vzw WANDELCLUB
DE DUINTRAPPERS WESTENDE
DE NOORDDUINENTOCHT
te KOKSIJDE-DORP,
ZONDAG 16 JUNI 2002.
Op zondag 16 juni organiseren wij terug onze Noordduinentocht te Koksijde. Zoals de voorgaande jaren heeft het parcours ook deze maal enkele belangrijke veranderingen ondergaan.  
Heel wat mooie natuurgebieden zijn in het parcours opgenomen, daarbij denken we vooral aan het natuurreservaat "De Doornpanne" (157 ha).
Voor de 7 km is een speciaal parcours uitgewerkt dat toegankelijk is voor kinder- en mindervalide wagens.  
De andere afstanden trekken voorbij de Zuid Abdijmolen en gaan via de "Geushoek" en de "Keunekapel" naar de dijk aan "Ster der Zee".  De dijk wordt tot in Koksijde bad gevolgd, waar er een rustpost is.  
Daarna wordt er verder via de dijk en het strand naar St.-André gewandeld (dit is de plaats waar de bekende potvissen aanspoelden).  We wandelen naast het waterwinningsgebied en door de duinen, om bij de volgende rustpost, "De Witte Burg" (in Oostduinkerke), aan te komen.  
Nadien trekken we naar de natuurreservaten de "Galloper duinen" en de "Doornpanne".  Langsheen de top van "de Hoge Blekker" (de hoogste duin van België - 33 m), bereiken we tenslotte de aankomst.  
Naar gelang de afstanden wordt er een lus toegevoegd in Oostduinkerke, waarin terug heel wat mooie en interessante plekjes te zien zullen zijn.  Zo trekken de wandelaars op de 22 en 32 km vanuit de rustpost in Oostduinkerke nog eens naar het strand, om terug te keren via het "Hannecart bos" en krijgen de 32 km stappers nog de "Oostvoorduinen" en een stukje landelijk Wulpen, erbij.

Nog even praktisch :
Startplaats : zaal "Noorduinen", Helvetiastraat 47 te Koksijde-Dorp.
Start vanaf 08.00 uur tot 15.00 uur
De inschijvingsprijs bedraagt 1,00 € voor de leden van een wandelfederatie, individuelen betalen 1,25 €.
Er zijn 5 afstanden voorzien : 7, 10, 15, 22 en 32 kilometer.
TOP
Klik hier voor de uitslag van de laatste editie
HOME