92HET LAATSTE ARGUMENT – Dronkaard Michel Devos (1952) en de gevaarlijk goedgelovige Marnix Spillier (1977) uit Torhout staan terecht als mededaders van de doodslag op Rik Dekeyzer (1980), feiten gepleegd in de marginaliteit eind september 1998. Een juridische krachtproef. Proces te Brugge vanaf vrijdag 15 juni 2001.

91ONS DAGELIJKS BROOD – In de buurt van het voetbalstadion van Beerschot wordt de nieuwe Marokkaanse bakker op Kerstdag 1997 in zijn bakkerij neergeschoten. Hij overleeft, als een wrak. Een huurdoder? Een genadeloze concurrentieslag? Of een overspannen ex-werknemer die zo achterstallig loon eiste? Proces te Antwerpen vanaf 11 juni 2001.

90DE BOER PLOEGDE VOORT – De noeste landbouwer Rik Vermeersch uit Vlamertinge wilde in april 1999 het fortuin van de familie redden door zijn jonge vrouw An Logie te wurgen en in een Noord-Franse put te begraven. Proces te Brugge vanaf 5 juni 2001.

89GIJ ZULT NIET SCHEIDEN – Frank Janssens steekt medio augustus 1999 in Berendrecht zijn Anja De Bolle dood als apotheose van een echtscheidingsprocedure. Anja was een andere, vrije vrouw geworden. De kinderen zagen het gebeuren. Proces te Antwerpen vanaf 28 mei 2001.

88DE JUISTE REKENING – Jonge Kurt David uit Wondelgem vermoordt eind augustus 1997 zijn even jonge vriend Wesley Troessaert na een nachtje roekeloos stappen te Gent. Het mes als laatste argument. Proces begint te Gent op 11 mei 2001.

87DE RARE GEDACHTEN – Waarom moest Guy Vleminckx (36) langs de Willebroekse kanaaloever met een mes worden doodgestoken en in maart 1999 voor eeuwig in het water verdwijnen? Spreekt beschuldigde Wim Aerts de waarheid? Proces te Antwerpen vanaf 7 mei 2001.

86THE POSTMAN ALWAYS RINGS TWICE – In Schelle maakt postbode Hicham Sbaïti op beestachtige wijze René Van Havere af. Rosette Van den Eynde wordt levensgevaarlijk verwond. Proces te Antwerpen vanaf 23 maart 2001.

 


85 - HOE SLECHTER, HOE LIEVER - - AS - Naar eigen zeggen moegetergd en vernederd, lost Fons Peelman (1943) zijn probleem radicaal op: hij overgiet ?s nachts vrouw en kinderen met benzine en steekt de boel in brand. Vrouw dood, kinderen verschrikkelijk verminkt. / KORTRIJK - Geert Bazijn (1953), een zonderlinge man met psychiatrisch verleden als drankzuchtige zelfmoordenaar, pleegt ?s nachts een lustmoord op overbuurvrouw Chantal Bourgeois (1964). / MECHELEN - Fatale overval op hulppostkantoor te Mechelen. Jean-Pierre Derboven (1944) liet het leven voor een postzegel. De broers Van Steenwinkel en handlanger Tom De Smedt krijgen hun proces te Antwerpen. / DEURNE - Gokverslaafde jonge vrouwen worden monsters. Ankje Bal (1973) en Vicky Rodrigues (1976) terroriseerden urenlang Maria D?Hooge (1910) en sneden haar finaal de keel over.

