WELKOM

Esenkasteelhoeve is een groene oase achter het kasteel van Esen, dat gelegen is langs de weg van Diksmuide naar Woumen, op slechts een kwartiertje (1400 m) stappen van het station en van de Grote Markt van Diksmuide.

De hoeve - 3 ha groot - vormt samen met het kasteel en de conciërgewoning het parkgebied. Het is er groen, ruim en rustig. Vanop de hoeve hebt u een rechtstreekse toegang tot het kasteeldomein met zijn wandelpaden en waterpartij.

De tuin is ecologisch aangelegd vanuit de ideologie ‘een leven leiden dicht bij de natuur met respect voor mens, dier en planten’. Er zijn hoekjes waar u zich op elk moment ongestoord kunt terugtrekken om van de groene omgeving te genieten, om een boek te lezen, om tot rust te komen.

De voormalige schuur werd een mooi gastenverblijf in een energiezuinige houtskeletbouw en afgewerkt met natuurlijke materialen zoals klei en natuurverven.

In het atelier restaureert en herstoffeert gastvrouw Monica zitmeubelen op ambachtelijke wijze.

Een verblijf op Esenkasteelhoeve is de ideale basis om Diksmuide, de Westhoek en de Westkust te verkennen.

 bezetting

KLIK OP EEN FOTO

De HoeveDe HoeveDe HoeveDe HoeveDe HoeveDe HoeveDe HoeveDe HoeveDe HoeveDe HoeveDe HoeveDe HoeveDe HoeveDe HoeveDe Hoeve