Karper lokvoer  

Hieronder enkele voeder recepten voor de karpervisserij (ingezonden recepten).
Kent u ook nog een goed karper lokvoer, laat het ons dan weten.
Recept 140
Recept 141

Een halve emmer gekookte maïs daar doe je suiker bij, en dan doe je er gemalen boilies en pellets bij.

Ingezonden door Louwie uit Bornem

1 kg. rijst
1/2 kg. macaroni
Allebei koken, na het koken in een emmer doen en dan toevoegen:
Broodmeel
Mais
Vanillesuiker
250 gram suiker

Ingezonden door Henk uit Steenwijk (NL)

Recept 142

Boelie dip saus:
Kook 1 kg. suiker ongeveer 1 minuut met ongeveer een halve liter water.

Ingezonden door Henk uit Steenwijk (NL)

Recept 143
Recept 144

1 kg. bruine chapelure
1 kg. gemalen maïskorrels
1/2 zakje carpano
1/2 kg. gele zavel (zand)
1 theelepeltje spijkolie

Ingezonden door De Lange uit Ninove

voor de koudere perioden:
3 kg. gekookte kemp
3 kg. gekookte mais
2 kg. gekookte tijgernoten
2 kg. gekookte kikkererwten

Ingezonden door Ben Vanmechelen uit Machelen
Recept 145
Recept 146

1 deel speciaal voorn
2 delen XXL
2 delen carpmaster rood
1 deel bio-mix
1 deel geplette maïs uit blik
1 deel pellets (aardbei in de zomer, vismeel in de winter)
1 deel kemp

Ingezonden door Philip Van Hemelen uit Westerlo

1 kg bruine suiker 2 minuten laten koken in 1 liter water. Als het kookt dan voeg je er nog 4 velletjes kleine speculoos aan toe en dan laat je het 10 min afkoelen en dan kan je het afgieten.

Ingezonden door Benjamin uit Olsene-Zulte


Recept 147
Recept 148

1 deel weekendpak brasem
3 delen chapelure
1 deel vanillepuddingbloem
1 deel bruine suiker
1/2 deel zemelen
1 potje maïs van 500 gram
1 deel lichtjes gemalen kempzaad

Ingezonden door Michael uit Asse

pak een zak duivenvoer (daar zitten alle partikels in), meng daar nog veel extra hennep bij.
24 uur weken, dan 30 minuten koken en daarna laten afkoelen en voeren maar.

Ingezonden door Marcel Meisters uit Nuth (NL)
Recept 149
Recept 150

Karper sensas feeder:
70% sesnsas crazy bait gold
20% baby corn pellets (voorweken 24 uur met water en double strenght scopex)
50% sensas lijnzaad gegrild gemalen
1 blikje zoete maïs

Ingezonden door Wesley Erna uit Alken

1 kg xxl (mondial-f)
1 kg biomix (mondial-f)
100 gr carpix (sensas)

Ingezonden door Kevin uit Dilbeek



Recept 151
Recept 152

Deegrecept:
benodigheden:
-5 sneden oud bruin brood
-water
-vanillepoeder
werkwijze:
men neemt het brood en mengt het met het water tot men een soort deeg krijgt dan voeg je er de vanillepoeder aan toe en laat het een nachtje drogen in de koelkast...

Ingezonden door Pieter uit Kluisbergen

Mix:
10% Biergist
20% Aardappelmeel
5% Bloedmeel
20% Maismeel
5% Wit broodmeel
10% Trouvit
10% Robin Red
5% Melasse
5% Garnalenmeel
10% Druivensuiker

Ingezonden door Niels uit Genk
Recept 153
Recept 154

1 kg kokosmeel
1 kg maïsmeel
200 gram chapelure
eventueel maïs toevoegen

Ingezonden door Bjorn Jeurissen uit Oirsbeek (NL)

Zomer voertje
1 kg sensas crazy bait gold
500 gr sensas coco belge
1 blik zoete kleine mais

Ingezonden door Wesley Erna uit Alken
Recept 155
Recept 156

Kemp boilie
30% zelfgemalen hennep
25% sojameel
25% griesmeel
15% bc collant
5% vitamine mineralen preparant

