Goed om weten
Start Wie is Uw DJ? Wat kost het? Hoe te contacteren? Trouwen Goed om weten Verwijzingen Fotoalbum

 

Wij maken er geen probleem van als wij onze installatie moeten aansluiten op het geluidssysteem dat reeds aanwezig is. Evenmin maken wij er een probleem van om te spelen met een geluidsbegrenzer. Trouwens we hebben niet de gewoonte om het volume zo sterk te zetten dat Uw oren er pijn van doen. Wij hebben steeds onze decibelmeter mee.

Niet vergeten dat je een handje moet helpen bij het in- en uitladen van het materiaal. Er zijn immers stukken bij die niet door 1 persoon alleen kunnen gedragen worden, niet alleen omwille van het gewicht, maar voornamelijk omwille van de grootte.
Het opstellen van het materiaal neemt al vlug 2-4 uur in beslag, het afbreken 1-2 uur. De tijdsduur is afhankelijk van hoeveel licht en trussen gevraagd werden. Het afbreken wordt gedaan direct na het evenement, dus als organisator zal je nog eventjes moeten nablijven en nog niet huiswaarts kunnen keren.

Niet vergeten om een stroomcircuit te voorzien van 16A/230V. Dit komt neer op een normaal stopcontact, vrij van ieder andere belasting. Moet er veel licht aanwezig zijn, dan voorzie je best 2 stopcontacten met dezelfde capaciteit. Bij grote evenementen vragen we minstens 32A/400V of meer.
Waarom vragen we dit? Zeer simpel. Het is zo onaangenaam als licht en geluid uitvallen in het midden van je evenement. En niet te vergeten stroompunt op maximum 10m van waar de installatie moet komen.

Voorzie ook een parking voor een bestelwagen en een aanhangwagen. En vergeet niet dat wij in principe het materiaal niet op een trap naar boven dragen. U dient hiervoor in een lift of roadies te voorzien.

Zorg ook voor een aantal tafels waarop we de platen- en cd-collectie kunnen op plaatsen.

De discobar zelf neemt 5mē in beslag, de luidsprekers elk 0,5mē. Indien er een alu-truss (lichtbrug) moet omhoog getakeld worden, dan nemen de poten 1,5mē in beslag.

En misschien nog het belangrijkste van al, vergeet sabam niet te contacteren en de mensen van de billijke vergoeding, zo ben je zeker of je hen al dan niet enige vergoeding moet voor het gebruik van de beschermde auteursrechtelijke werken en naburige rechten op jouw evenement. Zonder componisten, tekstschrijvers en muzikanten zouden er immers geen plaatjes kunnen gedraaid worden.

En dan maken wij er Uw feest van: