vzw WANDELCLUB
DE DUINTRAPPERS WESTENDE
DE PICONTOCHT
te ST.-IDESBALD (Koksijde),
ZONDAG 24 MAART 2002.De Westendse wandelclub De Duintrappers, richt op 24 maart 2002, de Picontocht in te St.-Idesbald, Koksijde.  Onder de wandelaars wordt deze tocht nog steeds als de mooiste aan de (Vlaamse) kust beschouwd.  Heel wat stappers uit het binnenland komen erop af.
De Picontocht is de 3 de tocht en tevens de apotheose van de 14 de Wandelserie van de Westhoek.  

De Picontocht start zoals de voorgaande jaren, vanuit de zaal "Kerkepanne", in de Strandlaan te St-Idesbald (Koksijde).  
Er kan gestart worden tussen 08.00 en 15.00 uur en de afstanden bedragen 7-15-22 of 31 km. De inschrijvingsprijs bedraagt 1€ voor de leden van een wandelfederatie, individuelen betalen 1,25 €.

De Picontocht: even beroemd èn berucht als de Picon zelf!!

De kleinste afstand blijft hoofdzakelijk in St.-Idesbald en krijgt al het mooie ervan voorgeschoteld.  De andere afstanden trekken na de start richting Oosthoek (De Panne) om dan doorheen de Oosthoek duinen naar de rustpost te wandelen.  Nadien volgen onder andere het Calmeynbos en  de Westhoek duinen.  De 22 en 31 km stappen tot op de Belgisch-Franse grens, waar er een rustpost is.  Nadien kiest de grootste afstand resoluut voor het Frans grondgebied, met ondermeer de prachtig begroeide duinen, om aan te komen in Bray-Dunes Plage.  Dan keren zij via de dijk en een breed stuk strand terug naar België.  Ondertussen heeft de 22 km uitgebreid kunnen genieten van het Westhoek natuurreservaat.  De 15, 22 en 31 km trekken dan tezamen via De Panne en het Leopold I monument (hier zette Leopold I voet op Belgische bodem) naar St.-Idesbald.  Net voor het einde worden zij allemaal getrakteerd op een proevertje Picon, de noodzakelijke afsluiter van deze mooie tocht!

De startplaats is best bereikbaar via de autosnelweg E40, afrit Veurne.  Daarna steeds de richting Koksijde nemen en bij het rond punt afslaan naar St.-Idesbald (Strandlaan).
(volg de Marspijlen)
Voor wie met de kusttram komt: lijn Oostende- De Panne, halte
St.-Idesbald.
DE MOOISTE WANDELTOCHT AAN ONZE KUST!!!
TOP
HOME
Uitslag laatste editie