Foto'sHet viaduct van Millau

Het Viaduct van Millau is de hoogste brug van de wereld. Nog langer en hoger dan de Brug van Normandie, overbrugt het viaduct de 'Gorges du Tarn' (ten westen van Millau) over 2 460 meter, met pilaren van een hoogte tot 343 meter. Deze hoogte is een wereldrecord. Het samengaan van de ijzer en beton technologieën leidt tot een esthetisch geheel en een topprestatie voor dit bouwwerk waarvan de eis voor een perfecte functionering op 120 jaar is vastgelegd.
Het Viaduct van Millau is een buitengewoon technisch hoogstandje en een echt alternatief voor de 'Rhône-Vallée'. Het viaduct van Millau en de 40 extra kilometers snelweg van de A75 worden op 14 december officieel geopend en op 16 december voor het verkeer.
In 2005 zal het viaduct van Millau de laatste schakel zijn van 'La Méridienne', de snelweg tussen Clermont-Ferrand en Béziers, en zal de meest directe en goedkoopste weg tussen Parijs en de Middellandse Zee worden. Hierdoor zal de 'Rhône Vallée' worden ontlast. Nationaal en internationaal staat er veel op het spel ; transporteurs zullen veel tijd winnen, het traject dat door hun vrachtwagens wordt afgelegd, wordt met 45 minuten verminderd tussen Parijs-Barcelona of Amsterdam-Perpignan.

 

Technische Specificaties

 

Foto's

 

links

 

Email naar: snoopy

 

Bestand met foto's

 

Word Document

 

terug