VANDRIESSCHE ARCHITECTEN

Welkom op onze website.


Wie zijn we?

VANDRIESSCHEARCHITECTEN werd opgericht in 2011 en heeft de focus op woningbouw, verbouwing en renovaties en daarnaast ook op interieurstudie- en inrichting.
Daarnaast zijn wij ook actief in het publieke domein door deelname aan architectuurwedstrijden.
Maak graag kennis met onze projecten en realisaties.

Onze visie

Een architectstudie is een alles omvattende en haalbare benadering van een ontwerp in al zijn facetten met intensieve betrokkenheid van alle belanghebbenden en waarbij duurzaamheid als overkoepelend element essentieel is. De keuzes die uit dit proces voortvloeien zijn bepalend voor het succes van het project.

Awards

Vandriesschearchitecten bvba is verkozen tot Laureaat van de 2-jaarlijkse Cultuurprijs voor Architectuur van de Provincie Oost-Vlaanderen voor Wijkpark 'De Porre' in Gent, in samenwerking met Buro voor Vrije Ruimte. Meer info en beeldmateriaal vindt je op de projectpagina.
Daarnaast is het kantoor ook laureaat van de ontwerpwedstrijd voor 17 sociale woningen te Kluisbergen in opdracht van SHM Vlaamse Ardennen en laureaat van de ontwerpwedstrijd voor het verbouwen en uitbreiden van een woning tot gebouw voor gemeentelijke jeugdwerking in opdracht van de Gemeente Kruishoutem.

Onze werkwijze

De visie van de klant wordt tijdens uitvoerige gesprekken getoetst aan de beschikbare ruimte en de stedebouwkundige en landschappelijke context en reglementering. Na een haalbaarheidsstudie van het project en na overleg met alle betrokkenen en hun goedkeuring gaat het ontwerp verder, over schetsontwerpen, detailstudie tot de opstelling van de definitieve plannen. Afhankelijk van de afspraken met de bouwheer worden de lastenboeken opgesteld en offertes bij de verschillende aannnemers opgevraagd. Indien gewenst word de bouwheer wordt geadviseerd bij de keuze van zijn aannemers en kan de bouwwerf ook opgevolgd worden tot de volledige afwerking en de uiteindelijke oplevering van het project.

Onze diensten

Ons kantoor ondersteunt de bouwheer met een reeks diensten zoals het opstellen van een Situatiestudie, oriëntatieschets, conceptuele schets, 3D-simulatie, budgetbepaling, definitieve bouwplannen, opstellen van lastenboeken, ondersteuning bij bouwaanvragen, opmaken van een bouwplanning, werfcoördinatie, opvolging van de werken en aannemers tot en met de oplevering van het geheel.

Interieurinrichting

Wij maken tevens gedetailleerde interieurstudies waarbij, in samenspraak met de klant, gezocht wordt naar de perfecte harmonie tussen het interieur en het geheel van het gebouw, met grote aandacht voor design, kwaliteit, duurzaamheid en energie-efficiëntie. Wij verrwijzen graag naar onze interieurpagina voor meer beeldmateriaal.