contact
het leven zoals het was
oorlog in beeld
actueel
media
links
home

Wachtkamer van de dood

Antisemitisme of Joden-haat is nog altijd een groot probleem in onze huidige maatschappij. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren de Joden al slachtoffer van pure haat en verachting door de nazi’s. Een bezoek aan de Dossinkazerne in Mechelen vertelt je het gruwelijke verhaal van de deportatie en uitroeiing van de Joden tijdens de oorlog en drukt je met de neus op de harde feiten uit het verleden.
Lees meer...

“Ook tijdens de oorlog ging ik uit met mijn vriendinnen”

Uitgaan of op café gaan met vrienden is een activiteit die tegenwoordig voor bijna elke jongere de normaalste zaak van de wereld lijkt. Toch was uitgaan in het verleden niet altijd even evident. Maria Schevernels (87) vertelt ons hoe het uitgaansleven er tijdens de Tweede Wereldoorlog uitzag in haar dorp.
Lees meer...

Uitzonderlijke voorstelling Last Best Hope


Op zondag 2 juli kunnen alle oorlogsfanaten in het Erfgoedcentrum Lamot in Mechelen terecht voor de film Last Best Hope. Deze filmvoorstelling wordt georganiseerd door het 8 Mei Comité regio Mechelen. Last Best Hope is een documentaire over een Texaanse gevechts-piloot, het Belgische verzet en het ontsnap-pingsnetwerk ‘Comète’ tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Lees meer...

WK Voetbal zonder Hitlergroet

Acteur John Cleese (60) wil zich tijdens de wereld-beker voetbal inzetten voor een goede verstandhouding tussen Duitse en Engelse supporters. Deze laatsten durven wel eens een Hitlergroet naar hun Duitse collega's richten of de ganzenpas van Hitler nabootsen.
Lees meer...

Eye on World War II pakt uit met eigen forum

Sinds kort kunnen alle bezoekers van Eye on World War II terecht op het nieuwe forum van deze website. Heb je vragen en opmerkingen of wil je gewoon commentaar geven op een verschenen artikel. Aarzel dan niet en registreer je op ons nieuwe forum!
Lees meer...

 

Last update:

Je eigen foto’s op Eye on World War II

Eye on World War II biedt zijn bezoekers de kans om zelf mee te werken aan de website. Jongeren met talent als fotograaf kunnen hun eigen foto’s op de website droppen.
Lees meer...