Stamboom Kempeneers-Baldewijns

Van harte welkom op de genealogiesite van de families
Kempeneers-Baldewijns uit Kelsbeek en Lowel-Vantilt uit Wijer (Belgisch Limburg)
Devroy-Stessens en Reynaerts-Janssens uit Leuven (Vlaams-Brabant)

     
Deutsch, Duits, Allemand, German English, Engels, Anglais, Englisch Français, Frans, Französisch, French Nederlands, Néerlandais, Niederländisch, Dutch

Welkom

 

In het zuiden van Belgisch Limburg, in de streek van het fruitige Sint-Truiden - Haspengouw - is de familienaam Kempeneers wijd verspreid. In de omliggende dorpen zoals Metsteren, Melveren, Nieuwerkerken, Binderveld, Halmaal, Duras en nog enkele andere is er wel deze of gene Kempeneers te vinden. De website bevat o.a. de stamboom van Isidoor Kempeneers, mijn grootvader, en Guillauminne Baldewijns, mijn grootmoeder, beide eind 19e eeuw geboren in deze streek.

De gegevens van de Kempeneersen zijn gebaseerd op het opzoekingswerk van Piet Massoels, aangevuld door Claire Kempeneers. Voor de familie Lowel-Vantilt (moederskant) kreeg ik de informatie via een oom. De stamboom was samengesteld door Firmin Luwel en Cecilia De Vries.

Ondertussen hebben we ook de stambomen van de familie Devroy-Stessens toegevoegd. Zij zijn grotendeels afkomstig van de streek rond Leuven - Bierbeek, Kessel-Lo, Holsbeek voor de Devroys en Geel-Retie voor de familie Stessens. De informatie daarvan kregen we van J. Devroy. De laatste families zijn Reynaerts-Janssens uit Tienen en Leuven waarvan de eerste opzoekingen voor beide families terug te vinden zijn op de genealogiepagina's.

Wij trachten verder in de geschiedenis terug te gaan en de gevonden informatie te documenteren en te corrigeren waar nodig. Wij hebben ondertussen stamboom kunnen uitbreiden tot Renier Kempeneers en Margareta Stiers uit Halmaal.

Je kan alle opmerkingen of vragen of verbeteringen doorgeven via ons gastenboek of via mail.

Stephaan en Emmy

 © website door Stephaan Kempeneers, dec 2007