Faith and Feel

 

 

Scenar-therapie

SCENAR (Self-Controlled EnergoNeuro-Adaptive Regulator) is een unieke vorm van elektrotherapie die ontwikkeld werd voor het Russische ruimtevaartprogramma om verschillende ziekten en lichamelijke problemen te kunnen behandelen zonder dat er medische hulp voorhanden was. Sinds de ontwikkeling van de eerste SCENAR-apparaten eind jaren '70 is de techniek verder ontwikkeld en verfijnd.


Scenar is een uitwendige behandelmethode die het zelfgenezend vermogen van het lichaam via de huid stimuleert.  Ziektes waarbij het anders vaak gewoon om symptoombestrijding gaat, kunnen nu snel, intensief en langdurig verbetering tonen.  Het hele lichaam wordt hier geactiveerd waardoor er een algemene verbetering optreedt. De behandelingen zijn mild en gericht op zich “prettiger” voelen, zowel fysiek als mentaal.

Scenar-therapie is effectief bij:

Accute en chronische pijnen
Problemen met het zenuwstelsel, circulatie, luchtwegen, spijsvertering
CVS, fibromyalgie, migraine
Gewrichtsklachten
Huidaandoeningen
Blaasontsteking
Chronisch ontstoken darmen
Bijwerkingen van chemotherapie en bestralingen
Vermoeidheid, angsten, depressie
Optimaliseren van het immuunsysteem
Sportletsels

Kinderen:
Allergie
Slaapproblemen
Concentratieproblemen
Vermoeidheid
Pijnen

 

Noot
Bij personen die een pacemaker dragen of bij implantaties van andere elektronische besturingseenheden is de Scenar-methode niet gewenst. Ook bij zwangerschap is een plaatselijke behandeling in het baarmoedergedeelte niet aan te bevelen. Ook niet een behandeling over een tumorgezwel heen en bij een pas ontstane trombose.
Bron: (Biologische Medizin – 34e jaargang – 2005) en www.scenar.de