84 - MENSEN ZONDER GRENZEN - NIEUWPOORT – De raadselachtige Jurgen De Vylder (1974) steekt taxichauffeur Franky Maene (1973) bijna dood op vrijdag 11 juli 1999. Verslag van het merkwaardige proces te Brugge, voorjaar 2001. / ASSENEDE – Pooier Kristof Carette (1972) maakt het opstandig hoertje Peggy Ongena (1972) af. Een handlanger helpt het lijk verbergen in Nederland. Proces te Gent over het rauwe leven in dit milieu. / BRUGGE – Moordpoging op buurman. Geert Meurice (1966), een ruige overjaarse punker, ziet geen andere uitweg want hij kan een kleine schuld niet terugbetalen. Hij steekt Rony Coosemans (1961) voor dood met een mes. / SCHOTEN – Moordende terreur in befaamde mannensauna. Een Thai en twee Koerden staan te Antwerpen terecht voor gruwelijke folteringen. / TEMSE – Dood in gordijnenatelier. Ronny Van Den Berghe (1958) wurgt Marleen Vermeulen (1960), een collega waarmee hij jaren een verhouding had. Hij verstopt het lijk in een afvalcontainer. Een aangrijpend proces te Gent.

82 - WANNEER LIEFDE LIJDEN WORDT - Oktober 2000 - Burcht: Tuur wordt in zijn bed doodgeschoten door Jef. Tuur lag in z'n bed te slapen naast het ex-lief van Jef. Averbode: de keurige Willy Rens grijpt de even keurige Lisette Cuypers bij de keel. Hun late huwelijk duurde slechts enkele maanden. Retro 1974: de Vampier van Muizen staat terecht voor de volksjury. Hij kon zijn lage lusten nooit bedwingen. Society: in en rond het Hof van Assisen.

81 - DE VERSCHRIKKELIJKE KEUZE - September 2000 - Schoten: het drama Werner Verrept en Nancy Van Eester. Perfecte moord of fatale tegenslag? Diepenbeek: moord op Yaser Karadas, de Turkse uitbater van een broodjesbar aan het Patersplein. De moord zou met een nekschot zijn gepleegd door Celik Bahattin. Retro, Antwerpen 1964: de Wurger van de Linkeroever wurgt de eerste keer. In en Rond Assisen: de ongelooflijk bonte tuin van Justitia.

80 - DOOD MAAR NIET VERGETEN - Zomer 2000 - Nestor Pirotte: tweemaal de doodstraf. Wat bracht het assisenjaar 1999-2000? Wat brengt 2000-2001? Top-10 van magistraten en advocaten. In en rond Assisen: wat groeit er in de tuinen van Justitia? Retro: Grégory Villemin 1985. Schandaalpers erger dan assisenproces. Palmaressen.

79 - RECHT IN EIGEN HANDEN - Flirt in Berendrecht wordt lustmoord en levenslang. In Hoboken schiet ex-para Marokkaan neer op kermis. Volksjury kent geen erbarmen. Piet Balckmans uit Kampenhout voert 11 jaar uitzichtloze processen om gelijk te halen en neemt daarna het recht in eigen handen: twee doden. Antwerpen: verkeerde straf voor moordenaar portiers Zottekot? Society: in en rond het Hof van Assisen. Vele foto's.

78 - STERVEN ZONDER SPREKEN - Lente 2000 - Lesbische moord in Ronse. Isabelle Dhert beschuldigt haar eigen moeder! In Schoten pleegt een drugs en seksverslaafd koppel een gruwelijke moord. Met een bijl. Horror in zwembad Brakel. Tijdens kermisnacht schiet Guy Menschaert zijn ex-lief en zijn twee beste vrienden dood. Vele exclusieve foto's.

77 - BLOED OP DE STRAATSTENEN - Lustmoord in Sint-Idesbald. Wanneer de opwinding te hevig is, is er geen weg terug. In Antwerpen vloeit Russisch bloed op de straatstenen. Huurmoord in hoge Russische kringen? Het eeuwige debat: assisen ja, assisen nee. Achter de schermen van het Hof van Assisen. Retro: Freddy Horion en de vijfvoudige moord in Sint-Amandsberg 1979.

76 - EEN DRUPPEL TE VEEL - Dodende raid op Antwerpse dancing Zottekot. Albanese beschuldigde ontkent alles. Brugse volksjury veroordeelt mysterieuze Joegoslaaf die 3 moorden pleegde in 3 landen. In Stasegem wurgt trucker lastige schoonmoeder. Men gelooft lang aan roofmoord. Retro: het ophefmakende proces uit 1976 tegen Polleke Maes, beschuldigd van moord op de sasmeester van Rumbeke.