Ingezonden door Wesley Erna uit Alken

1 kg carp master (bruin)
50 cl warm water
15 cl koud water
zakje big fish (groen)

Ingezonden door Kevin uit Dilbeek


Recept 157
Recept 158

1 kg bio mix
500 gr Super Carissio
500 gr XXL
500 gr Carpmaster rood
2 eetlepels supra appetizer

Ingezonden door Steven uit Heusden-Zolder

speculaaskoeken fijn samen pletten
+ 1 blik fijngeplette maïs korrels
+ paneermeel toevoegen

Ingezonden door Wesley Erna uit Alken
Recept 159
Recept 160

20 gram trouvit
20 gram tarwegriesmeel
15 gram polenta fijn
35 gram deens vismeel
10 gram eiwitalbumine
8 eieren toevoegen
en dan maar koken

Ingezonden door Dimitrie uit Houthulst

Vaste stok
Varkenskorrels, daarover strawberry flavor. 2 à 3 dagen laten intrekken op open schaal zodat het echt kan drogen, wel elke dag eens in de korrels roeren zodat ze niet aan elkaar kleven.

Ingezonden door Impens Heinz uit Wetteren
Recept 161
Recept 162

droog brood
vogelzaad
meel
1 zak biomix

Ingezonden door Arne Lodens uit Oudenaarde

1 kg trouvit
250 gr kattenvoer (blik)
100 gr gemalen steurenkorrels
500 gr hennep

Ingezonden door Lauren Heyse uit Merelbeke
Recept 163
Recept 164

Doe 3 blikken mais in een emmer.
Daar doe je tarwekorrels, hennep en boiliecrum bij en eventueel nog wat suiker.

Ingezonden door Rico Stougie uit Alphen a/d Rijn (NL)
Boilliemix
gemalen frolic
50% rode paneermeel
25% trouvit
+ kempzaad

Ingezonden door Ringo uit Zwevegem

Recept 165
Recept 166

200 gr tarwemeel (volkor)
drie eieren
150 gr maismeel
50 gr trouvit
40 gr melkpoeder
40 gr vogelvoer bogena
30 gr eialbumine
20 gr soja-volvet
15 gr druivensuiker
Alle zaden en poeders bij elkaar doen en de drie eieren goed mengen en kneden tot een deeg. De boilies vormen in grootte naar keuze (het is trouwens niet zoals velen denken "groot aas groote vis" want de grote karper bijt net zo goed op groot aas als op klein aas). De boilies dan een kwartiertje laten koken en dan kan je kiezen of je ze lang laat droogen of niet. Meestal zijn ze na twee dagen al beenhard.

Ingezonden door Leander uit Kruibeke

200 gr tarwe griesmeel
200 gr witte bloem
200 gr maismeel
200 gr paneermeel
400 gr vismeel
2 soelepels visolie
1 koffielepel paprikapoeder per ei per 100 gr 1 ei

Ingezonden door Klaas Tollenaere uit Eksaarde











Recept 167
Recept 168
1 kg gelei suiker
1 kg kaas
1/2 liter water
1/2 kg aardbeien

Je doet de kaas in een blender tot je nog maar een papje over houdt. Hier doe je de gelei suiker bij en de aardbeien gaan ook in de blender en worden bij het water toegevoegd. Dit laat je 5-10 minuten koken en dit gaat al roerend in een grote kom. Even met de mixer erdoor en je houdt zoet lokvoer over. Even in laten weken en klaar.

Ingezonden door Bryan uit Harderwijk (NL)

gewoon de freezer baits van proline

Ingezonden door Stiens Roy uit Lembeek




 




Recept 169
Recept 170

Pindanoten goed laten inkoken met een paar goede lepels suiker en dan laten afkoelen

Ingezonden door Geert Bauts uit Herk-de-stad

Haal in de viswinkel mais en boliedip blackpeper.
Neem wat mais doe deze in een klein potje en doe de boliedip er over.
Laat dit 1 nacht intrekken.

Ingezonden door Bruno Vanderydt uit Peer
Recept 171
Recept 172