
vloeibare melasse

Ingezonden door G. Brouwer uit Oude Pekela (NL)
Recept 263
Recept 264

500 gr Biomix
250 gr Tropic
150 gr chapelure rood
1 soeplepel Bream atractor in water oplossen en daar het voer mee nat maken

Ingezonden door Van Ham Sven uit Hoboken

400 gram zwarte Biomix
200 gram Black Bream
200 gram Sprint
100 gram Bingo
3 eetlepels Black Devil
Voeder 3 uur voor de wedstrijd nat maken en door fijne zeef drukken

Ingezonden door Demont Guy uit Grobbendonk
Recept 265
Recept 266

2 delen paneermeel
1 deel biscuitmeel
1 deel epicine
1 deel coprah melasse
1 zakje vanille

Ingezonden door De Mol Sebastien uit Geraardsbergen

800gr sensas etang grof
500gr sensas papavermeel gegrild
200gr sensas coco belge gegrild

Ingezonden door Wesley Erna uit Alken

Recept 267
Recept 268

Simpel maar goed lokvoer
Een pak algemeen brasem voer, meng daarbij een half pak speculaas bij.

Ingezonden door Danny Vanderstegen uit Bree

1 kg biomix
500 gram zelfgemalen broodmeel
100 gram bruine suiker
100 gram maismeel
100 gram notenmeel
300 gram hennep
2 zakjes vanille suiker

Ingezonden door Hans uit Beek en Donk
Recept 269
Recept 270

3 delen witte chapelure
1 deel gemalen kemp

Ingezonden door Thomas Renkin uit Sint Katelijne Waver

3 delen bruine chapelure
3 delen maismeel
2 delen gemalen havermout (fijn)
1 deel TTX (fijn)
1 deel gemalen PV1
1 deel gemalen en gekookte hennep
1 deel gemalen en gekookt blauw maanzaad
1 deel negerzaad
1 deel gekookt brasemzaad
50 gr kaneel

Ingezonden door De Lange uit Ninove
Recept 271
Recept 272

400 gr carpano
400 gr wielco brasem
200 gr wielco feeder
100 gr unix (sensas)
200 gr t-orange

Ingezonden door Pascal uit Dendermonde

1 deel vijver geel
1 deel big fish
1 pakje additief brasem op 5 kg voer
ideaal voor warm weer

Ingezonden door Michiel uit Kluisbergen
Recept 273
Recept 274

1 deel paneermeel geel
1 deel koekjes
1 deel eiercake
1 deel polenta fijn
1 deel bc collant
1 pakje brasem V/D Eynde bijvoegen

Ingezonden door Luc uit Turnhout

1/3 big fish (V/D Eynde)
2/3 vijver geel
kempzaad
mais mondial-f
karperkorrels van 3 mm

Ingezonden door Bernd uit Zottegem
Recept 275
Recept 276

1 kg Biomix
1 kg Orange Power Brasem
1/2 kg TTX Maïskiemmeel

Ingezonden door Maarten uit Oostrozebeke

1 kg nullens karper grote vis
1 kg vijver bruin
1/2 kg tropic
200 gr touhce
200 gr amanda
1 eetlepel supra appetizer

Ingezonden door Ben uit Aalst Gelderland (NL)
Recept 277
Recept 278
allround feeder

3 dl. bruin brood
1 dl. beschuit
1 dl. ttx fijn
1 dl. babycorn
1 dl. stroopwafel
1 dl. arachide bruin
1 dl. noten donker
1 dl. polenta grof
1/2 dl. geplette kemp
1/2 dl. geplette lijnzaad
1/2 dl. gemalen koriander

Ingezonden door Nicole Emons uit Maastricht (NL)

1 kg super carassio (mondial)
1 kg special riviere (mondial)
aanmaken met aromix van vers de terre (sensas)
wormen en casters toe voegen

Ingezonden door Lub Snijder uit Urk (NL)

Recept 279
Recept 280

8 delen paneermeel
2 delen polenta
0,5 deel gemalen hennep
1 deel koekjesmeel
1 deel collant

Ingezonden door Rene van Dijk uit Schoonhoven (NL)

2 kg black bio mix
1 kg sprint (zomer)
1 kg tropic (winter)
500 gr vijver geel (zomer)
500 gr vijver bruin (winter)
250 gr orange brasem
125 gr tropic (zomer)
125 gr black devil (winter)
4 dopjes splendit appetizer
3 dopjes atrack 3

Ingezonden door Bart Fischer uit Bornem