75 - HET LAND VAN DE TWIJFEL
- Wetsdokter ontdekt bedrog: dode homo is niet Filip Vandevelde. In Antwerpen werd een slachtoffer van de trappen gesleept tot zijn hoofd barstte. In Oostende staan de moordenaars van Bertje (89) terecht. Plus verslag van het ophefmakende proces rond Monique Vermeire. Het verkeersongeval bleek een huurmoord te zijn. Tenslotte het trieste verhaal van Pedro die zieke Frieda wilde afmaken met een gebroken glas.

74 - HET LEVEN NA DE DOOD - De eerste processen van het millennium. In Ardooie gebruikt meester André een bijl tegen zijn moeder. In Bree wurgt een onmogelijke vent zijn vrouw. In Antwerpen spuit een nietsnut een taxichauffeur blijvend blind. Bloedbad in de Gentse rosse buurt. Ontevreden klant maakt zich kwaad.

72/73 - EEN WOORD VAN LIEFDE -
dubbelnummer najaar 1999. Kathleen wijst Patrick af in Boezinge. Het begin van de volièremoord. In Staden snijdt vader polsen over van zoontje Joshua. In Sint-Niklaas wordt Ilse gewurgd nadat ze Alain had verlaten. De zaak Wens: 3 moorden zonder lijk te Antwerpen. Doden bij Turkse erewraak in Maasmechelen en in Antwerpen. Sensatie in Luik bij proces viervoudige moordenaar Remy Lecrenier. In Leuven wil Hilde samen haar zoontje Warre sterven.

71 - HET BLOEDBAD VAN MOORSEL -
Twee jongens van 18 vermoorden 3 onschuldigen in het dorpswinkeltje. Opa, oma en de tante. Hoe? Waarom? Gerechtsjournalist Gust Verwerft zoekt het antwoord. Kroniek van het proces, oktober 1999 te Gent. Alle achtergronden. Groot formaat. Veel foto's die je nooit zag.

70 - "GEJAAGD DOOR DE DRANK" -
9 echtgebeurde verhalen uit het Hof van Assisen van de zomer 1999. De beestachtige moord op Johny in Klerken. De waanzinnige nacht van Willy in Menen. Broer kan zus niet met rust laten in Antwerpen. De gruwel in restaurant Baalbeck. Balen in de greep van de Terminator. Suikertante levend verbrand in Ronse. Stalking wordt moord in Lubbeek. De syndicale moord op Vettige Ronny in Brasschaat. De vrijspraak van een pooier in Gent.

69 - "LIEFDE WORDT MOORD" - 10 snerpende processen uit het voorjaar 1999.
Bijeengebracht in ons verzorgd magazine. Alles over Marc die dood op de trap lag in Hofstade. Lierse Ivan pleegt Antwerpse nieuwjaarsmoord op Sandy. In Anderlecht wordt een betonblok op een trein gegooid. In Beveren-Oudenaarde kon Sofie niet kiezen tussen het geld van Peter en de seks met Yves. In Menen verdedigde de hoogbejaarde Roger zich tot de laatste kogel. In Antwerpen wordt bange Frans gegijzeld door jonge nietsnutten. Lembeek beleeft een bloedbad op een zonnige zomeravond. In Gent maakt verslaafde dochter haar woeste vader af. In Brugge verkracht en vermoordt Tuurke de zieke Brigitte. In Diksmuide wordt ontrouw in de pannenkoekenwereld met moord gewroken.

68 - "KWAAD IN HET KWADRAAT"
- November-december 1998. Hierin alles over de gruwel van Wondelgem waar Denise de darmen werd uitgerukt. De beul van Sint-Niklaas. De 3 moordende Mechelse broers. Het bloedbad van Lochristi. De botsing van Iddergem. De mysterieuze passiemoord op Lina in Zonhoven, "perfecte" moord op schoonmoeder in Waregem, de opgebrande vrouw in Lanaken, enz...

