All sorts ::::///:::: of stuff
index.htm

CUSTOM Windows XP Service Pack 2 cd maken - Pagina 1
06.10.2004 ::::///::::

Ik ben niet de eerste die dit soort info op het internet brengt in het Nederlands, de populariteit is enorm gegroeid, maar ik zal proberen dan toch de duidelijkste te zijn :). Anyway, referenties vind je op de laatste pagina. Deze guide is bedoelt voor diegene die graag een xp cd zouden hebben die niet alleen alles automatisch invult, gaande van de product key tot de regio -en toetsenbordinstellingen, maar ook nog eens een heel deel van je favoriete programmaatjes automatisch installeerd.

Je moet niet telkens je computer herinstalleren om alles te testen, als je het nog niet wist zijn er programma's die je toelaten een Windows binnen Windows te draaien. Bijvoorbeeld Virtual PC en VMWare. Connectix is ondertussen opgekocht door Microsoft (go figure) en de site kan problemen opleveren.

Vooruit met de geit;

Wat je nodig hebt:
1.
Windows XP SP1a CD. Heb je een oude cd zonder sp1a? Zie hier om er eentje van te maken.
2. Service pack 2 redistributable. Zie hier om hem te downloaden.
3. Eventueel Deployment tools voor het aanmaken van het winnt.sif bestand, je kan verderop ook gewoon mijn winnt.sif gebruiken. Zie hier om ook deze te downloaden.
4. CD Recording Software, Nero werd hier gebruikt.


Maak een folder aan met de naam XP-SP2 op je harde schijf. Je moet ongeveer 800 mb vrije ruimte hebben op de plaats waar je deze folder aanmaakt. Hoe meer programmaatjes je zelf toevoegt, hoe groter je cd of dvd uiteraard gaat worden.Kopieer de volledige inhoud van je Windows XP cd naar de folder CD-ROOT. Nogmaals; de inhoud van de cd en niet gewoon het ikoon van de cd overslepen.
Eenmaal zover maak je in CD-ROOT nog eens een aantal mappen bij zodat het er uit ziet zoals hierboven. $OEM$ en $1 mag je niet van naam veranderen maar install en drivers wel. Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik deze namen anders moet je de verdere verwijzingen in komende batchfiles ook aanpassen. En ja, de dollartekens zijn nodig.

C:\XP-SP2\$OEM$\$1\install\
C:\XP-SP2\$OEM$\$1\drivers\

Zoals ik reeds zei moet je de volledige cd kopieren maar 'ne snuggere' zal dan wel op merken dat er een aantal mappen meer dan in het screenshot hierboven in de hoodfmap (CD-ROOT) staan, zoals bv de map Valueadd. Je mag net zoals hierboven de mappen die er niet staan gewoon wegsmijten (support, valueadd), zo maak je plaats voor straks. Als je een dvd schrijver mocht hebben moet je je uiteraard geen zorgen maken over plaatsgebrek.

Hernoem je gedownloade SP2 naar een makkelijke korte naam (ik gebruik simpelweg SP2) en zet hem in C:\. Ga nu naar start -> run -> typ cmd, of gebruik de shortcut windows-toets-R en type cmd. Navigeer in dos naar C:\ (dos commando's anyone?) cd.. om een directory terug te gaan, cd../.. om er ineens 2 terug te gaan. Eens aangekomen typ; SP2.exe /integrate:C:\XP-SP2

Het proces kan een heel tijdje duren.

De volgende stap is het maken van een winnt.sif file die je windows installatie aanstuurt en alle info verzorgt die je anders handmatig zou moeten invullen. Van serienummer tot je toetsenbordinstellingen.

Use the pulldown menu below to navigate.


NEXT
top of this page

2002 © Esp testings