BIO

Mijn naam is Angélique Van Roosmalen, geboren in 1979. Na een ernstige ziekte besloot ik in 1999 een lange reis te maken naar Australië, Nieuw-Zeeland en Azië. Dit avontuur veranderde mijn visie op de wereld en bracht een keerpunt in mijn leven teweeg.
In Nieuw-Zeeland heb ik dit “nieuwe begin” symbolisch laten tatoeëren in de vorm van een koru.

Koru
Een koru is spiraalvormig, net als een openbloeiende varen en staat voor nieuw leven, groei, kracht en vrede. Na deze lange reis verkende ik de wereld nog verder en maakte hierdoor veel contact met andere culturen en tradities.

   Angélique Van Roosmalen
    Sint-Marcusweg 30
    2820 Rijmenam
    0498/83.56.66
    015/33.75.76
angeliqueroosmalen@hotmail.com


De holistische aanpak van ziekten en het gebruik van kruiden waren reeds lang mijn interesse. Als kind ging ik vaak alleen op wandel in de natuur, kwam tot rust en genoot van de stilte. Nog steeds ben ik gepassioneerd door de Indiaanse cultuur. Hun respect en verbondenheid met Moeder Aarde trekt me enorm aan.

In 2006 besloot ik de opleiding tot Gezondheidsconsulent aan de Levensschool in Tongerlo te volgen, een 4-jarige opleiding waarbij zowel het lichamelijke, emotionele, mentale als spirituele aspect van de mens aan bod komen. Lichaam en geest zijn één.
Hiernaast doe ik ook aan yoga en meditatie en heb mijn eigen praktijk. Ik tracht de mens in zijn volledig aspect te benaderen om zo een natuurlijke balans te bekomen.

"Wij zijn een deel van de aarde en de aarde is een deel van ons. De geurende bloemen zijn onze zusters, het rendier, het paard, de grote adelaar onze broeders. De schuimkoppen in de rivier, het sap van de weidebloemen, het zweet van de pony en van de man het is allemaal van hetzelfde geslacht, ons geslacht."

1854 , Seattle


Mijn praktijk Koru is in Rijmenam, nabij Mechelen.
Ik maak gebruik van natuurlijke methodes om de mens te begeleiden op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Je kan bij me terecht voor een complementaire gezondheidsbegeleiding waarbij de mens in al zijn aspecten wordt benaderd en ondersteund.


Een andere kijk op ziek zijn:

Ziekte kan ontstaan wanneer het evenwicht tussen lichaam, geest en ziel wordt verstoord. Daarom is het noodzakelijk om naar je eigen lichaam te luisteren en het zelfherstellend mechanisme (immuunsysteem) te ondersteunen. Dit kan door middel van een gezonde voeding en voedingssupplementen, kruiden, massages, reflexologie, zuiveringstechnieken, ontspanningsoefeningen, Bachbloesems…

Als gezondheidsconsulente tracht ik te achterhalen waarom iemand ziek wordt en zal ik daarom nooit de symptomen onderdrukken of negeren.

Symptomen zijn de uitdrukkingen van ons lichaam en verdienen aandacht. Het is noodzakelijk om naar ons lichaam te leren luisteren en het te respecteren. We moeten onze grenzen leren kennen en aanvaarden om zo een gezonde geest in een gezond lichaam te verkrijgen.