67 - "HET KROMME RECHT"
- Verzameling pakkende processen uit de herfst 1998. De vadermoord op Albert Goesaert in Menen. Het drama Janniek Christiaen/Bianca Lycke in Diksmuide. De zaak Bosman en de dodende messteek in Reet en 3 grote processen voor het Hof van Assisen te Tongeren: Marokkaanse Far West in Genk, de passiemoord op Chantal Cox, de gruwelijke dood van Inez Den Drijver.


66 - Bloed gewist met tranen (juni 1998)
Het gerechtelijk jaar 97-98 eindigt met 2 grote processen te Brugge: de huurmoord op de pannenkoekenbakker uit Pervijze en de afslachting van baby Naomi in Ingelmunster. Met de tranen van de daders wordt het bloed van de slachtoffers gewist.

65 - Mensen zonder grenzen (mei 1998)
Waar moeten deze beestigheden eindigen? Het tijdperk van de mens zonder grens. In Munkzwalm pleegt Bart Van Overwaele een afschuwwekkende moord. Voor de kick. Hij verstopt het lijk van Johnny in de regenput. In Melsele trapt Patrick Van Duyse 's nachts de deur in om zijn ex-lief Martine af te slachten. Met een beitel. In Hasselt executeert de lichtgeraakte jonge Unal zijn wispelturig liefje Wendy. Met één schot in de hersens. Hij is 21, zij is 19. Retro: de Openbare Aanklager die zelf zijn vrouw doodschoot.

64 - Aan de rand van de dood (april-mei 1998)
Steeds vaker krijgt de volksjury in Vlaanderen loodzware dossiers voorgelegd met Marokkanen, Turken, Indiërs en andere migranten in de hoofdrol. Hoe kunnen wij daarover oordelen? In Eeklo beleven we in een Indisch-Vlaams gezin een drama na een echtscheiding. De Indische vader wil met zijn dochtertje in het vuur sterven en steekt alles in brand. In Gent maken we een bloedige afrekening mee in het Turks-Pakistaans drugmilieu. Er blijven 2 lijken achter in het Gentse Houtdok. En honderden leugens. In Zoutleeuw slaat tijdens een etentje de ene Sikh de andere Sikh het hoofd in. Zes andere Sikhs waren er bij maar weten niets meer. Wil de echte schuldige opstaan? Retro naar het historisch proces Polleke Maes.

63 - De schaal van juffrouw Justitia (maart-april 1998)
Nadat de liefde is geblust, volgt het geweld. In Aalst steekt macho Remi Seminck zijn Veerle dood met een bajonet omdat ze met een jonge Turk verder deed. In Ramsel wil Jos Eyckmans met de moord op Mia gedaan maken met de verwoestende financiële nasleep van een echtscheiding. In Maasmechelen verdenkt men twee gehuwde Turkse zussen ervan dat ze hun mannen willen opruimen. De ene in de cel, de ander op het kerkhof. Nogmaals de zaak Freddy Horion, na de televisie.

62 - In de greep van het kwaad (februari-maart 1998)
Lente 1998. Het Kwaad breekt los. Het Dutrouxeffect. De gerechtshoven daveren. Alleen het Hof van Assisen blijft gaaf. En geloofwaardig. Omdat hier de volksjury recht spreekt. Zoals in die gruwelijke kerkhofmoord in Nieuwerkerken. Gruwel in mensenvlees. In Zonhoven schieten 2 nietsnutten uit de Kempen een zakenvrouw dood. Zo maar. De Prozacmoord in Cuesmes draait uit op een lachertje. In Lauwe wordt homo André vermoord. Uit walg, zegt de jonge dader. Retro: de affaire Horion.

61- De dood bij het woord (januari-februari 1998)
In Wilrijk, boven de familiewasserij, laat Leslie, de rebelse dochter, haar vader en haar moeder vermoorden in hun bed. In Zulzeke steekt moegeleefde Jacqueline een mes in de borst van Julien, haar slapende minnaar. In bed. In Evere eindigt een driehoeksverhouding met een gruwelijke moord. Francis wordt verdoofd, gebonden, verstikt en aan stukken gesneden. In zijn eigen bed.

