Hendrik Meerschaert behandelt op deze uitstekende Nederlands-, Frans- en Engelstalige website orden, onderscheidingen en eretekens wereldwijd


Het Koninklijk Legermuseum behandelt op deze Nederlands-, Frans- en Engelstalige website o.a. de Belgische orden, onderscheidingen en eretekens/de eervolle onderscheidingen van koning Leopold I, Leopold II en Albert I


Andreas M. Schulze Ising behandelt op deze uitstekende Engels- en Duitstalige website orden, onderscheidingen en eretekens ten tijde van het Duitse Keizerrijk (o.a. de 'Orden Pour le Mérite')


Sebastian Bianchi behandelt op deze Engelstalige website de Duitse militaire onderscheidingen ten tijde van het Derde Rijk (o.a. het 'Eiserne Kreuz 1939')


Andreas Düfel behandelt op deze uitstekende Duitstalige website het 'Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes'. Het pronkstuk van de website is ongetwijfeld het complete overzicht van de ridderkruisdragers volgens dienstgraad en legeronderdeel (met foto, geboorte- en sterfdatum, toekenningsdatum, rang en functie op het ogenblik van toekenning en einddienstgraad).


dr. Szentváry-Lukács János behandelt op deze Hongaarse website de orden en onderscheidingen van Hongarije, inclusief de dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije (o.a. de 'Tapferkeitsmedaille' en de 'Militär-Maria-Theresien-Orden')
dr. Szentváry-Lukács János behandelt op deze Hongaarse website de orden en onderscheidingen van Hongarije, inclusief de dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije (o.a. de 'Tapferkeitsmedaille' en de 'Militär-Maria-Theresien-Orden')

Az összeállítást készítette:
dr. Szentváry-Lukács János

www.rendjel.externet.hu - www.akm.externet.hu/rendjel
Internet Explorer 800x600 felbontásra optimalizálva


Heino Schulze behandelt op deze uitstekende Duitstalige website de ordesstatuten van de Duitse en Oostenrijkse orden, onderscheidingen en eretekens (o.a. het 'Eiserne Kreuz', de 'Rote Adler Orden' en de 'Militär-Maria-Theresien-Orden')


Michael Gnessner behandelt op deze goedgedocumenteerde Duitstalige website de periode van de Franse revolutie tot de slag bij Waterloo (het 'Eiserne Kreuz 1813' en de overervingen worden uitvoerig behandeld)


Helmut Weitze biedt op deze Duits- en Engelstalige website een ruim assortiment aan militaria (voornamelijk Duitse orden, eretekens en onderscheidingen), evenals antiquarische boeken aan
Technische informatie

Eisernes Kreuz 2. Klasse

Spange '1939' zum Eisernen Kreuz 2. Klasse 1914

Eisernes Kreuz 1. Klasse

Spange '1939' zum Eisernen Kreuz 1. Klasse 1914


Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes

Eichenlaub zum Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes

Eichenlaub mit Schwertern zum Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes

Eichenlaub mit Schwertern und Brillanten zum Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes

Goldenes Eichenlaub mit Schwertern und Brillanten zum Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes

Großkreuz des Eisernen Kreuzes

Eisernes Kreuz mit goldenen Strahlen


Eisernes Kreuz 1813

Eisernes Kreuz 1870

Eisernes Kreuz 1914


Pour le Mérite Photo Gallery


Bibliografie


Startpagina

e-mail Geert

Blauer Max