Filatelistische Websites

 
Uw Filakring nog geen Website ?

In de huidige mediatijdperk is dit bijna een must!  Om de filatelie in uw regio te promoten, willen wij uw club helpen met een website.

Een standaard website, waar je alle gegevens van uw club op kan vermelden. Voorbeelden: Thema Club Mortsel, Studiekring Belgisch Kongo Schaakphilatelisten, enz.. zie ook Enet en Enet Fila  (of Privaat: Eddy Bruyns, † Peter Welffens).

Heb je voor de prijs van 0 euro ! (Let op, indien gegevens en/of afbeeldingen niet aan onderstaande voorwaarden voldoen, of de filakring is van buiten de provincie Antwerpen vragen wij wel een kleine financiële bijdrage).

 

Voorwaarden

 

Lid zijn van een overkoepelende postzegelorganisatie (b.v. KLBP, VPAH)

De bijeenkomsten of lokalen moeten zich bevinden in de Antwerpse provincie.

De gegevens (teksten) dienen opgemaakt in het nederlands, en dit in Word of Works tekstverwerker (opgelet dit zonder opmaak !(*), tabs, enz...), lijsten in een spreadsheet (Excel of Works), de afbeeldingen, foto’s of logo’s dienen opgemaakt in JPG of GIF.

Men dient te beschikken over een webruimte. Waneer de club of één van de leden een permanente internetlijn heeft bij Belgacom (ADSL) of Telenet, dan heeft men automatisch gratis een webruimte. Deze kan variëren, afhankelijk van prijs en firma. Uw internetadres is dan: users.skynet.be/club of users.telenet.be/club, of dergelijke. Indien U nog geen internetverbindng heeft en U wilt er één aanschaffen, kan U kiezen tussen Telenet (sneller & goedkoper, maar gebrekkige administratie & service), Belgacom ADSL ( trager & minder goedkoop, maar betere service). Men kan ook een www-adres (domeinnaam, mits betaling van ong. 5 Euro per jaar) bekomen. U hebt dan trouwens ook een webruimte nodig (hosting), dat bedrag kan variëren tussen de 30 en 100 euro, en zelfs meer (afhankelijk van firma, grootte en mogelijkheden), het internetadres is dan www.club.be. Dit adres kan men bekomen bij een host-firma. Hierin ben je vrij van keuze.

De website mag niet van commerciële aard zijn.

Links: U kan zelf bepalen welke links je op de website wilt, wij houden wel het recht om zelf enkele links toe te voegen.

Ter aller duidelijkheid : zorgen voor een webruimte doen wij niet, wij kunnen wel vragen aan een andere hosting-firma met U contact op te nemen. Wij maken alleen de website, de lay-out en plaatsen deze op het internet. U zelf blijf verantwoordelijk voor de inhoud.

Meer informatie kan men vragen via email (zend ook een copy aan: eddy.bruyns@post.cz daar ik veel in het buitenland verblijf.

N.B. indien U niet aan de voorwaarden voldoet (b.v. commerciëel, maken wij ook de website, maar vragen wij wel een vergoeding.

 

voor Enet

                    Eddy Bruyns

 

 

(*) zonder opmaak ! Om teksten naar een website te transformeren, moeten deze zonder opmaak zijn, daarmee wordt bedoeld dat de tekst in een eenvoudig schrift moet zijn, zoals Ariel of Times New Roman in 10 of 12 pt., zonder cursief, vet, onderlijningen, super- of subscripttabs,  en zonder gebruik van; tabs, spatie's, kolommen, formules, opsommingstekens, alinea's, randen, arcering, profiel, enz .... En deze Word-file gewoon in bijlage doorzenden.

Speciale wensen dienen voorafgaand vermeld tussen vogende tekens < en > (voorbeeld:  <grote letters, licht groen> of <hier foto3> )

Kolommen en/of tabels dienen apart verzonden in Excel of Works werkblad. (nooit in het Word-blad integreren).

Foto's en/of afbeeldingen dienen apart verzonden in JPG en/of GIF. (nooit in het Word-blad integreren).

 

Terug naar PORTAAL-SITE      Naar ENET      Webmaster

enet@pandora.be

 

BEST VIEW AT A RESOLUTION 800 x 600        BEST VIEWED IN INTERNET EXPLORER 5 OR HIGHER