60 - Onverwacht van ons heengegaan (november 1997)
1997, het jaar van de spraakmakende processen. In Brugge eindigde de serie met een spectaculair proces tegen de familie Van Daele die de vader in Sint-Andries liet doodrijden met een camionnette. In Gent stond Camille Hare terecht. In Zelzate had hij zijn vrouw doodgeschoten. Ze had hem verlaten voor een andere man. Retro naar 1921, naar het proces tegen seriemoordenaar Henri Landru in Parijs en een analyse van het proces tegen Louise Woodward in Cambridge.

59 - Het recht in de duisternis (oktober-november 1997)
In Beveren wil een jonge vrouw haar oversekste man verlaten. Hij slaat haar in bed het hoofd in met een knuppel. In Sint-Pieters-Leeuw laat een man zijn vrouw verdrinken in het kanaal om vrij te zijn. In Gingelom beleeft een ongelooflijke driehoeksrelatie een waanzinnige ontknoping. De ene keer eist het volk de zwaarste straf. De andere keer de minste straf.

58 - De kracht van de wanhoop (september-oktober 1997)
Een man uit Schaarbeek wordt ervan beschuldigd zijn vrouw met petroleum dodelijk te hebben verbrand. Verder een hopeloze minnaar die zijn Antwerpse liefde met fatale messteken bewees. Rake ontleding van de dubbele pitamoord in Assebroek. Tenslotte een terugblik op het proces Guy Jespers-Luc De Cramer, 20 jaar geleden.

57 - Het hart onder de toga (augustus 1997)
Ruim 600 processen voor het Hof van Assisen. Onze reporter kent de grote en kleine justitiepaleizen. De grote en kleine mensen die er werken. Hun grote en kleine kantjes. Onder elke toga, zwart of rood, van zijde of hermelijn, klopt een hart. Over griffiers, deurwaarders, zaalwachters, magistraten, heel bekende of onbekende advocaten, jonge en oude pleiters, mooie en intelligente meisjes in toga. Over de jeans onder de toga. Iedereen gewikt en gewogen. Vanachter de schermen. Zonder iemand pijn te doen.

56 - Eeuwig zult gij zwijgen (juni 1997)
In Groot-Bijgaarden folteren twee jonge nietsnutten Aliske dood. In Lebbeke wordt de kleine Toby in zijn bedje gewurgd door een hardhandige vader. In Mechelen eindigt een vrijage met de dood tussen de lakens.

55 - Er is geen weg terug (mei-juni 1997)
In Genk maken 2 Turkse broers een zondig koppel af. In Berchem slacht een mannelijke prostituee een goede klant af. In Oudenaarde schiet een Marokkaan zijn vrouw dood. In Lebbeke wurgt nonkel Lucien zijn bazige neef. Verschillende rassen en andere straffen. Rechtvaardig?

54 - Te goed voor deze wereld (april 1997)
Het proces van de gedode baby in Puivelde wordt op het VRT-scherm overgedaan. In Buggenhout regelt een man zijn echtscheiding door zijn 2 kinderen te verstikken. In Kessel-Lo durft een vrouw eindelijk weggaan bij haar woeste dronkaard. Hij wurgt haar. In Leerne wordt een ongewenst kind als afval in de tuin begraven. De daders staan gekend als brave mensen.

53 - Het ergste moet nog komen (maart 1997)
Alles over de fatale roof in de jeanswinkel te Leuven. Reportage over het gewetenloze duo Swinnen-Cuypers, gespecialiseerd in nachtelijke inbraken bij bejaarden. In Sint-Gillis slachtte een valse graaf een juwelierster af. In Sint-Truiden werd de pastoor gefolterd om zijn geld. De procedure in de beerputmoord van Oostkamp is voorbij. Wat nu?

