Welkom op mijn paardensite

 

[In aanbouw]

Home

Bette

Bambi

Hera

Komilfo

Kadanz

Kondor

Fanny

Clovis

Piccador

Anki

Loesje

Mousty

Godfried

 

 

Bette

Vanaf mijn 9de rijd ik al te paard.  Ik wou ontzettend graag een eigen paard, maar dat zagen mijn ouders duidelijk niet zitten.  Toen ik 15 was kreeg ik mijn ouders zo ver om een contract te tekenen : toen ik op school 75% behaalde mocht ik een eigen paard hebben.  Met zo'n motivatie moest dat lukken!  En inderdaad...

Op dat moment stond in de manege een jong paardje: 2,5 jaar oud, nog niet zadelmak, maar wel heel lief.  Ik was er op slag helemaal weg van.  Zodra bleek dat ze het zware manegewerk nog niet direct zou aankunnen kreeg ik de kans ze te kopen, en dat heb ik niet laten liggen!

Ze was dus mijn eerste paard en ik heb ze nog steeds.  Ze loopt in de koets, we hebben samen regionale dresuurwedstrijden gewonnen, we deden mee aan springwedstrijden (welliswaar niet hoog!), veelzijdigheidswedstrijden,...  Kortom, zo'n paard ga ik nooit meer vinden...  

Ondertussen is ze reeds 19 jaar geworden en werkt ze nog regelmatig.  Wedstrijden doen we niet meer, maar ze wordt nog gebruikt om wat lesjes te geven en natuurlijk om te gaan wandelen.  Ik ben namelijk geen grote held, maar haar vertrouw ik 100%!

Vorig jaar kreeg ze haar eerste veulen, Kondor.  Qua uiterlijk gelijkt die heel sterk op zijn papa, Komilfo, maar ik hoop dat hij van karakter helemaal zijn moeder zal zijn. ;o) 

Hopelijk kan ik nog vele jaren van haar genieten. 

Home

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan dominique.delchambre@pandora.be .
Laatst bijgewerkt: 07 april 2003