HOME
OVER ONS
CONTACT
VERGADERINGEN
LID WORDEN
PILOOT WORDEN
REGLEMENTEN
LICENTIES
HISTORY
FACEBOOK
PILOOT WORDEN ..

Pieter Tsjoen, Patrick Snijers, Thierry Neuville, Marc Duez, Stoffel Vandoorne, Vincent Verschueren, Jerome D'Ambrosio...: allemaal ronkende namen die de jeugd laten dromen van een carrière in de autosport.

Je vraagt je af of ook jij in de voetsporen van deze helden kan stappen ? Lees dan voort, want in België zijn er inderdaad heel wat mogelijkheden om zelf achter het stuur van een racewagen te kruipen...

De eerste stap die je moet zetten is aansluiten bij AUTOSTAL DUINDISTEL : wij begeleiden je bij je eerste stappen in de autosport.

Hieronder een overzichtje van de meest gekende autosporttakken.

RALLY / RALLYSPRINT

Deze wedstrijden bestaan uit gechronometreerde snelheidsritten die met elkaar zijn verbonden door een zogenaamde verbindingsrit over de openbare weg.

Je kan er ook voor kiezen om co-piloot te worden. Gewoon naast de rijder gaan zitten, volstaat niet. Tijdens de snelheidsrit moet je op het juiste moment voorlezen uit het road-book dat de rijder vertelt hoe het parcours eruitziet. Je wordt dus de gids van de rijder.

Om in de rallysport te debuteren, moet je niet noodzakelijk een fortuin hebben. Er zijn verschillende mogelijkheden om een wagen zelf te bouwen, te huren of te kopen. En meerdere merken richten kampioenschappen in waarbij je met een beperkt budget kan kennismaken met de rallysport.

Info over de voorwaarden om een vergunning te kunnen krijgen vind je op de pagina LICENTIES.

Deze races worden gereden op een afgesloten omloop

Er zijn meerdere kampioenschappen op circuit in België.

Voorbeelden zijn het Belgian Racing Car Championship, de Belgian Gentlemen Drivers Club, de Belgian Historic Club en ook de VW Fun-Cup

Om in de circuitraces te debuteren zal je een cursus moeten volgen en bewijzen dat je een racewagen beheerst .

De test worden door de RACB georganiseerd. Info over de voorwaarden om een vergunning te kunnen krijgen vind je op de pagina LICENTIES.

CIRCUIT
RALLYCROSS / AUTOCROSS

In deze zeer spectaculaire disciplines nemen meerdere auto's het rechtstreeks tegen elkaar op. Dat gebeurt op een circuit dat gedeeltelijk uit onverhard bestaat en voor de rest uit asfalt. De beste deelnemers kwalificeren zich voor een van de finales !

Eenvoudiger kan niet: je bent minstens 16 jaar en je gaat naar een medisch onderzoek. Je hebt dus geen rijbewijs nodig !

Info over de voorwaarden om een vergunning te kunnen krijgen vind je op de pagina LICENTIES.

Dit zijn echt mini-formule 1 races.

Bijna alle F1-sterren zijn in deze discipline gestart !

De minimum leeftijd slechts 8 jaar ! Toekomstige kampioenen kunnen dan al terecht in de categorie "National Karting Mini".

Info over de voorwaarden om een vergunning te kunnen krijgen vind je op de pagina LICENTIES.

KARTING

 

SLALOM

Net zoals bij het skiën : ga zo vlug mogelijk tussen de poortjes door zonder ze te raken ! Maar dan niet op latten maar op wielen.

De eenvoudigste en misschien wel goedkoopste autosportdiscipline !

Info over de voorwaarden om een vergunning te kunnen krijgen vind je op de pagina LICENTIES.