52 - Doden spreken niet tegen (februari 1997)
In Mechelen zegt een Marokkaan dat hij genomen heeft wat hem toekomt. In Oostende zegt een seksueel geobsedeerde dat Christine graag meeging voor de vrijage met dodelijke afloop. In Hoboken is Michaël Bosny met zijn roofmoordenaars naar een stille plek gereden. In Maldegem werd een drugsverslaafde sacochentrekker door tegenslag een doder.

51 - Spijt komt altijd te laat (januari-februari 1997)
In Gent schiet een keurige jongeman zijn twee vrienden dood. Hij vergaat van de spijt. In Brussel zingt de Colmarbende ditzelfde liedje in het Turks en Marokkaans. De moordenaars van Marc en Corinne in Arlon eveneens. Zelfs clochard Désiré stamelt dat hij spijt heeft omdat hij een andere zwerver heeft doodgestoken.

50 - Moord als enige oplossing (januari 1997)
In Puivelde stikt de kleine Jeroen in een plastiekzak. In Borgerhout wordt het bejaarde Sooike in zijn bed afgemaakt. In Wijnegem wil een afgewezen minnaar moedwillig 6 mensen doodrijden. De kleine Shanti bezwijkt. In Berchem wordt het kranige Sofieke doodgemarteld. Het wordt erger en erger.

49 - Verdriet in Zwarte en Rode Toga (december 1996)
De processen tegen Bart De Clercq die in Oostende Anneke de zachte heroinedood injoeg, Eddy Van Reeth die in Borgerhout zijn rivaal neerstak, William Neven die in Tongeren zijn familie kreupel reed en de Gentse moorddadige sacochendieven die de dood van de brave Oda Van Hulle op hun geweten hebben.

48 - Meer doden dan daden (november 1996)
Waarom sloeg Eddy Leinders in Retie zijn moeder dood? Waarom schoot Jean-Luc Charlier in Kampenhout een man dood in bed? Waarom moest Zeroual sterven in een toilet in Roeselare? Waarom werd in Genk een koppel in een auto verbrand?

47 - Het recht om te liegen (oktober 1996)
Liegen is een grondwettelijk recht. Vier moordenaars maken er gebruik van voor het Hof van Assisen. Johan Vanhenden (Knokke) verhangt zijn vrouw. Matteo Conte (Genk) doodt zijn jong liefje Jaklien. Fons Reyniers (Rijmenam) gebruikt een vleesmes en Basri Bajrami verkiest buskruit. Hun leugen, onze visie.

46 - Slechtheid kent geen grenzen (september 1996)
Met op de achtergrond het schandaal Dutroux, krijgen processen die in september 1996 voor het Hof van Assisen worden gevoerd, een bittere bijsmaak. Waarom zijn de 3 moorden die een jonge bende te Antwerpen pleegde, zo gruwelijk? Hoe erg was de moordende terreur van het vuur in Waregem? Waarom folterde een jonge mannelijke prostituee in Elsene een ambtenaar dood? Waarom moest in Antwerpen het hoofd van een homo worden verbrijzeld?

45 - Dood maar niet begraven (maart-april-mei 1996)
Bestaat er nog leven na moord en doodslag? Nee. Er blijft die dodelijke angst opnieuw oog in oog te staan met de dader. In Mol schiet een woesteling zijn rivaal dood door de brievenbus. De vrouw overleeft, maar hoe? In Antwerpen jaagt een woesteling zijn vrouw een kogel door het hoofd. Ze leeft, maar de panische angst blijft. In Moerbeke schiet een afgewezen minnaar de man dood die hem zijn lief afnam. Voor de ogen van de vrouw. In Sint-Denijs-Westerm hoort een slachtoffer dat ze op de dodenlijst stond.

44 - De kracht van het kwaad (januari-febrauari-maart 1996)
Een grondige studie van afschuwwekkende dossiers. Processen voor het Hof van Assisen zijn de enige perfecte afspiegeling van wat de samenleving te bieden heeft. Het ene gruwelijke proces volgt na het andere. Niemand kan nog ontkennen dat de goedheid het verliest van de slechtheid. De mens in de greep van het kwade. Heeft het Kwaad de godin Justitia verleid? Mohammed Hellemans en Danny Bosiers moorden tweemaal. Turk trakteert heel Gent met poen van vermoord slachtoffer.

