Reglement - Dunepissers NEW

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

DUNEPISSERS OFF-ROAD-REGLEMENT


Je bent niet de enige in het bos, off-road of langs de baan.
Het bos en de natuur wordt gebruikt door vele recreanten, elk op hun eigen manier. Om iedereen zijn pleziertje te gunnen zijn er een aantal regels waaraan iedereen zich dient aan te houden.
Dus ook jij !

Off the road code


Draag altijd een fietshelm!!!
Het kan niet vaak genoeg gezegd worden.
Eerlijkheidshalve bekennen we er zelf in de zomer ook wel eens moeite mee te hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig zeer goed ventilerende helmen die ook in de zomer je hoofd koel houden.

Rem rustig af wanneer er wandelaars naderen.
Wandelaars verplaatsen zich niet zo snel en als je een beetje goed uitkijkt kan je ze al lang van te voren aan zien komen. Mocht er toch plotseling één voor je opduiken, trap dan vol op de rem !
Vermijd zoveel mogelijk ruiterspaden. Mocht je toch een paard tegen komen, blijf dan rustig wachten, maar scheur nooit langs een paard. Let ook op bij remmen, want piepende remmen kan een paard op hol doen slaan.

Groet vriendelijk en passeer.
Mocht je een mede “bikedude” tegen komen, snij deze dan nooit af, maar wacht rustig tot je er langs kan! Een vriendelijke groet als dank kost geen moeite. Daarna kun je weer lekker hard optrekken. Wandelaars groeten wordt vaak ook erg gewaardeerd. Mocht je een grote groep tegen komen, dan is het niet nodig deze allemaal afzonderlijk te groeten.

Train in kleine groepjes. Dat is veiliger en prettig voor mens en dier.
Trainen is uiteraard iets anders dan een toertocht. Mocht je echt gaan trainen met intervals en dergelijke, dan is het beter dit met een niet al te grote groep te doen. Dit traint ook prettiger. Bovendien heeft de natuur er dan minder last van.

Rem rustig.
Een beetje slippen is best leuk, maar ook slecht voor de grond in het bos. Vooral als het net geregend heeft haal je de grond snel open. Probeer hier voor uit te kijken.

Houd je fiets onder controle in afdalingen en bochten.
Neem niet meer risico dan nodig is en probeer niet meteen wat een ander kan. Vooral als je net een nieuwe fiets hebt is het belangrijk hier eerst weer vertrouwd mee te worden.

Pas je snelheid aan de omgeving aan.
Dit kan je op twee manieren.
1) Mocht je ergens komen waar het erg druk is in het bos, fiets dan even wat rustiger totdat er weer ruimte is om te crossen.
2)Niemand z'n conditie is gelijk of heeft altijd z'n dag. Als je met meerderen bent houd elkaar dan in de gaten en pas je aan. Controleer ook regelmatig of iedereen er nog is. Mocht je iemand missen ga dan niet stom staan wachten, maar fiets terug. Let dus op elkaar!

Laat geen afval achter.
Als we ons ergens aan ergeren is het wel aan mensen die hun afval gewoon weg gooien in de natuur!

En wij mountainbikers DOEN DAT NIET !

Nog een laatste tip
Mocht je regelmatig alleen fietsen, omdat je dit fijner vindt of gewoon geen vrienden hebt, dan is een mobieltje een aanrader. Mocht er dan wel iets gebeuren dan kan je indien het niet te ernstig is om hulp vragen. Uiteraard kan in groepsverband dit ook een stukje extra veiligheid betekenen.


Bedankt en veel fietsplezier !

Het Dunepissers-bestuur

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu