-  HOME                                    
   - OVER MIJ                               
   - GALERIJ                              
   - RESTAURATIE                     
   - OPEN                                     
   - AANKOOP                             
   - OPLEIDING                          
     MEUBELRESTAURATIE     
   - SPECIALE EVENEMENTEN
   - ONZE LIGGING                    
   - BEVEEL ONS AAN BIJ JE   
     VRIENDEN                            
                                                       
  - CONTACT                               

 ANTIEK DUMAREY JOHN      |    Stationsstraat 58      8460 OUDENBURG     |     059 - 26 55 40      |     john.dumarey@telenet.be
OVER MIJZELF

Als kind was ik al gek op oude dingen, op oude meubelen in het bijzonder. Ik heb dan ook al heel vroeg besloten om iets in de richting van antiek te gaan doen.

Ik studeerde meubelrestauratie in het Vrij Technisch Instituut van Oostende en volgde verschillende cursussen antiek(handelaar) o.a. aan de internationale school van Antwerpen en bij Syntra Brugge.

Ook was ik in het kader van mijn job als leraar meubelrestauratie, meermaals te gast in l'ecole Boulle te Parijs.

Ik vind het heerlijk om meubelen te inspecteren, te bestuderen en erover te lezen. Ik hou ervan altijd door antiek omringd te zijn, ertussen te leven. Ik vind het interessant om erover te discussiëren met mensen die dezelfde passie delen, want je kunt altijd meer over je favoriete onderwerp te weten komen.

Op die manier ben ik door mijn passie ook in het onderwijs beland, waar ik nu al meer dan 16 jaar les geef aan de richting meubelrestauratie, aanvankelijk in het Vrij Technisch Instituut van Oostende en nu in het Vrij Technisch Instituut van Brugge, zowel in het secundair onderwijs als in het volwassenenonderwijs.
Een echt boeiende job waar ik me heel gelukkig in voel.

Ook mijn hobby's liggen volledig in het kader van geschiedenis en antiek.
Ik hou me daarbij voornamelijk bezig met heemkunde en genealogie. En in de zomer loop ik van de ene rommelmarkt naar de andere op zoek naar oude spulletjes.

Hedentendage heeft mijn passie voor antiek en oude dingen me nog een stapje verder gedreven en hou ik me nu ook bezig met aan -en verkoop van antiek, brocante en curiosa.

Hopelijk mogen we elkaar binnenkort ontmoeten,

John Dumarey


english   |  français