43 - Een moord op bestelling (februari-maart 1996)
Een nieuw soort misdaad overwoekert de gerechtsgebouwen. Voor het Hof van Assisen staan zonen en dochters terecht die betaalden om hun ouders te laten vermoorden. Of vrouwen die de huurmoord kozen om zich te laten wreken op hun man. Huurmoordenaars en huurmoorden zijn van alle tijden. De meesten worden nooit gevonden of opgelost. De huurdoders in Meerbeke, Ninove en Bertem werden opgepakt. Er volgden sensationele processen in Brussel en Gent. De tocht der lafheid.

42 - Het onrecht in eigen handen (januari 1996)
Opvallend hoeveel beschuldigden voor het Hof van Assisen volhouden dat hun daad op één of andere manier een rechtvaardige daad was. Processen over een ontmaagding die te Genk wordt gewroken. Of over een onmenselijke vader die in Meerhout-Zittaart moest worden doodgebrand. Of over een homo in Berlare die teveel zou hebben geprofiteerd. Daders die uitroepen dat ze geen vertrouwen hebben in ons gerecht. Wat ze zelf doen is goed gedaan. Zeggen ze. Hebben ze gelijk?

41 - Zomermoord in Zonhoven (mei 1996)
In mei 1996 stond in Tongeren de volksjury van het Hof van Assisen voor een raadsel. Wie pleegde eind augustus 1994 in Zonhoven de gruwelijke huurmoord op Willie Mathijs, een sombere man van 51 die aan de Grote Plekweg woonde? Was Willie een onmens die de dood verdiende? Moeder en zoon zeggen dat ze iemand betaalden om Willie pijnloos te doden. Deze man ontkent:"Ik heb Willie geslagen, maar niet gedood." Liegt hij? Of maakten de anderen het werk af? De volksjury twijfelt nog altijd.

40 - Gruwel met verzachtende omstandigheden (april 1996)
Lint lag verloren in de driehoek Antwerpen-Duffel-Lier.Vanaf nu en voor altijd kennen we Lint als het dorp waar vier huisgenoten door dezelfde handen werden gewurgd. Hoe en waarom? We zullen het nooit weten. Maar we mogen het nooit vergeten. De nacht van dinsdag op woensdag 9 juni 1993. In een villa aan de Liersesteenweg wurgt een onbesproken man zijn vrouw. Daarna zijn 3 dochtertjes. Eén na één. Zijn assisenproces in april 1996 werd een parel aan de kroon van godin Justitia.

39 - De beerputten van Oostkamp (april 1996)
In 1990 trekt weduwe Rosie Verstraete uit Oostende met haar twee zonen in bij een vrijgezel-landbouwer in Moerbrugge (Oostkamp). Ze trouwt haastig en maakt van het oude hof een modern landbouwbedrijf. Het dorp roddelt over deze vrouw met haar manier uit de stad. Boer Kerckaert is geen baas meer op zijn erf. Hij wordt depressief. Woensdagochtend 30 juni 1994 verdwijnt hij. Acht maanden later wordt hij uit één van zijn beerputten gehaald. Zelfmoord of moord?

 
38 - Ons ongeluk (Assisen 1995/4)
37 - In eer en geweten (Assisen 1995/3)
34 - De kortste weg (Assisen 1994/4)
33 - De grote middelen (Assisen 1994/3)

31 - Bloed, Bouhouhe en Beijer
Zes maanden duurde het proces tegen Dani Bouhouche en Bob Beijer. Meteen het langste uit de Belgische assisengeschiedenis. De feiten waarvan ze werden beschuldigd hadden vertakkingen in tal van andere dossiers.

27 - Parels en Zwijnen (Assisen 1993/3)

26 - Sterven en laten sterven (Assisen 1993/2). Patrick Haemers, Philippe Lacroix, Denise Tyack en vele andere assisenreportages uit 1993